De 6 quick wins voor de tekst op je trouwkaart

tekst trouwkaart

Hoe maak je een goede tekst voor jullie trouwkaart? Wij geven je 6 quick wins zodat naast je jurk ook je trouwkaart tekst tot in de puntjes perfect is.

Een trouwkaart uitzoeken is bijna net zo moeilijk als het uitzoeken van jouw trouwjurk. Voor welk design kiezen jullie, welke kleur envelop en welke font(s) gebruiken jullie op jullie trouwdrukwerk?

Zodra je dé kaart of trouwhuisstijl hebt gevonden, wil je ook dat de tekst perfect op de kaart staat. Alles dient tot in de puntjes te kloppen. Bij het opmaken van jullie trouwkaart zijn een aantal quick wins te behalen. Welke? Lees snel verder voor onze tips.

Quickwins tekst trouwkaart:

1: Geen postcode locatie
2: Locatie met hoofdletter
3: Routebeschrijving niet nodig
4: RSVP voor wie NIET kan komen
5: Vermeld dag van de week
6: Liever geen bloemen? Niet vermelden

Lees hieronder meer over deze 6 quickwins.

Postcode locatie

Veel bruidsparen vermelden bij de trouwlocatie een postcode. Dit is niet nodig. Straatnaam en huisnummer is voldoende voor de navigatie. Je vermeld alleen een postcode bij een adres waar post naar toe gestuurd kan worden.

Locatie met een hoofdletter

Wat ons vaak opvalt tijdens het controleren van de eindorders, is dat objecten van locaties vaak met een kleine letter worden geschreven. Het ‘object’ waar de ceremonie of trouwfeest wordt gegeven, schrijf je met een hoofdletter. Bijvoorbeeld: Slot Zeist en Restaurant Vroeg. Voor meer uitleg over het correct gebruik van hoofdletters zie: Educatie & School.

tekst trouwkaart

Routebeschrijving

‘Vroeger’ was het gebruikelijk om een routebeschrijving toe te voegen aan je trouwkaart. Tegenwoordig heeft iedereen een mobiele telefoon of ingebouwde navigatie in zijn auto. Een routebeschrijving toevoegen is dan ook overbodig.

RSVP

Willen jullie graag weten wie er wel of niet kan komen? Vraag dan om af te melden als ze NIET kunnen komen. RSVP verzoeken zijn nog niet zo gangbaar en worden vaak niet opgevolgd. Alleen mensen die niet kunnen komen hoeven dit alleen te melden.

Dag van de week

Bij het vermelden van jullie trouwdatum is het handig om de dag van de week te noteren. Bijvoorbeeld: ‘Wij trouwen op vrijdag 7 juli 2017’. Jullie gasten weten dan direct of ze wel of geen vrije dag dienen te nemen.

Bloemen

Liever geen bloemen? Dit hoef je niet te vermelden. Bloemen worden tegenwoordig bijna niet meer gegeven op een bruiloft. Ontvang je toch een boeket? Geef deze dan mee aan bijvoorbeeld je ceremoniemeester of bruidsmeisjes.

Tip: Lees ook onze blog over ‘veelgemaakte spelfouten in trouwkaarten‘.

Missen jullie nog tips? Laat het ons weten.

tekst trouwkaart


Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety