Trouwkaarten en kleurentrends in 2017

kleurentrends-2017
Photo found on: In Honor of Design

Welkom bij de allereerste blog van Wedspiration, dé inspiratieblog van Stijlvolle Trouwkaarten. De komende tijd zullen we je op frequente basis inspireren met de laatste trends, waanzinnig mooie styling shoots, de nieuwste kleurpaletten en tips en tricks omtrent onze kaarten.

Terwijl 2016 het jaar van het pastelroze rose quartz en het lilablauwe serenity was, zijn het in 2017 weer hele andere kleuren die op trendgebied de boventoon voeren. We laten vandaag zien welke kleurentrends het volgens kleureninstituut Pantone in 2017 hélemaal gaan worden.

De kleurentrends op een rij

Ieder jaar zijn het weer andere kleuren die het trendbeeld domineren. Om maar een voorbeeld te noemen: zo zagen we in 2016 veel metallics en zachte kleuren, en mag het in 2017 juist allemaal weer wat fleuriger en spannender. En die trends zijn natuurlijk niet alleen ontzettend bepalend voor het modebeeld en de laatste interieurstijlen, maar juist ook voor de wedding scene. Wij deden onderzoek naar de kleurentrends van 2017 en zetten de nu al populairste voor je op een rijtje.

1. Greenery

HEX code: 88B04B

kleurentrends-2017
Photos found on: Pinterest

Volgens Pantone, maar ook Vogue en álle andere belangrijke mode- en interieurmagazines is het een feit: het fris groene greenery is dé trendkleur van 2017. Pantone over trendkleur greenery: ‘het is een frisse en pittige geelgroene kleur die doet denken aan de eerste dagen van de lente wanneer de natuur weer tot leven komt.’ En dit frisse kleurtje werd niet alleen in de recentelijke fashion weeks ruim vertegenwoordigd op de catwalks, ook op woongebied begint ‘ie volop zijn doorbraak te maken. En ja, de kleurtint is dus natuurlijk ook een ontzettende stylish keuze als kleurthema voor jullie grote dag. Bedenk je bijvoorbeeld maar eens hoe mooi Greenery kleurt bij een bruiloft in ‘back to nature’ stijl…

2. Niagara

HEX code: 578CA9

kleurentrends-2017
Photos found on: Pinterest

Al net zo stijlvol is de trendkleur Niagara, een frisse en koele blauwtint die het volgens de voorspellingen in 2017 hélemaal gaat maken. En daar kunnen we het alleen maar heel erg mee eens zijn. Niagara is namelijk niet alleen bijzonder charmant, maar zorgt ook nog eens voor een frisse touch aan alles waar je ‘m ook in verwerkt. De kleur combineert daarom dus ook bij uitstek mooi als overkoepelend bruiloftthema.

3. Primrose Yellow

HEX code: F3CF55

kleurentrends-2017
Photos found on: Pinterest

Voor de bruid die het nét even anders wil doen is Primrose Yellow een meer dan modieuze keuze. Deze warme gele kleur behoort namelijk volgens de kleurspecialisten van Pantone tot één van de grote hypes van 2017. Een kleur die je niet alleen in de mode- en interieurwereld zal terugzien, maar juist ook in de wedding scene. Bij uitstek de kleur voor een zonnige lente- of zomerbruiloft.

4. Pink Yarrow

HEX code: F8D476

kleurentrends-2017
Photos found on: Pinterest

Hoewel we voorheen vooral wat subtielere rozetinten in het trendbeeld zagen, wordt er nu plaatsgemaakt voor een wat intensere variant. Het hardroze Pink Yarrow is er namelijk een die flink in het oog springt. Maar ondanks de kleur best prominent aanwezig is, kan hij toch in heel wat details van jullie bruiloft worden doorgevoerd. Zo kun je de trendkleur in bepaalde details in een vervaagde variant weergeven, terwijl je ‘m in andere elementen juist weer heel fel naar voren laat komen. Tip: geef Pink Yarrow een nóg frisser karakter door de kleur te combineren met wit- en blauwtinten.

Trouwkaart in één van de kleurentrends van 2017

Om een van de trendkleuren naar je bruiloft door te vertalen wil je het natuurlijk wel in je hele thema doorvoeren. En daar maakt jullie stationary een belangrijk onderdeel vanuit. Met jullie Save the Date kaart of trouwkaart geef je namelijk een eerste indruk van jullie grote dag! In de sfeercollages van de trendkleuren zie je een voorbeeld van kaarten die geheel met de trends matchen. Bekijk de kaarten in de kleurtrends Greenery, Niagara, Primrose Yellow en Pink Yarrow. Wil je liever jullie kaart customizen en in één van de trendkleuren van 2017 ontwerpen? Voer dan bij een zelfgekozen ontwerp bij de kleur de HEX code van de kleur in, zoals je in het voorbeeld hieronder kunt zien!

kleurentrends-2017


  1. 7 maart 2017 @ 16:00 De leukste ideeën voor je bruiloft met trendkleur harderoze

    […] verklapten het al in onze blog over de kleurentrends van 2017: Pink Yarrow (beter bekend als hardroze) is HOT. En Stijlvolle Trouwkaarten zou Stijlvolle […]

    Beantwoorden


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety