Stijlvolle Trouwkaarten > 5 tips voor het schrijven van de enveloppen

5 handige tips voor het schrijven van de envelop!

Kun je tips gebruiken bij het schrijven van de enveloppen. Lees dan hier de 5 organisatorische tips:


1: Bestel de enveloppen vooraf!
Op onze site kun je ook vooraf de enveloppen bestellen zodat je voldoende tijd hebt om de adressen te schrijven. Klik hier en ga direct naar de pagina om de enveloppen te bestellen. Let op: je moet wel weten welk formaat kaart je later gaat bestellen. Enveloppen zijn altijd 1cm groter dan kaart. Dus bij een kaart van 13 bij 13 cm bestel je een envelop van 14 bij 14 cm.


2. Maak er een feestje van!
Alleen de enveloppen beschrijven is minder gezellig dan met leuke mensen om je heen. Nodig daarom vriendinnen en zussen uit om samen met jullie de enveloppen te beschrijven onder het genot van een bakje thee met lekker gebakje! Voordeel: sneller klaar.

3. Maak stapels per soort trouwkaart!
Waarschijnlijk hebben jullie meerde soorten uitnodigingen of meerdere brieven bij de trouwkaart. Per genodige maak je een stapel (liever in bakjes). Dus bijvoorbeeld een stapel enveloppen voor de trouwkaart aan de daggasten, receptiegasten en de feestgasten. Later kun je makkelijk de goede trouwkaart in de goede envelop stoppen.

4. Beslis over de aanhef van de geadresseerden!
Gaan jullie voor een  formele - met initialen- of informele - met voornamen - aanhef? Maak een beslissing, dan hoef je daar niet meer over na te denken en worden de enveloppen sneller geschreven.

TIP: als je de kaart stuurt naar de familie van Dam, dan zijn de kinderen ook uitgenodigd! Wil je alleen meneer en mevrouw van Dam uitnodigen? Schrijf in de aanhef: Dhr. en mevr. Van Dam

5. Als laatste verdeel je de enveloppen
Na het toevoegen van trouwkaart en eventueel brief bij de trouwkaart ga je als laatste de enveloppen verdeel. Verdeel de enveloppen per adres op: overige bestemming, streekpost en ”zelf uitdelen”.

ETIQUETTE: een ongeschreven regel is dat de envelop van een trouwkaart niet voorzien mag worden van een sticker met het adres er op geprint. Je nodigt mensen uit voor een bruiloft en daar mag je wel even de tijd voor nemen om persoonlijk de naam en het adres op te schrijven. Maar je bent vrij om zelf een keuze te maken!

 

Hier vind je de kleuren en prijzen van de enveloppen! Ook hebben we nog 5 creatieve tips voor het versturen van een orignele envelop voor je.

 

Maak nu een proefdruk van jullie persoonlijke trouwkaart voor 1 euro!


Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: