Zo leuk zijn gooi tradities op je bruiloft

zo-leuk-zijn-gooi-tradities-bruiloft
Photography by: Susan Noelle Benjamins

Een bruiloft kent veel tradities, maar de rituelen die in de regel de tofste fotomomentjes opleveren zijn die waar er met het een en ander gegooid wordt. Vandaag laten we je zien hoe leuk gooi tradities zijn op je bruiloft!

Gooien met het bruidsboeket

Wist je dat in de middeleeuwen de bruidsjurk symbool stond voor vruchtbaarheid, en dat een stukje van die jurk de vrijgezelle dames zou helpen bij het vinden van een geschikte huwelijkskandidaat? In die tijd was het dan ook zo dat na de bruiloft vrouwen de bruid achterna renden om hen een stuk jurk eigen te maken, en bleef de bruid achter in een kapot gescheurde jurk. Enige tijd later maakte die traditie plaats voor het gooien van het bruidsboeket. De bruid gooide haar boeket namelijk om de bachelorettes af te kunnen leiden, om zo zelf te kunnen maken dat ze wegkwam en haar bruidsjurk te redden. Tegenwoordig is het gooien van het boeket nog steeds een ding op bruiloften. Zo verzamelen aan het einde van de avond alle single ladies (de in ieder geval niet-getrouwde vrouwelijke gasten) zich en gooit de bruid zonder te kijken het boeket over haar rechterschouder. En wie ‘m vangt zou dan de volgende zijn die gaat trouwen. Wil je je bruidsboeket liever zelf houden? Ga dan voor een dummyboeket: een wat minder dure kopie van je originele bruidsboeket.

zo-leuk-zijn-gooi-tradities-bruiloft
Photography by: Alva Velazquez
zo-leuk-zijn-gooi-tradities-bruiloft
Photography by: Susan Noelle Benjamins
zo-leuk-zijn-gooi-tradities-bruiloft
Photography by: Axel Drenth

Rijst gooien over het bruidspaar

Door na de huwelijksvoltrekking rijst over het bruidspaar te strooien wordt het kersverse bruidspaar voorspoed, vruchtbaarheid en rijkdom toegewenst. Niet onaardig, toch? Nu de rijst-gooi-traditie uit het Verre Oosten echter op een hoop plekken in Nederland niet meer mag, moeten er alternatieven worden bedacht. Gelukkig zijn daar ontzettend veel te bedenken (die stiekem misschien nog wel veel leuker zijn ook). Denk bijvoorbeeld aan het besprenkelen van het bruidspaar met bloemenblaadjes in een kleurrijke blend, gestrooid, feestelijke confetti of papieren vliegtuigjes.

zo-leuk-zijn-gooi-tradities-bruiloft
Photography by: Jesse van Kalmthout
zo-leuk-zijn-gooi-tradities-bruiloft
Photography by: Mariet Hove
zo-leuk-zijn-gooi-tradities-bruiloft
Photography by: Nele Watty

En, wat zeiden we je? Gooi tradities op je bruiloft leveren de leukste plaatjes op. Welke van de twee ga jij sowieso op je grote dag doorvoeren?

 Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety