Wat trek je als gast aan naar een bruiloft? {not for brides}

Een blog speciaal voor de gasten op jullie bruiloft. Dus eigenlijk kun jij als bruid andere blogs gaan lezen, tenzij je vriendin binnenkort ook gaat trouwen, dan vind je hier handige tips. Want na de uitnodiging komt de lastige vraag wat je als gast nou eigenlijk aan moet? Dat het bruidspaar er stralend uit zal zien staat vast, maar wat voor jurk of pak trek je zelf uit de kast? In dit artikel hebben wij enkele styling tips voor je opgesteld.

Dresscode
We beginnen gelijk met het makkelijkste scenario, namelijk een van te voren bepaalde dresscode. Soms heeft het bruidspaar een bepaald thema uitgekozen en zien ze graag dat de gasten gekleed komen in een bepaalde kleur. Voor jou als gast is dit makkelijk zo hoef je er zelf niet over na te denken.

Het weer
Het weer is een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van de juiste outfit voor een bruiloft. Tegenwoordig krijgen we ver van te voren al een weersverwachting, hier kan je natuurlijk niet helemaal van uit gaan, maar je kunt er wel rekening mee houden. Afhankelijk van het seizoen waarin de bruiloft gegeven word kan je een beetje spelen met je outfit. Is het een bruiloft in de lente, kies dan voor een leuk speels jurkje in een mooie pasteltint. In de zomer kan je kiezen voor een frisse kleur alle kleuren mogen eigenlijk wel behalve wit. Wit is voor de gasten not done, als gast wil je natuurlijk niet worden verward met de bruid. Als man kun je kiezen voor een mooi pak in een rustige tint, een zwart pak is gepaster voor de avond ceremonie. Zowel de dames als de heren kiezen het beste voor een comfortabele outfit, aangezien een bruiloft lang kan duren. We zitten natuurlijk met Nederlands weer, als het feest buiten gehouden wordt neem je voor de zekerheid een jasje of colbertje mee voor als het spontaan gaat regenen.

bruiloftskleding
Picture found on: C & A

Black-tie?
Een bruiloft bestaat veelal uit twee dagdelen, de ceremonie overdag en het feest in de avond. Er zijn geen vaste regels over wat je precies aan moet, behalve als er van te voren een dresscode bepaald is. Wel zijn er wat algemene regels, als je die een beetje als leidraad neemt dan zit je outfit vast wel goed. Overdags kan je vrij kiezen voor een outfit een leuk jurkje of een nette broekpak, een simpel cocktailjurkje kan ook. Voor de avond geld over het algemeen de dresscode Black-tie dit betekend dat de dames mogen schitteren in cocktailjurkjes en de heren geacht worden zich strak in pak te kleden. De White-tie wordt steeds populairder als dresscode. White-tie betekent voor de man een rokkostuum en voor de vrouw een glamorous over te top look.

Bescheidenheid siert de mens
Je wilt er natuurlijk prachtig uitzien als gast op de bruiloft, maar pas op dat je hier niet teveel je best voor doet. We hadden al eerder benadrukt dat wit een no go area is als gast maar er zijn ook nog wat andere algemene regels. Als gast moet je er goed uitzien, maar onthoud wel dat het de dag van het bruidspaar is. Kies daarom niet voor een hele opvallende jurk, een basic cocktailjurk is goed genoeg. Als je heel erg twijfelt of je jurk te opvallend is, kan je hem beter laten hangen want jij kunt het beste inschatten wat wel of niet kan, houd het daarom elegant en bescheiden.Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety