Wanneer bestel en verstuur ik het drukwerk voor mijn bruiloft?

De vraag ‘wanneer verstuur ik precies welk drukwerk?’ is bij ons een van de meest voorkomende vragen. Dit bracht ons op het idee om alle richtlijnen voor het drukwerk voor je trouwdag op een rijtje te zetten, zodat je alles op een rijtje hebt en niks vergeet!

Wanneer bestel en verstuur ik het drukwerk voor de bruiloft?

Veel van jullie zijn onbekend met de richtlijnen wat betreft het versturen van je drukwerk. Daarom hebben wij in deze blog een overzicht gemaakt om jullie een handje te helpen. De tijd rondom de bruiloft is al stressvol genoeg, dus willen wij graag iets uit handen nemen. De gegeven weken en/of maanden wat betreft bestellen & versturen zijn richtlijnen. Maar voorkom extra     stress door op tijd te beginnen met het ontwerpen en bestellen. We hebben alle soorten kaarten meegenomen in het overzichtje van Save the Date kaarten tot menukaarten tot bedankkaarten voor na de bruiloft.

Save the Date kaarten

Bestellen: een jaar tot ongeveer 4 maanden voor de bruiloft
Versturen: een jaar tot ongeveer 4 maanden voor de bruiloft

Stel, jullie trouwen op een prachtige bestemming in het buitenland, adviseren we heel vroeg de gasten op de hoogte brengen. Aangezien de gasten vrij moeten vragen en natuurlijk een ticket en overnachting moeten boeken (al een feestje op zich). Ook als jullie bruiloft net voor een vakantie of feestdag plaats vindt is het handig om de daggasten te laten weten dat jullie op die datum gaan trouwen. Wij hebben een overzicht gemaakt voor 2017 & 2018  met alle feestdagen & andere belangrijke data’s, kijk of jullie bedachte trouwdatum in een bijzonder weekend valt bijvoorbeeld.

Bestel de Save the Date kaarten voor 18.00 uur, dan liggen ze de volgende dag op de deurmat (proefdrukken besteld voor 15.00 uur worden de volgende dag geleverd).

Trouwkaarten

Bestellen: 3 maanden voor de bruiloft
Versturen: 6 tot 8 weken voor de bruiloft

Deze is natuurlijk het belangrijkste, want deze kaart zal iedereen gaan versturen in de voorbereiding naar hun trouwdag. Dit is het officiële termijn voor het versturen van de trouwkaarten. Natuurlijk is dit termijn anders als jullie al een Save the Date kaart verstuurd hebben. Dan mag de trouwkaart iets later op de post, omdat het al bekend is bij iedereen dat de bruiloft gepland is.

Brief ceremoniemeester / Extra informatiekaartje

Bestellen: 3 maanden voor de bruiloft
Versturen: 6 tot 8 weken voor de bruiloft

Deze kaarten zijn bedoeld om extra informatie over de bruiloft kwijt te kunnen, waardoor de trouwkaart niet te vol staat. De informatie kan gaan over het parkeren bij de locatie tot over het programma of cadeauwensen. Het is  ook handig voor de informatie de ceremoniemeester.  Het kaartje stuur je mee met je trouwkaart, bestel deze dan ook een maat kleiner zodat je hem kan plaatsen aan de binnenkant van de kaart. Hier lees je meer adviezen en tips over de brief bij de trouwkaart.

Dagprogrammakaarten

Bestellen: 4 tot 2 weken voor de bruiloft

Dagprogramma kaartjes zijn perfect voor de bruiden met een controle dwang. Je kunt van te voren voor iedereen het programma inzichtelijk maken en zorgt er zo voor dat jullie, maar ook de ceremoniemeester hier geen vragen meer over zal ontvangen op de dag zelf! Ideaal dus, niemand meer met vragen! Jullie ceremoniemeester neemt deze programmakaartjes mee naar de bruiloft en deelt ze uit aan de daggasten. Hier lees je de 5 voordelen van dagprogrammakaartjes op jullie bruiloft.

Menukaarten

Bestellen: 4 tot 2 weken voor de bruiloft

Nadat het diner is besproken met de locatie en jullie de officiële tekst van het menu hebben ontvangen, kunnen de menukaarten besteld worden. Plaats hier voornamelijk alleen het menu zelf op en niet teveel extra tekst. Vergeet niet te bedenken of je de menukaart wil neerzetten of neerleggen bij het kiezen van het formaat!

Naamkaartjes

Bestellen: 4 tot 2 weken voor de bruiloft (afhankelijk van jullie R.S.V.P.)

Als jullie alle afmeldingen binnen hebben, dan kunnen de naamkaartjes worden besteld. Met een duidelijke tafelschikking zet de ceremoniemeester of de locatie de naamkaartjes bij het goede bord en ontstaan er geen misverstanden op het moment zelf!

Bedankkaartjes (optie 1)

Bestellen: 4 tot 2 weken voor de bruiloft
Versturen: meegeven met de gasten aan het einde van de dag

Bestel een bedankkaartje waar op de trouwdag een trouwfoto in geplakt kan worden. Leuk om mee te geven aan de gasten.

Bedankkaartjes (optie 2)

Bestellen: 4 weken na de bruiloft
Versturen: 6 weken na de bruiloft

Bestel een bedankkaartje met een persoonlijke hartelijke tekst en een trouwfoto. Stop de bedankkaarten op een donderdag in de brievenbus, dan worden ze voor het weekend bezorgd.

TIP: combineer het versturen van Save the Date kaarten of de bedankkaartjes met een kerstgroet.

 Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety