Met deze tips wordt jullie receptie een bruisend feest!

welkom-receptie

Ieder aanstaand bruidspaar kent het dilemma: doen we wel of geen receptie tijdens onze trouwdag? Willen we onze collega’s en kennissen, ook van onze wederzijdse ouders, de gelegenheid geven ons de hand te schudden? Wanneer doen we dat dan? Tijdens ons feest of…?

En dan komt het ‘r’ woord over de lippen. Ja, want een receptie is bij uitstek de gelegenheid om juist díe groep mensen uit te nodigen die jullie wel willen betrekken bij jullie huwelijk, maar die niet bij de club van intimi horen om ook ’s avonds te dineren of te feesten.

‘Maar een receptie is zo sáái,’ klinkt er dan vaak! Hoeft niet! De gouden tip is: kies je voor een receptie, hou dan steeds in je gedachten hoe jullie zélf graag bij een receptie vandaan willen komen. Pas daar de invulling van jullie receptie op aan. Vind je het nu nog steeds lastig om een bruisende receptie te organiseren, lees dan onze tips. Praktische zaken en, uiteraard, ook creatieve ideeën voor de DIY bruid.

Maak van je receptie een bruisend feest! Echt: het kan!

ONTVANGST

Het is een bekend gezegde: nooit een tweede kans voor een eerste indruk. Dat geldt zeker ook voor een receptie. Zorg ervoor dat de ontvangst van je gasten goed is. Laat jullie gastvrijheid en waardering voor de komst van jullie gasten er vanaf spetteren.

Bruiloft Stefanie & Maarten

1. Zorg voor een gastvrouw/-heer bij de ingang

Een hartelijke ontvangst begint met een vriendelijk gezicht en een behulpzame houding bij aankomst. Zorg dus voor een gastvrouw/-heer bij de ingang van de receptie.

Deze gastvrouw/-heer verwelkomt niet alleen jullie gasten, maar informeert hen ook over een aantal praktische en logistieke zaken:

• de plaats van de garderobe,
• waar de toiletten te vinden zijn,
• de plek van het receptieboek ligt,
• waar jullie, het bruidspaar, zijn.

Optioneel kun je de gastvrouw/-heer nog laten vertellen:

• dat er bij het verlaten van de receptie een bedankje klaar staat;
• dat de gasten de receptie mogen verlaten zonder afscheid te nemen van het bruidspaar;
• dat de wederzijdse ouders niet in de rij voor felicitaties staan, maar zich onder de gasten bevinden.

Misschien biedt jullie locatie deze service aan, maar dit is meestal niet het geval. Jullie ceremoniemeester kan deze taak vervullen.

2. Voorkom een lange rij

Ook belangrijk voor een warme ontvangst: zorg ervoor dat de rij niet te lang wordt. Niemand vindt het leuk om lang in de rij te moeten staan: niet in een winkel, maar ook niet voor een receptie. Geef jullie gasten eventueel de gelegenheid eerst een kop koffie te drinken en jullie dan later te feliciteren.

Denk hier ook aan als jullie receptie direct aansluit op een eventuele kerkdienst.

3. Voorkom een rij die buiten staat

Voorkom altijd een rij buiten. Het is echt ‘not done’ je gasten te laten wachten in nare weersomstandigheden zoals wind, regen of kou. Maar ook wachten in de brandende zon is geen pretje. Je kunt dit voorkomen door zelf achterin de zaal te gaan staan, zodat de rij zich binnen kan opstellen.

Wordt de rij alsnog te lang, dan kan de gastvrouw/-heer jullie gasten erop attenderen dat er koffie klaar staat, zoals we in punt 1 al hebben getipt.

4. Maak van het receptieboek een feestje

Een standaard item tijdens recepties: het gastenboek. En denk nou niet meteen aan een standaard boek met lege bladzijdes: er is zoveel meer te bedenken op dit gebied. Op 

Wedspiration kun je een aantal leuke ideeën terugvinden en op Pinterest hebben we een compleet inspiratiebord voor je klaar staan.

Het gaat er om dat jullie je receptieboek met zorg presenteren. Maak er een feestje van door het te plaatsen op een mooi versierde tafel: een mooi kleed, kaarsen, bloemen, snoep. Of zet er een trouwfoto van jullie ouders bij. Hoe dan ook: maak het persoonlijk en jullie gasten tekenen met plezier!

TIP: leg minimaal vier goed schrijvende pennen klaar en zorg altijd voor reservepennen.

TIP: communiceer door middel van een tekst op een bordje/in een fotolijstje wat de bedoeling is van het receptieboek. Wees altijd duidelijk!

5. Zorg goed voor je gasten

Behalve de hartelijke ontvangst, valt of staat een receptie ook met het verzorgen van je gasten. Zórg niet alleen voor ze, vertróetel ze. Laat zien hoe leuk jullie het vinden dat de gasten de moeite hebben genomen naar jullie receptie te komen.

Zorg dus voor voldoende eten en drinken. Komen er veel gasten van ver, zorg dan in elk geval voor koffie en thee met wat lekkers erbij. Komen jullie gasten veelal uit de directe omgeving, dan kun je eventueel direct (alcoholische) dranken met een (borrel)hapje erbij laten serveren.

Als de receptie plaats vindt onder etenstijd, dan is het niet nodig een complete maaltijd te serveren. Hou er wel rekening mee dat jullie gasten rond die tijd wel echt trek hebben!

Zoek naar een goede balans tussen ‘te veel’ en ‘te weinig’. Twijfel je over hoeveelheden, vraag dan altijd advies aan het personeel van de locatie.

Tip 6: ….. meer tips over hoe je van jullie receptie een knalfuif kunt maken? Abonneer je nu op de wekelijkse update van Wedspiration en ontvang direct tip 6 tot en met 19. Nóg een voordeel: je ontvangt dan iedere week onze blogs en zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends en DIY ideeën voor je bruiloft.Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety