DIY: Chocolade lepels als dessert detail

Willen jullie tijdens de receptie jullie guests verwennen met een sweet table of toetjestafel vol hemelse zoetigheid? Dan hebben we een doe-het-zelf idee voor je dat je gegarandeerd het einde zult vinden. Ga aan de slag met de DIY: Chocolade lepels als desert detail!

Voor de zoetekauwen

Desserts zijn -vooral voor de zoetekauwen onder ons- onmisbaar op bruiloften. En om nog een groter ding van sweets op recepties te maken was daar dan de sweet table: een tafel vol heerlijke taart(jes), cupcakes, brownies en wat je je nog maar een zoets kunt bedenken. Een top concept, als je het ons vraagt. Om die sweet table (of toetjestafel) nog even leuker te maken, stuitten we op een DIY waar het water van in je mond loopt, namelijk chocolade lepels! Makkelijk te maken, en eindeloos te decoreren met de allermooiste garneringen. Oh, en mocht je toch niet voor een toetjestafel of een vol zoetigheden wil gaan: ze zullen er ook héél appetijtelijk bijliggen op borden aan de dinertafel.

DIY: Chocolade lepels als dessert detail

Maar dan nu hoe je deze oogstrelende chocolade lepels zelf maakt! Natuurlijk heb je eerst sierlijke lepels nodig (gelijk aan het aantal gasten), die een stijlvolle basis moeten vormen voor het DIY idee. Dan kun je aan de slag gaan met het smelten van semi-zoete chocolade, waar je ook meteen een kopje melk bijdoet. Leg de lepels ondertussen op bakpapier. Als de chocolade dan volledig gesmolten is, mag je de lepels erin dopen en ze weer terugleggen op het bakpapier om ze af te laten koelen. Voordat de chocolade volledig is afgekoeld, kun je ’t decoreren met garneringen zoals viooltjes, hibiscus of roze chocoladekruimeltjes. Laat de boel daarna goed koud worden en je lepels zijn sweet table-ready.
Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety