DIY: Dít gastenboek ringkussentje wil je gegarandeerd

DIY-gastenboek-ringkussentje

Sommige DIY-ideeën zijn té leuk om aan je voorbij te laten gaan. Zo’n voorbeeld is het project van vandaag dus. Geef het uitwisselen van de ringen een éxtra persoonlijke touch met de DIY: gastenboek ringkussentje!

Put a ring on it

Simpel, maar oh zo aandoenlijk en origineel: dat is dit doe-het-zelf leukigheidje dat we spotten op de blog van Ruffled. Voor dit idee heb je namelijk alleen een ringkussentje nodig, dat jullie volledig onderdompelen met lieve berichtjes van jullie gasten met betrekking tot jullie aanstaande huwelijk. ‘Maar hoe verzamel je die wensen dan?’ vraag je je nu waarschijnlijk terecht af. De handigste om die wensen te verzamelen op het moment dat jullie een verlovingsfeestje of een bridal party geven. Daar leg je dan vervolgens een gastenboek neer en laat die vol schrijven met wensen van alle attendees. Niet een dergelijke preparty op de planning staan? Vraag dan in jullie huwelijksuitnodiging om een RSVP met een handgeschreven wens.

DIY: Dít gastenboek ringkussentje wil je gegarandeerd

Zodra je een leuke verzameling lieve berichtjes bij elkaar hebt kun je eigenlijk direct al aan de slag. Allereerst heb je een wit ringkussentje nodig en lint van satijn. Daarnaast heb je nog een naald nodig, een schaar, garen, transferpapier en tenslotte een stuk katoen dat minstens drie keer zo breed is als de ingescande berichtjes voor je ringkussentje en twee keer zo lang. Eerst is het zaak dat je alle wensen in de volgorde van hoe je ze op het kussentje wil hebben inscant. In je printerinstellingen dien je nu je gemaakte verzameling van wensen te spiegelen (anders komen ze verkeerd op je kussen terecht). Print die gespiegelde sheet uit op transferpapier en strijk het op het stuk katoen (wat brute kracht mag best;), totdat alle berichtjes feilloos op de stof prijken. Vouw nu de stof om het kussentje heen en maak de uiteinden vast met subtiele veiligheidsspeltjes. Ga daarna met je garen door het midden van het kussentje en trek ‘m door het midden van het satijnen lint waar de ringen straks aan vast moeten worden gemaakt. Haal het draad nu weer terug en maak een klein strikje. En dat was ‘m alweer! Zo heb jij een super persoonlijk gastenboek ringkussentje vol met lieve woorden over jullie aanstaande huwelijk. Hoe cute is dat?

DIY-gastenboek-ringkussentje
DIY-gastenboek-ringkussentje
DIY-gastenboek-ringkussentje
DIY-gastenboek-ringkussentje


Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety