3 TIPS: zo geef jij een onvergetelijke bruiloftspeech

tips-bruiloftspeech
Photo found on: Style Me Pretty

Een goede speech kan een bruiloft onvergetelijk maken. Maar het toespreken van het bruidspaar (en alle gasten) is geen eenvoudige taak. Vandaag geven we je drie tips die je ervan verzekeren dat jouw bruiloftspeech er een wordt om nooit te vergeten!

Een bijzondere ervaring

De intieme setting, de mooie woorden en de emotionele gezichten: speechen op een bruiloft kan één van de mooiste ervaringen uit je leven zijn. Ben jij gevraagd om een speech te geven op de trouwdag van je zoon of dochter, broer of zus, goede vriend of vriendin? Of ga jij als bruid of bruidegom zelf misschien wel een speech geven op je grote dag? Dan staat jou dus iets heel bijzonders te wachten. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw speech gedenkwaardig wordt?

Tips voor een onvergetelijke speech op de bruiloft

Een speech geven op een bruiloft is een hele eer! Jij hebt een unieke relatie met de bruid en bruidegom, en zij willen graag jouw mooie woorden horen op deze belangrijke dag in hun leven. Uiteraard wil je dit op een onvergetelijke manier doen! Het is niet gek dat je dit als spannend ervaart; je spreekt immers niet iedere dag een groep toe. En ja; wat ga je eens zeggen? Een kijkje op het internet laat al snel duizenden tips zien over het schrijven van een speech. Maar waar kun je nu het beste beginnen? We brengen 3 onmisbare tips voor het schrijven en geven van een speech voor je in kaart. Linda van Bruiloftspeech wilde ze graag met ons delen.

Tip 1: Alles draait om het bruidspaar

Een goede bruiloftspeech gaat over het bruidspaar! Dus hoewel het goed is om aan het begin van je speech even kort te vertellen wie jij bent en wat jouw relatie tot het bruidspaar is, is het niet de bedoeling dat je jezelf in de spotlights zet. Vertel geen verhalen over gebeurtenissen die alleen jij en de bruid(egom) begrijpen, en zeker geen gênante verhalen. Zorg ervoor dat de speech voor iedereen goed te volgen is, en dat het bruidspaar het stralende middelpunt van de speech is.

Tip 2: Spreek vanuit je hart
Een goede bruiloftspeech, die het bruidspaar levenslang zal koesteren, bevat mooie woorden over het bruidspaar en geef je vanuit je hart. Blijf jezelf tijdens de speech, want het bruidspaar wil dat jíj speecht. Dit is iets wat mensen vaak vergeten. Ze proberen een ‘presentatie’ te houden of proberen extra uitbundig of grappig te zijn. Dit is helemaal niet nodig en zorgt er in de regel juist voor dat je de plank misslaat. Blijf dus vooral heel erg jezelf en spreek vanuit je hart, met passie en bevlogenheid. Pas dán zal je ook de harten van het bruidspaar en de gasten raken.

Tip 3: Oefen, oefen, oefen
Als je bruiloftspeech klaar is dan is het oefenen geblazen. Weet wat je gaat zeggen, wanneer je het gaat zeggen, en hoe je het gaat zeggen. Doe dit hardop, want pas dan merk je of de woorden makkelijk uit te spreken zijn en de zinnen lekker lopen. Ons advies? Oefen het twee tot drie keer hardop, eventueel voor een klein publiek. Je zult merken dat het iedere keer beter gaat. Je hoeft namelijk écht geen professionele spreker te zijn om een goede bruiloftspeech te geven. En onthoudt: soms heeft het juist ook zijn charmes als je speech niet perfect is.

Kun jij wel wat hulp bij het schrijven en geven van een bruiloftspeech gebruiken? Neem dan snel een kijkje op Bruiloftspeech.nl.Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety