DIY: Kruidenmelange als wedding favor

diy-kruidenmelange-wedding-favor
DIY found on: Swooned magazine - Photography by: Chelsie Foy

Voor de bruiden en bruidegommen die in koudere tijden elkaar het jawoord willen geven hebben we vandaag een héle leuke DIY in petto. Deze DIY: Kruidenmelange als wedding favor is namelijk hét perfecte bruiloftsbedankje voor je fall- of winter wedding.

Wedding favor voor de herfst- of winterbruid

Wie in de herfst of winter trouwt wil in de regel met een compleet plaatje van gezelligheid op de proppen komen. Want ja, de koude dagen lenen zich er nu eenmaal perfect voor om je lekker met een mok warme chocolademelk of glühwein bij een haardvuurtje te verkneukelen. Dus waarom zou je zoiets ‘cosy’s’ niet naar een leukigheidje voor je gasten vertalen? Wij stuitten op deze drinkbare kruidenmelange (ook wel ‘mulling spices’ genoemd) die je gasten mee naar huis kunnen nemen om thuis een winterproof drankje van te maken.

DIY: Kruidenmelange als wedding favor

Dus dan nu waar je voor bent gekomen: de uitleg om deze té toffe wedding favor zelf te fabriceren. Allereerst heb je kaneelstokjes nodig, verse sinaasappelen, piment, kruidnagel, een hamer, kleine kartonnen pillow boxes, een goudkleurige verfpen, bakpapier, een mes, schaar en washi tape. Oh, en niet te vergeten deze free printable van het recept waar je gasten het uiteindelijke drankje mee kunnen maken. Begin met  het drogen van de sinaasappelschillen. Snijdt de schillen in smalle plakjes en bak ze (op het bakpapier) tot de schil niet meer vochtig is. Verpulver vervolgens de kaneelstokjes tot kleine stukjes. Nu is het mixen geblazen. Mix de kaneelstukjes (gelijk aan één stokje), 4 tot 5 stukken sinaasappelschil, een theelepel piment en een theelepel kruidnagel. Pak nu de pillow boxes erbij en voorzie de buitenzijde met je verfpen van goudkleurige stippen. Vouw één van de uiteinden van het doosje dicht en vul ‘m voor de helft met je kruidenmelange. Print nu deze minireceptjes uit, knip ze tot kleine briefjes en plak ze op de doosjes. Extra tip: leg de doosjes voor het diner op de borden van je gasten neer. Een meer dan leuk presentje, dachten wij zo!

diy-kruidenmelange-wedding-favor
DIY found on: Swooned magazine - Photography by: Chelsie Foy
diy-kruidenmelange-wedding-favor
DIY found on: Swooned magazine - Photography by: Chelsie Foy
diy-kruidenmelange-wedding-favor
DIY found on: Swooned magazine - Photography by: Chelsie Foy
diy-kruidenmelange-wedding-favor
DIY found on: Swooned magazine - Photography by: Chelsie Foy
diy-kruidenmelange-wedding-favor
DIY found on: Swooned magazine - Photography by: Chelsie Foy
diy-kruidenmelange-wedding-favor
DIY found on: Swooned magazine - Photography by: Chelsie Foy
diy-kruidenmelange-wedding-favor
DIY found on: Swooned magazine - Photography by: Chelsie Foy


Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety