Met deze tips heb jij super sfeervolle tafels op je bruiloft

Tips-voor-super-stijlvolle-tafels-bruiloft
Photo credit: Zwart Fotografie

Een bruiloft bestaat uit keuzes maken. Dus dat is al niet anders als het aankomt op de tafelstyling tijdens de grote dag. Samen met Marlou van Table 4 You geven we je vandaag de tips waarmee je gegarandeerd super sfeervolle tafels op je bruiloft hebt!

Belangrijk bij tafelstyling

Tijdens het plannen van jullie bruiloft zul je op een hoop vragen stuitten waar je misschien nooit eerder aan hebt gedacht. Hoeveel gasten willen jullie bijvoorbeeld voor jullie bruiloft uitnodigen? Wie mag er de hele dag bij zijn? Houden jullie een receptie? Gaan jullie een lunch of een diner organiseren? Wie mag daarbij zijn? Hoe gaan jullie de aankleding van de tafels voor lunch of diner doen? Kiezen jullie voor plateservice (dat de gerechten op een bord worden geserveerd) of valt jullie keuze juist op een buffet? Dat zijn me nogal wat vragen, hé? Toch zijn ze allemaal even belangrijk om te hebben beantwoord voordat jullie met de tafelstyling aan de slag gaan. Wanneer de gastenlijst voor de lunch of het diner namelijk bekend is, kunnen jullie beginnen aan de tafelschikking en bedenken hoe de tafels eruit moeten komen te zien. En juist daar komt nogal wat bij kijken…

6 tips voor super sfeervolle tafels op je bruiloft

Want ja, hoe kun je er nu voor zorgen dat de tafels op jullie bruiloft er zo onberispelijk uitzien? Wij schakelden hulp van tafelstylingexpert Marlou in en die zette 6 onmisbare tips voor je op een rijtje. Lees en leer!

1. Maak voordat je je tafel wilt gaan stylen een moodboard. Zoek plaatjes op Pinterest of in tijdschriften om erachter te komen welke stijl jij mooi vindt voor je tafel. Heb je een thema die je terug wilt zien? Welke kleuren wil je gebruiken? Wanneer je voor jezelf duidelijk hebt hoe de tafels eruit moet komen te zien, ga je alle spulletjes hiervoor bij elkaar verzamelen.

2. Voordat je de tafeldecoratie plaatst kun je beter eerst de tafel dekken. Zo weet je hoeveel ruimte je over hebt voor je tafeldecoratie. Zorg bij het dekken van de tafel ervoor dat het bestek en de glazen op dezelfde plaats en op dezelfde hoogte gedekt wordt. Beiden moeten namelijk bij alle zitplaatsen hetzelfde gedekt zijn voor een rustig plaatje.

3. Je hebt voor jezelf duidelijk wat voor tafeldecoratie je wilt gebruiken. Zet deze dan niet overal verspreidt op tafel neer. Rangschikken is key, dus verdeel ze in groepjes op tafel. Zo voorkom je dat de tafel rommelig oogt.

4. Kaarslicht is niet altijd nodig. Zit je in een ruimte waar al veel natuurlijk licht is, dan zijn kaarsen in de regel overbodig. Je kunt de tafel dan beter sfeervol dekken door ‘m te voorzien van kleine extra details. Denk hierbij aan kleine vaasjes naast je tafeldecoratie.

5. Werk met verschillende hoogtes op tafel. Verschillende niveaus in hoogte kun je creëren door boeken te gebruiken in je tafelstyling of door bijvoorbeeld verschillende maten van kandelaars in te zetten. Speel ook met verschillende maten van kaarsen.

6. Zorg ervoor dat je tafeldecoratie niet te hoog is, zodat je gasten die tegenover elkaar zitten ook met elkaar oogcontact kunnen hebben. Wanneer je een vaas met hoge bloemen of lange kaarsen wilt gebruiken, kan dit de gesprekken tussen gasten belemmeren. Plaats daarom je hoge decoratie tussen de zitplaatsen in.

Doe alvast wat tafelstyling inspiratie op met de ‘Romantiek in de tuin’ reportage hieronder, uiterst classy gestyled in een kas. Oh, en zou jij wel voor meer gelegenheden willen weten hoe je het beste je tafels kunt stylen? Vraag dan vooral Marlou’s gratis Stijlgids “Richtlijnen voor Sfeervol Tafeldekken” op haar website aan.

Tips-voor-super-stijlvolle-tafels-bruiloft
Photo credit: Zwart Fotografie
Tips-voor-super-stijlvolle-tafels-bruiloft
Photo credit: Zwart Fotografie
Tips-voor-super-stijlvolle-tafels-bruiloft
Photo credit: Zwart Fotografie
Tips-voor-super-stijlvolle-tafels-bruiloft
Photo credit: Zwart Fotografie
Tips-voor-super-stijlvolle-tafels-bruiloft
Photo credit: Zwart Fotografie
Tips-voor-super-stijlvolle-tafels-bruiloft
Photo credit: Zwart Fotografie
Tips-voor-super-stijlvolle-tafels-bruiloft
Photo credit: Zwart Fotografie
Tips-voor-super-stijlvolle-tafels-bruiloft
Photo credit: Zwart Fotografie
Tips-voor-super-stijlvolle-tafels-bruiloft
Photo credit: Zwart Fotografie
Tips-voor-super-stijlvolle-tafels-bruiloft
Photo credit: Zwart Fotografie
Tips-voor-super-stijlvolle-tafels-bruiloft
Photo credit: Zwart Fotografie
Tips-voor-super-stijlvolle-tafels-bruiloft
Photo credit: Zwart Fotografie

Leveranciers: Fotografie: Raisa Zwart Photography | Styling: Table 4 you | Locatie: Het Hoogh Huys | Bruidstaart en koejes: Sweet Appetite | Bloemen: Bloemenmeisjes.com
Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety