DIY: Envelopzakje voor je happy tears

Tijdens de huwelijksceremonie zullen er de nodige vreugdetranen rollen. Een mooi iets, dus waarom zou je daar niet op een leuke manier op inspelen? Vandaag trakteren we je op een stapsgewijze uitleg van hoe je een DIY: Envelopzakje voor je happy tears maakt.

Tranentrekkende ceremonie

Bruiloften zijn tranentrekkers. Logisch, want het is nu eenmaal een dag waarin de liefde en emoties centraal staan. Vooral tijdens de huwelijksceremonie, waarin het daadwerkelijke jawoord wordt gegeven en lieve woordjes worden gezegd, roept natuurlijk nogal wat op bij jullie dierbaren. En een goede bruid is daar op voorbereid. Daarom hebben we vandaag een DIY-idee voor je klaarstaan die antwoord op dit alles biedt: een envelopzakje voor je happy tears om een plekje in het kerkboekje te geven. Trouwen jullie niet in de kerk, maar vind je dit toch wel een heel leuk idee? Geen enkel probleem. Dan kun je deze DIY namelijk ook heel goed inzetten voor jullie programmaboekje.

DIY: Envelopzakje voor je happy tears

Wat je allereerst om je heen mag verzamelen om dit sierlijke envelopzakje te maken is deze free printable, een schaar, lijmstift en pakjes met zakdoekjes. Nadat je de free printable hebt gedownload, mag je deze afdrukken op gewoon A4-papier. Print er zoveel uit dat je genoeg hebt om alle (kerk)boekjes van een envelopje te kunnen voorzien. Vervolgens knip je de envelopvormpjes uit en maak je op de drie lijnen nette vouwen naar binnen. Beide zijflapjes vouw je nu wat scherper, waarna je het onderste flapje eroverheen vouwt om te zien of je een mooie fit hebt. Voorzie de zijflapjes van een subtiel laagje lijm en vouw de onderste flap er weer overheen, zodat hij vast blijft plakken. Check nog even of de onderste flap helemaal recht erop zit en goed vastgemaakt is. Voorzie het envelopje nu van een zakdoekje, en plak ‘m in het boekje!

Trots op je eigen DIY-resultaat? Deel je foto dan met ons op Facebook!

 Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety