DIY met verfstokjes {zeg het met hout}

DIY Friday! Met vandaag een fantastisch en origineel idee om zelf mee aan de slag te gaan. Laat de gasten hun wens voor het bruidspaar op een gebruikt verfstokje schrijven en maak daar wat moois van. Hoe je dat doet? Gewoon even doorlezen: DIY met verfstokjes!

DIY met verfstokjes

De DIY met verfstokjes komt van Eline Koemans van Feline Wedding & Events. Zij had een bruiloft van een stel met een uitgesproken smaak: dol op originele accessoires en meubels van grof hout. Als weddingplanner wil je natuurlijk dat de styling en verrassingen tijdens de bruiloft daarop aansluiten. Zo bedacht Eline het idee van de verfstokjes.

Zij vroeg alle gasten een verfstokje mee te nemen. Liefst een gebruikte met een gezellig, fel kleurtje erop. Tijdens de bruiloft konden de gasten zelf hun persoonlijke wens op het verfstokje schrijven. Gebruik hiervoor altijd Write-4-all stiften! Deze schrijven goed en duidelijk op hout. Iedereen bepaalde zo zelf hoeveel tijd hij/zij hieraan besteedde. De een maakte er een compleet kunstwerk van, de ander hield bij een korte wens.

Zeepslinger

Toen eenmaal alle gasten hun verfstokje beschreven en wel hadden ingeleverd, heeft Eline er tussen de bedrijven door een zeepslinger van gemaakt. In ieder stokje werd een gaatje geboord en zo kon alles aan een stoer touw worden geregen. Tussen de verfstokjes door de zeepjes en de slinger was klaar om in de badkamer op te hangen.

De zeepslinger van verfstokjes was een succes. Juist omdat iedereen z’n eigen verfstokje meenam. Want bij felrood moest het bruidspaar denken aan dat ene nichtje wat zo lekker uitgesproken is en bij een andere kleur paste precies een oom. Persoonlijk én origineel!

Alternatieven

Vind je de verfstokjes een leuk idee voor op je eigen bruiloft? Zo kun je verfstokjes gebruiken:

  1. Gebruik de verfstokjes in plaats van naamkaartjes voor de tafelschikking. Schrijf de naam van de gast op het stokje en ligt dit op het servet.
  2. Schrijf de nummers van de tafels op een verfstokje. Dat kan met stift, maar je kunt ook stempelen of schilderen. Steek de stokjes tussen de bloemen die op tafel staan.
  3. Gebruik verfstokjes voor bij de lunch. Schrijf of stempel de tekst ‘Eet smakelijk’. Ook leuk om aan lunchpakketjes te hangen.
  4. Prik een verfstokje met de tekst ‘I do’ in een mooie bloemenkrans aan de voordeur van de bruid.
  5. Gebruik verfstokjes in plaats van bierviltjes. Laat de gasten tijdens het feest een wens schrijven. Je zult zien: hoe later op de avond, hoe grappiger de teksten.
  6. Maak een speurtocht voor kinderen, nummer verfstokjes en laat de kinderen alle stokjes verzamelen tijdens een speurtocht.

Kijk nog even mee naar de foto’s voor het eindresultaat. Fotografie door Astrid Termaat Fotografie.
Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety