Dé truc om netjes enveloppen te schrijven

diy-envelop-trouwen

Na het bestellen van de trouwkaarten moeten ook nog de enveloppen beschreven worden. Iets waar wij altijd de kriebels van krijgen. De ene envelop is namelijk heel mooi recht en de andere is dan weer scheef uitgepakt. Heb jij ook altijd enveloppen met woorden op verschillende hoogtes, scheve zinnen die niet helemaal in een rechte lijn staan? Dan herkennen wij jullie probleem! Wij zijn op zoek gegaan naar een oplossing en dankzij deze DIY kan iedereen nette enveloppen op de post doen. 

DIY: de manier om nette enveloppen te creëren 

Maar nu wil je natuurlijk weten hoe je zelf zo’n mal maakt om netjes je envelop mee te kunnen beschrijven! We leggen het aan je uit. Wat je nodig hebt is een envelop, schaar, liniaal, potlood, pen, en een normaal A4-tje. Als je al deze benodigdheden hebt verzameld kun je beginnen met de uitvoering!

Allereerst pak je een van de enveloppen en leg je deze op het A4-papiertje. Als je je envelop op het papier legt adviseren we om deze in de hoek te leggen. Dat spaart knipwerk. Pak je potlood en schaar erbij en trek de envelop om met potlood en knip het malletje uit. Wil je het adres in het midden van de envelop schrijven? Vouw het malletje dan dubbel in het midden zodat het aan beide kanten even breed is. Als je deze dubbel hebt gevouwen is het tijd om de liniaal en het potlood te pakken. Om te zorgen dat de regels van het adres op de envelop op dezelfde hoogte zitten adviseren wij om te beginnen met het zetten van stipjes op de vouwlijn van het printpapiertje. Dan bepaal je waar je de regels zet. De afmetingen van de regels zijn ongeveer 1 centimeter. De ruimte tussen elke regel is een halve centimeter, dus je krijgt 6 stipjes met tussen de bovenste twee stipjes 1 centimeter en daarna een halve centimeter de volgende twee stipjes. Als je de stipjes hebt gezet, zet je dezelfde stipjes ook 4 á 5 cm van de vouwlijn en verbind die met een liniaal. Door het verbinden van de stippen krijg je drie balkjes, waartussen je het adres gaat schrijven. Als je deze balkjes hebt getekend pak je je schaar en knip je de grote tussenruimtes er tussenuit. Vervolgens vouw je het malletje weer open en leg je ‘m terug op de envelop.

Om echt netjes te schrijven moet je wel met hoofdletters schrijven. Om te oefenen met het schrijven van hoofdletters kun je het overgebleven stuk van het A4-tje gebruiken. Als jij denkt dat je de smaak te pakken hebt, begin je met het beschrijven van de ‘echte’ enveloppen. Van netjes beschreven enveloppen worden wij blij!

Opzoek naar nog meer tips voor mooie enveloppen klik hier

Bekijk onze tutorial hieronder!

diy-envelop-trouwen-picture-1

diy-envelop-trouwen-picture-3
diy-envelop-trouwen-picture-6
diy-envelop-trouwen-picture-5
diy-envelop-trouwen-picture-7

diy-envelop-trouwen-picture-8
diy-envelop-trouwen-picture-12
diy-envelop-trouwen-picture-9

diy-envelop-trouwen-picture-10
diy-envelop-trouwen-picture-11
diy-envelop-trouwen-picture-2


Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety