5 tips voor een goed maatpak die je nog niet kende

Uitpuilende schoudervullingen, een te losse tailleband of hoogwater: om maar even een paar dingen te noemen die je vooral níet wilt voor je trouwpak. Vandaag geven we je 5 tips voor een goed maatpak die je nog niet kende.

Waarom eigenlijk een maatpak?

Een maatpak valt bijna niet te vergelijken met een ”gewoon pak” dat je van het rek uit een kledingzaak haalt. Bij een maatpak draait het namelijk om personaliseren. Personaliseren door te kiezen voor bijzondere stoffen, een persoonlijk knoopdetail, unieke borduringen of bijvoorbeeld opvallende accentgarens. En zeg nu zelf: wat is er leuker dan je trouwpak een geheel eigen karakter te geven?

5 tips voor een goed maatpak die je nog niet kende

Heel stijlvol dus, een eigen maatpak, maar misschien ook des te lastiger om te bedenken hoe ‘ie eruit moet komen te zien. Hoewel je natuurlijk kunt rekenen op de kennis en specialiteit van de tailor, is het daarbij toch best handig om zelf te weten waar je op moet letten bij het kopen van een maatpak. We zetten 5 tips voor een goed maatpak die je nog niet kende voor je op een rij.

1. De kleur van je maatpak

Naast jullie trouwthema bepaalt het seizoen de kleur van je maatpak. Donkere maatpakken kunnen over het algemeen gedragen worden in het herfst- en winterseizoen (maar mogen stiekem altijd wel), terwijl een lichtere variant maatpak in de regel alleen tijdens de lente en zomer een go is.

2. Voldoende ruimte bij de borst en mouwen

Een goed maatpak dient het lichaam te volgen, maar zonder moeite dichtgeknoopt te kunnen worden. Er moet dus voldoende ruimte bij de borst zijn, maar niet zodanig veel dat het te groot oogt. De mouwen mogen aansluitend zijn, maar genoeg draagcomfort bieden. Test uit of je je armen in de lucht kunt gooien, zonder dat de achterkant van het jasje teveel omhoog trekt. Wanneer je de armen naar beneden laat hangen, zou je de onderkant van het jasje moeten kunnen vastpakken: het jasje moet dus net iets langer dan je billen zijn.

3. Geen uitpuilende schoudervullingen

In principe zijn er in alle maatpakken schoudervullingen aanwezig. De schoudervullingen dienen goed aan te sluiten op je eigen schouderbreedte. Met andere woorden: zorg er dus voor dat de schoudervullingen niet voorbij je schouders komen, want dan oogt het pak te groot.

4. Comfortabele broeksband

De broeksband moet enigszins strak, maar altijd comfortabel zitten. Test de fit uit door je handen in de broekzakken te laten rusten. Dit zou met gemak moeten kunnen.

5. Lengte broekspijpen en (witte) sokken

Witte sokken zijn eigenlijk altijd een no go, maar bij een mooi maatpak al hélemaal uit den boze. Kekke gekleurde sokken kunnen je trouwlook een eigen touch geven, en lange zwarte sokken kunnen altijd. De lengte van de broekspijp is een persoonlijk dingetje, maar de gouden regel ‘gij zult geen huid laten zien’ geldt altijd. De broekspijpen dienen dus op de bovenkant van je schoenen te rusten en aan de achterkant op zo’n 2 cm boven de hak te zitten.

Sinds enkele maanden heeft modehuis Speksnijder in de winkel in Bergambacht TS-Tailormade, een eigentijdse tailormadeafdeling, waar je zelf een geheel uniek maatkostuum kunt laten aanmeten. Neem snel een kijkje op de website van Speksnijder voor meer info over TS-Tailormade.Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety