Zo match jij je trouwpak met je schoenen

Onder een mooi trouwpak moet natuurlijk ook een minstens net zo onberispelijk paar schoenen. Maar ja, niet alle schoenen passen natuurlijk bij alle kleur trouwpakken. Zo match jij je trouwpak met je schoenen.

Ongeschreven stijlregels

Bij een trouwpak draag je nette schoenen. Dat weten de meeste grooms wel. Maar omdat een trouwpak alláng niet meer per sé zwart hoeft te zijn, wordt het maken van een ‘matchende’ trouwlook al weer een tikkie lastiger. Om het je net even iets makkelijker te maken stellen we een lijstje met ‘ongeschreven stijlregels’ op als het aankomt op het matchen van je trouwpak met je schoenen.

Zo maak je de juiste match

trouwpak-match-met-schoenen-image-5
Left photo: Style Me Pretty - Right photo: Style Me Pretty

Dus welke kleur schoenen draag je nu het stijlvolste onder welk kleur trouwpak? De kleur die misschien niet de meest spannende is, maar wel bijna áltijd kan, is zwart. Maar zwart is natuurlijk niet de enige kleur die je met je trouwpak kunt combineren. Met de volgende kleurencombinaties zit je namelijk ook altijd safe:

  • Een donkerblauw of navy-kleurig pak? Dan zijn bruine, cognac of zwarte schoenen een go.
  • Een grijs trouwkostuum? Zwart of blauw suède zijn de kleuren die jij moet hebben.
  • Het klassieke zwarte trouwpak? Dan draag je in de regel alleen zwarte schoenen.
  • Bij een beige of een ander licht pak draag je bruine of cognackleurige schoenen.

 

Oh, en nog een extra tip: zorg er áltijd voor dat je schoenen matchen met je riem. Een beetje kleurverschil mag er best zijn, maar bruine schoenen en een zwarte riem kunnen bijvoorbeeld écht niet.

Het kersje op de taart

Schoenen zijn het kersje op de taart als het aankomt op je trouwensemble als bruidegom. Dat vraagt dus om een kwaliteitspaar, waarbij ook het model niet onbelangrijk is. Zo horen de neuzen spits te zijn (en absoluut niet vierkant) en zijn Derby en Oxford model schoenen een stijlvolle keuze. Bij Van Bommel schoenen vind je een brede selectie aan netgenoemde modellen. Stap je dus binnenkort het huwelijksbootje in en ben je nog opzoek naar het ultieme paar trouwschoenen? Doe dan alvast wat inspiratie op hieronder of bekijk de hoogwaardige collectie van Floris van Bommel schoenen.

trouwpak-match-met-schoenen-image-5
Photo credit: Van Bommel Schoenmode
trouwpak-match-met-schoenen-image-5
Photo credit: Van Bommel Schoenmode
trouwpak-match-met-schoenen-image-5
Photo credit: Van Bommel Schoenmode

 

 Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety