Trouwkaarten bestellen

trouwkaart bestellen

Trouwkaarten bestellen is naast het uitzoeken van je trouwjurk, trouwdatum en trouwlocatie een van de belangrijkste dingen die geregeld moeten worden voor een bruiloft. Maar waar moet je allemaal op letten bij het bestellen van je trouwkaarten? Met onze tips, weet je zeker dat je het goed geregeld hebt. Mocht je tijdens het bestellen toch nog vragen hebben, je kan ons altijd bellen of mailen. Wij helpen je graag!

Wanneer verstuur je trouwkaarten?

Trouwkaarten versturen doe je 6 tot 8 weken voor de bruiloft volgens de etiquette. Het meest gangbaar is 6 weken van te voren de trouwkaarten versturen. De trouwkaarten kun je het beste ruim van te voren bestellen om geen stress te krijgen. Dan heb je voldoende tijd om de enveloppen te schrijven. Trouw je op een populaire trouwdatum of midden in een vakantieperiode? Stuur dan ruim van te voren een Save the Date kaart. Een Save the Date kaart is een informeel kaartje waarop je de genodigde vraagt om jullie trouwdatum vrij te houden. Na een Save the Date kaartje volgt altijd nog een trouwkaart.

Trouwkaarten maken

Waar veel tijd in gaat zitten is het maken en ontwerpen van de trouwkaart. Wat voor uitstraling moet de kaart hebben? Ga je voor een klassieke trouwkaart? Of maak je liever zelf je trouwkaart? Het bedenken van de teksten kan ook een tijdrovend klusje zijn. Wij geven je als tip om veel voorbeeld teksten op andere kaarten te bekijken en daarvan een mooie unieke mix te maken voor jullie trouwkaart. Als je eenmaal hebt gekozen voor een ontwerp, dan wil je er ook zeker van zijn dat je blij bent met het gekozen papiersoort, de gebruikte lettertypes en gekozen tekst. Het maken van een trouwkaart neemt redelijk wat tijd in beslag. Jo-Anne geeft als advies om drie tot vier maanden te beginnen met het ontwerpen van jullie trouwkaart.

trouwkaart postzegel

Trouwkaarten versturen – Wat kost dat?

De exacte frankeerkosten van een trouwkaart hangt af van een aantal factoren. Alle enveloppen met een inhoud t/m 20 gram kunnen worden verzonden met 1 postzegel. Mocht je envelop zwaarder zijn dan 20 gram omdat je naast jullie trouwkaart ook een extra informatiekaartje verzendt, weeg dan de totale inhoud van de envelop en bekijk de tarieven op PostNL.

Trouwkaarten bestellen – Tip, bestel er een paar extra

Hoe goed je van te voren ook nadenkt over je gastenlijst, vaak vergeet je toch een paar mensen een trouwkaart te sturen. De volgende personen zou je misschien kunnen vergeten: de koster, de dominee, de trouwambtenaar en de trouwlocatie. Het is niet verplicht hen een kaartje te zenden, maar het staat wel zo netjes. Vergeet ook niet een paar extra kaartjes te bestellen voor jullie trouwalbum.

Op welke dag kan ik het beste trouwkaarten verzenden?

De beste dag om trouwkaarten in de brievenbus te stoppen is de donderdag. Jullie gasten ontvangen dan op vrijdag of zaterdag de trouwkaart. De trouwkaart verdwijnt dan niet in de grote stapel post maar wordt rustig gelezen want de “weekend-modus” is aan!

 Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety