De 5 musthaves for the groom in 2016

5-musthaves-groom-2016
Found on Pinterest

Bruidegommen, opgelet! Vandaag zetten we namelijk de 5 musthaves op een rijtje die in 2016 niet aan the groom’s ensemble mogen ontbreken.

Door een ringetje te halen

Dat een bruidegom zich op z’n trouwdag in een mooi pak moet hijsen zal geen verrassing voor je zijn. Want net als de bruid moet ook the man of the hour er op zijn trouwdag uitzien om door een ringetje te halen. En aangezien je er als bruidegom natuurlijk niet hetzelfde uit wilt zien als je mannelijke gasten betekent dat ook dat je best een beetje mag uitpakken met accessoires.

Maar wat zijn in 2016 nu de accessoires die de look van the groom juist even die leuke en unieke twist geven? Don’t worry; Wedspiration is here to help! Wij zijn eens op onderzoek uitgegaan en zijn gestuit op essentials die het klassieke trouwkostuum in een mum van tijd het juiste vleugje uniekheid geven. We brengen de 5 musthaves voor je in kaart!

Dé musthaves voor the groom in 2016

1. De houten vlinderdas

5-musthaves-groom-2016
Found on Pinterest

Veel bruidsparen stemmen het liefst hun outfits zoveel mogelijk op elkaar af om het perfecte totaalplaatje te creëren. Maar anno 2016 mag de bruidegom minstens zo opvallend gekleed gaan als de bruid. Dus waarom zou je voor een simpele vlinderstrik gaan als er zóveel leukere opties zijn? Onze favoriet moet toch wel deze unieke houten vlinderstrik van Trendhim zijn, waarmee je geheid de aandacht trekt als groom op je grote dag.

2. Unieke sokken

5-musthaves-groom-2016
Found on Pinterest

Hoewel het best lastig is om als bruidegom je alledaagse stijl naar voren te laten komen, zijn het net even die speelse details waarmee je er als groom uit kunt springen. En met een paar unieke sokken aan je voeten kun je als bruidegom écht een statement maken. In 2016 ga je voor een kleurrijk ontwerp dat ongetwijfeld een glimlach op de gezichten van je gasten tovert als ze tevoorschijn piepen.

3. De baard

5-musthaves-groom-2016
Left found on Martha Stewart Weddings - Right found on Audacious Beard Co

Nog nooit eerder waren baarden zo trending als nu! En als je er als bruidegom eenmaal voor kiest om bebaard bij het altaar te staan moet je er wel voor zorgen dat die gezichtsaccessoire in perfecte shape is. Maak kennis met de baard balsem! Een baard balsem zorgt ervoor dat je baard een mannelijke geur krijgt én stimuleert ook nog eens de baardgroei. Draag je wel een baard, maar sta je toch liever met een gladgeschoren gezicht op de trouwfoto’s?  Dan is het wel érg leuk om dit een plekje te geven in de reportage. Tip: zorg dat je voor de ”getting ready” foto’s een ouderwets scheermes aanschaft en laat vastleggen hoe jij, speciaal voor je bruid, je baard er afhaalt. Bij Trendhim vind je een groot assortiment baardbalsems en scheermessen.

4. De retro stropdas

5-musthaves-groom-2016
Found on Pinterest

In de regel wordt een stropdas alleen gedragen bij het jacquet en een pak. Maar dat betekent niet dat je per sé voor een traditioneel exemplaar moet gaan. In 2016 ligt de focus vooral op tie’s with a twist en die in lijn zijn met het thema van de bruiloft. En omdat in 2016 het vintage thema nog steeds here to stay is zorg je er met deze retro stropdas precies voor dat je precies de juiste balans creëert tussen geraffineerde stijl en being on top of the trend.

5. De fedora

5-musthaves-groom-2016
Found on Pinterest

Eén van de meest opvallende trends voor de bruidegom moet toch wel de terugkeer van de hoed zijn. En nee, dan hebben we het niet over die hoge zwarte hoed waar je grooms in the good old days mee zag rond paraderen, maar dan hebben we het over de Fedora hoed. Je weet wel; de klassieke hoed met de welbekende band eromheen die zo’n casual cool jaren ’20 vibe heeft. Maar natuurlijk gaan we in 2016 niet voor zómaar een Fedora hoed. Dit toffe exemplaar, dat een beetje een strohoed look heeft, geeft jouw bruidegom look nét even die unieke draai.

Wil jij als bruidegom je trouwkostuum ook voorzien van één van deze musthaves? Vergeet dan niet dat je je accessoires wél laat matchen met die van je bruid. Draagt zij bijvoorbeeld blauwe stiletto’s? Zorg dan dat in jouw sokken ook blauw is verwerkt.  1. 27 oktober 2015 @ 13:45 5 groom musthaves in 2016 : Weddingplanner.nl

    […] Foto’s en inspiratie by Wedspiration […]

    Beantwoorden


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety