8 dingen die je kunt doen zodra je verloofd bent

net-verloofd-8-dingen-doen-zodra-je-engaged-bent
Photography by: Sophie Epton Photography

Wow, nu is het écht officieel! Je bent verloofd. Van alvast een inspirationeel Pinterest board aanmaken tot aan een Save the Date versturen: deze 8 dingen kun je doen zodra je verloofd bent.

First things first

Het is het moment waar je al tijden op hebt gewacht: hij is op z’n knieën gegaan. Nadat je deze fantastische mijlpaal even hebt laten bezinken en je goednieuwe status flink hebt gevierd, kun je zo zachtjes aan gaan nadenken over jullie grote dag in spé. Maar voordat je écht concreet aan het ‘wedding plannen’ gaat (denk: vastleggen van de trouwlocatie en het uitzoeken van je bruidsjurk) zijn er alvast wat minder impactvolle dingen die je kunt doen. We sommen de 8 dingen voor je op waar je als engaged woman direct mee kunt beginnen.

1. Je verlovingsring laten vermaken
net-verloofd-8-dingen-doen-zodra-je-engaged-bent
Photography by: Sophie Epton Photography

Als je verlovingsring niet goed past kun je het beste snel koers zetten naar de juwelier om hem te laten vermaken. Vooral als de ring echt losjes om je vinger zit is het risico om ‘m in een ondoordacht moment kwijt te raken namelijk best groot.

2. Piekfijne nagels hebben
net-verloofd-8-dingen-doen-zodra-je-engaged-bent
Photography by: Sarah Kate Photo - Found on: Style Me Pretty

De komende weken zullen je handen in de spotlights staan. Reden genoeg dus om je nagels eens goed onder handen te laten nemen en te verwennen met een manicure. Je wilt ten slotte niet dat je vriendinnen en collega’s zich op je afgekloven nageltjes focussen in plaats van op die prachtige verlovingsring.

3. Je huwelijksdatum bepalen

De meest begeerlijke trouwdata en huwelijkslocaties zijn meestal al ver van tevoren volgeboekt, dus als jullie je hebben verloofd en toch wel binnen 2 jaar willen trouwen, is het verstandig om op tijd na te denken over jullie potentiële huwelijksdatum. Check voordat jullie de datum vaststellen eerst even bij belangrijke familieleden en vrienden na of ze die dag niets anders belangrijk hebben en of de datum niet op een feestdag valt. Zijn jullie eruit? Stuur dan naar jullie gasten een Save the Date kaart, zodat de datum alvast veiliggesteld is.

4. Je verlovingsring laten verzekeren
net-verloofd-8-dingen-doen-zodra-je-engaged-bent
Photography by: Sophie Epton Photography

Misschien niet het meest leuke klusje van dit lijstje, maar wel een die een serieuze hoeveelheid gedoe kan besparen. Ga dus even op onderzoek uit en zorg dat je je verlovingsring goed laat verzekeren.

5. Een Pinterest board aanmaken

Een van de allerleukste dingen van het plannen van je bruiloft: inspiratie opdoen. Een van de beste manieren om creatieve ideeën van het web op te doen en ze ook daadwerkelijk te onthouden is Pinterest. Deel boarden van potentiële bruidsjurken, verschillende tafelstyling ideeën of met bruidsmeisjes/ zus/ moeder, zodat ook zij met je mee kunnen brainstormen.

6. Besluiten waar jullie gaan trouwen
net-verloofd-8-dingen-doen-zodra-je-engaged-bent
Photography by: Koman Photography

Zijn familie woont in Haarlem, die van jou in Delft en nu wonen jullie in Rotterdam. Dus ja, waar moeten jullie elkaar nu het jawoord geven? Probeer daar alvast over na te denken. Laat het afhangen van het type locatie waar jullie zouden willen trouwen (op het strand? In het bos?), de stijl die jullie voor ogen hebben en denk na over waar de meeste gasten vandaan moeten komen.

7. De grootte van de gastenlijst bepalen
net-verloofd-8-dingen-doen-zodra-je-engaged-bent
Photography by: Style me Pretty

Misschien wel het moeilijkste gedeelte van het wedding plannen: het bepalen van jullie gastenlijst. De grootte heeft namelijk invloed op het budget en moet ook erg strategisch worden bepaald, zodat je geen mensen over het hoofd ziet en bepaalde gevoelens kwetst. Gelukkig hoeft het specifieke aantal gasten nu nog niet bekend te zijn, en hoef je nu alleen nog maar een redelijke schatting te doen. Zo kun je op je gemakje later nog beslissen of je die ene oudtante uit het oosten van het land wel of niet uitnodigt.

8. Nadenken over het budget

Hoewel het misschien niet heel leuk is om over na te denken, moet het toch echt gebeuren. Nadenken over het budget en ‘m eigenlijk ook gewoon definitief maken. Maak voordat je leveranciers gaat benaderen eerst een begroting met schattingen van hoeveel je aan wat wilt uitgeven. Tip: kies drie of vier elementen van de bruiloft waar jullie het meeste voor hebben. Denk bijvoorbeeld aan fotografie, de trouwringen en de catering. Of misschien besluit je al heel snel dat dit geregel niets voor jou is, en dat je liever een weddingplanner erbij haalt! Veel kan, mits je het maar tijdig incalculeert.Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety