Alle info over postzegels voor de trouwkaart op een rij

Info over postzegels voor de trouwkaart

Een postzegel kun je op twee manieren zien. Als een middel om de trouwkaart te kunnen versturen of als de finishing touch van jullie envelop. In deze blog vertellen we je álles wat je moet weten over postzegels voor jullie trouwkaart.

Hoeveel postzegels moeten er op een trouwkaart?

Allereerst is het goed om te weten dat PostNL specifieke coderingen voor postzegels heeft. Zo hebben postzegels ter waarde van €0.83 bijvoorbeeld de code Nederland 1. Brieven en kaarten die nog binnen het gewicht van 20 gram vallen kunnen dan gefrankeerd worden met een enkele Nederland 1 postzegel. Trouwkaarten die met hun gewicht tussen de 20 en 50 gram zitten dienen een Nederland 2 postzegel ter waarde van €1,66 te krijgen of 2x Nederland 1 postzegels. Hier lees je meer over de gewichten van onze trouwkaarten én bijbehorende PostNL tarieven.

NB: heb je nog “oude” postzegels die je tegen een lager tarief hebt gekocht met de code Nederland 1 of Nederland 2? Deze kun je gewoon gebruiken! Daarom is het soms goedkoper om ver van te voren postzegels te bestellen als de tarieven per 1 januari weer om hoog gaan.

Info over postzegels voor de trouwkaart

Trouwkaart naar het buitenland

Wat is er leuker dan de dierbare uit het buitenland ook op jullie bruiloft uitnodigen of ze de trouwkaart opsturen? Hiervoor heeft PostNL iets bedacht! Namelijk de Internationaal 1 postzegels. Deze postzegels kosten € 1,33 per stuk, maar werken verder op dezelfde manier (gewicht en aantal zegels) als de postzegels die we in Nederland versturen (Nederland 1).

Tarieven voor een extra kaart

Willen jullie bij de trouwkaart een enkel extra kaartje met aanvullende informatie voegen? Dan mag je het gewicht van dit kaartje bij het gewicht van jullie trouwkaart en envelop optellen. Dan weet je hoeveel postzegels jullie nodig hebben om alles als één geheel te versturen. Wij kunnen geen exact gewicht van onze kaarten geven omdat elk papiersoort een andere dikte heeft. Dus zelf thuis de proefdruk van de kaart(en) + envelop wegen is de beste methode.

Een persoonlijke postzegel

Soms heeft PostNL prachtige ontwerpen op de postzegels voor op een envelop met trouwkaart. De collectie postzegels van PostNL wisselt steeds. Je kunt het treffen, maar ook niet! In onze ogen is de postzegel de finishing touch

van de envelop! Wist je dat PostNL ook een service aanbiedt om een persoonlijk ontwerp van een postzegel te laten maken? Dat werkt héél eenvoudig. Zo kun je of uit één van de tientallen foto’s en tekeningen uit de verschillende categorieën kiezen, maar ook eigen foto, logo of ontwerp of tekening uploaden. Eenmaal gemaakt worden de zegels meestal al binnen 3 werkdagen thuisgestuurd. Voor gepersonaliseerde postzegels van PostNL betaal je vanaf 10 stuks €10,95. Bij bestelling van 100 persoonlijke postzegels kost dit slechts €89,-. En dat terwijl je voor een ‘gewone postzegel’ al €0,83 per stuk betaalt…

Gratis ontwerp voor persoonlijke postzegel

Bestellen jullie meer dan 50 (trouw)kaarten bij Stijlvolle Trouwkaarten? Dan maken we een persoonlijk en stijlvol postzegelontwerp voor jullie hélemaal GRATIS. Wanneer we de postzegel voor jullie hebben ontworpen krijgen jullie het bestandje toegestuurd en bestellen zelf de postzegels bij PostNL. Zie je zo’n persoonlijk ontwerp van een postzegel voor jullie trouwkaart wel zitten? Neem dan snel contact met ons op voor het ontwerp van een unieke postzegel. Bekijk hier de persoonlijke postzegel service van PostNL.

Liever geen extra kosten, maar vinden jullie een héle gewone postzegel voor de trouwkaart nu ook weer niks? Dan zijn er eventueel ook nog de speciale ‘liefdes-postzegels’. Die kosten niets extra en vind je hier.

Info over postzegels voor de trouwkaart


Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety