Alles wat jij als bruid wilt weten over een loveshoot

loveshoot-fotograaf
Fotocredit: AV Fotoreportages

Een loveshoot, ook wel engagement shoot genoemd, is misschien wel een van de meest romantische happenings die jullie vóór de grote dag kunnen organiseren. Samen genieten van een bijzonder moment als bruidspaar to be waar je prachtige en ontspannen foto’s aan overhoudt. Vandaag vertellen we je alles wat jij als bruid wilt weten over een loveshoot!

Wat is een loveshoot precies?

Nog net voor alle hectiek van de grote dag een heerlijk, romantisch moment tussen jullie samen, vastgelegd door een professionele fotograaf op een locatie waar je u tegen zegt. Dat klinkt best leuk, toch? Met een loveshoot, ofwel een engagement shoot, laten jullie vóór de bruiloft plaatsvindt een reportage maken door een trouwfotograaf. Als jullie verloofd zijn dus, en samen toeleven naar jullie grote dag. En handig, want als je voor de loveshoot dezelfde fotograaf uitkiest als voor de bruiloftsreportage, dan kun je tijdens de loveshoot ook nog eens je fotograaf beter leren kennen, zodat jullie tijdens de huwelijksdag perfect op elkaar zijn ingespeeld.

En dan komt al gelijk het eerste waar je over na moet denken als het aankomt op een loveshoot. Niet iedereen vindt het namelijk even prettig om voor de lens te staan. Daarom is het goed om niet alleen een fotograaf uit te kiezen waarbij jullie je ‘lekker’ voelen, maar ook om van tevoren te bedenken wat voor poses jullie tijdens de shoot willen aannemen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld tijdens de reportage ‘met iets bezig zijn’ of juist gaan voor liefdevolle poses. Een professionele fotograaf zal in de praktijk sowieso wel proberen de spontane momenten op de foto vast te leggen, maar toch is goed om voor jezelf vast te stellen welke richting jullie uit willen en het voor het moment suprême het samen op het oefenen te zetten.

Wat zijn de leukste locaties voor een loveshoot?

Kies je voor een shoot in een studio of laat je liever buiten plaatjes schieten? Dat is een keuze die bij jou ligt. Zo kunnen jullie de engagement shoot laten plaatsvinden bij de trouwlocatie, maar dat hoeft natuurlijk niet. Misschien is de plek waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet of jullie je eerste date hadden wel heel bijzonder! Of wat dacht je van dat pittoreske straatje waar jullie zo graag doorheen slenteren. Ga voor een plek die dichtbij jullie staat, die bijzonder voor jullie is en waar jullie je op je gemak voelen. Ook is het een aanrader om een plek uit te kiezen die in een gelijke lijn ligt met het trouwthema en de locatie van jullie bruiloft. Hebben jullie bijvoorbeeld een rustiek thema uitgekozen voor jullie huwelijksdag? Dan is het wel heel mooi om de shoot in een bos te laten plaatsvinden, of bijvoorbeeld met een boerderij op de achtergrond. Niet zoveel inspiratie? Snuffel dan eerst lekker rond op Pinterest en verzamel de foto’s die je aanspreken. Kijk daarin ook gelijk naar elementen die je zelf ook wel leuk zou vinden voor jullie shoot. Neem bijvoorbeeld die oude bakfiets mee! Overleg trouwens ook met je fotograaf welk tijdstip het fijnste past bij jullie fotoshoot. Ben je een fan van foto’s met een mooie oranje gloed? Dan kun je het beste bij zonsopkomst of met zonsondergang de shoot inplannen.

Wat doe je aan tijdens zo’n shoot?

Zorg dat jullie outfit tijdens de shoot matcht. Tot op zekere hoogte natuurlijk, want jullie hoeven niet allebei in dezelfde kleurtinten gekleed te gaan. Zorg ervoor dat de stijl overeenkomt, en dat de kleuren niet bij elkaar vloeken. Een sjiek jurkje oogt bijvoorbeeld niet zo fijntjes met een T-shirt en een afgedragen jeans. Ga dus óf samen voor casual, of liever nog, samen voor een tikje gestyled. Kijk daarbij ook weer naar jullie gekozen locatie. Bij reportage in een weiland kun je bijvoorbeeld beter niet voor een groene outfit gaan en in een donkere loods mag je juist wel weer wat lichtere kleding dragen.

Wat doe je met de foto’s?

De foto’s die uit een loveshoot voortvloeien zijn bij uitstek de foto’s die je kunt gebruiken voor jullie save the date, trouwkaart óf voor de verlovingskaart. Zo’n prachtige shot van jullie als verloofden maakt jullie kaart namelijk super persoonlijk en écht uniek. Daarbij zouden jullie de foto’s ook nog eens kunnen gebruiken voor jullie eigen trouwsite, waar je alle info over de huwelijksdag een podium kunt geven. Ook leuk om te doen: de foto’s verwerken in de trouwdecoratie tijdens de grote dag! Denk bijvoorbeeld aan foto’s van jullie in decoratieve stolpen of door ze in een fotohoepel te DIY-en.

Welke fotograaf moet je kiezen?

Zouden jullie ook wel een loveshoot willen? Ons zusje Stijlvolle Trouwkaarten heeft het makkelijk gemaakt en een aantal fotografen voor je geselecteerd waar je een prachtige loveshoot kunt laten maken. Een echte aanrader om een afspraak te maken. Hieronder een paar prachtige foto’s van deze fotografen om je te inspireren.

Alles wat jij als bruid wilt weten over een loveshoot
Fotocredit: Av Fotoreportages
Alles wat jij als bruid wilt weten over een loveshoot
Fotocredit: FotoZee
Alles wat jij als bruid wilt weten over een loveshoot
Fotocredit: Av Fotoreportages
Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety