Dit wist je niet voordat je je bruidsjurk ging passen

trends-trouwen-2016-trouwjurk
Found on Rosa Clara

Als je trouwplannen hebt breekt al gauw het moment van het uitzoeken van de bruidsjurk aan. En hoe graag je het waarschijnlijk ook wilt is dat niet zomaar even een jurk uitzoeken, kopen en daarmee basta. Vandaag vertellen we je belangrijke info waar je rekening mee moet houden in de zoektocht naar ‘the perfect wedding dress.’

When you know you know

De zoektocht naar jouw trouwjurk is er veelal een die flink wat tijd in beslag neemt. Vaak begin je met het doorbladeren van bruidsmagazines, het rondsurfen op blogs en je favoriete jurken bewaren op je pin boards. Inmiddels heb je waarschijnlijk een idee wat voor soort jurk je wilt hebben. Een strapless prinsessenjurk of misschien juist wel een sluike dress met lange mouwen. En dan gaat het échte werk pas beginnen. Je gaat naar een bruidswinkel. Met een beetje geluk vind je je jurk in de eerste winkel waar je binnenstapt, maar het komt ook voor dat je eerst heel wat shops moet doorspitten voordat je ‘the one’ hebt gevonden. Want hoe cliché het ook klinkt: when you know you know.

Wat je nog niet wist

It’s fitting time. Je bent in de bruidswinkel en het passen kan beginnen! Maarja, voordat je je zinnen op een trouwjurk zet zijn er wat punten waar je rekening mee moet houden. We zetten ze voor je op een rijtje!

1. Levertijd bruidsjurk

Hebben jullie de datum van de bruiloft bepaald? Wacht dan niet te lang met het zoeken naar je bruidsjurk. De gemiddelde levertijd van bruidsjurken is 4 maanden. Fijn dus als je ongeveer zes maanden voor de trouwdatum de bruidsjurk al bestelt. Dat geeft rust, zo voor de grote dag. Laat je een jurk maken door een bruidscouturier, dan geldt een andere, vaak kortere levertijd.

2. Vermaakkosten zijn niet inbegrepen

YES! Je hebt de perfecte bruidsjurk gevonden! En misschien zelfs wel voor een zacht prijsje. Helaas ben je voor dat bedrag (meestal) nog niet klaar. De vermaakkosten van de bruidsjurk zijn namelijk niet inbegrepen. Houdt daar dus rekening mee!

3. Hoogte van je schoenen

Als je bruidsjurken gaat passen dan wordt de look afgestemd op je lengte. Daarom is het handig om hakken aan te trekken zodat je de juiste feeling krijgt als je de jurk past. Een trouwjurk passen met slippers aan is toch iets heel anders. Ga voor de juist feel and perfect look. Je snapt zelf natuurlijk wel dat je mooie lingerie moet aantrekken en een klein laagje make-up.

4. Extra kosten

Je hebt je jurk, super! Vergeet alleen niet dat er nog meer komt kijken bij je bridal look. Zo zal je nog lingerie, panty’s en eventueel een sluier moeten kopen. En dat gaat logischerwijs gepaard met extra kosten. Dus valt je bruidsjurk binnen je budget, houd dan nog rekening met extra kosten waardoor je je budget kunt overschreiden.

5. Laat je niet verleiden

En als we het dan toch over accessoires hebben: houdt ook in je achterhoofd dat je in de bruidswinkel vaak wordt verleid tot het kopen van accessoires die ver boven je budget zijn. Vaak zijn dezelfde accessoires namelijk ook gewoon online te scoren voor een schappelijker prijsje. Vind je de accessoires in de winkel écht heel mooi? Dan kun je altijd vragen of ze achtergehouden kunnen worden. Maak in ieder geval geen overhaaste beslissingen!

6. Geen foto’s maken

Wist je dat je geen foto’s mag maken van de bruidsjurken, behalve van diegene je koopt? Omdat je dus niet wedding dress selfies naar al je vriendinnen kunt appen, dien je dus wat support mee te nemen naar de bruidswinkel. Neem trouwens niet teveel mensen mee, want veel mensen betekent ook veel verschillende meningen. En uiteindelijk gaat het toch om jouw gevoel bij de jurk.

7. Gelijk een aanbetaling doen

Als je een bruidsjurk wilt kopen heb je ‘m dus niet gelijk in handen. Wel zul je in de regel altijd een aanbetaling moeten doen. Meestal gaat dat om 50% van het aankoopbedrag. Dit moet wel op je rekening staan! Vergeet niet na te vragen of de bruidswinkel is aangesloten bij CBW Mitex, want in principe is alleen dan je aanbetaling gewaarborgd.

En, hoe ga jij de zoektocht naar je perfecte bruidsjurk aanpakken?

trends-trouwen-2016-trouwjurk
Found on Pinterest


  1. 19 januari 2017 @ 18:44 http://www./

    a Eastriver: Montilla hablaba catalán antes de ser President. Si estudió catalán fue para perfeccionarlo, por respeto al idioma, cosa que le honra.(Por otra parte su presidencia fue decepcionante desde un punto de vista de izquierdas, pero eso es otra cosa…).Salud.

    Beantwoorden


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety