De 4 beste stropdassenknopen voor de bruidegom

Fotocredit: Mon et Mine

Voor de trouwdag heeft de bruid keuze uit een scala aan accessoires. Voor mannen komt het voornamelijk neer op de stropdas, riem en schoenen. De stropdas is de grootste blikvanger dus geven we je in dit artikel handige info over 4 verschillende knopen met uitleg.

De juiste stropdas kies je niet alleen op basis van de kleur, want dassen komen in verschillende diktes, stijlen, materialen en dessins. Daarnaast moet je ook nog zien uit te vogelen op welke manier jij je

stropdas het beste kan strikken. Laten we de 4 beste stropdasknopen voor je bruiloft onder de loop nemen.

1. De dubbele Windsor

Op hun trouwdag willen de meeste mannen graag voor een volumineuze knoop gaan, zo eentje die bijdraagt aan een charismatische power uitstraling. De dubbele Windsor is de uitgekiende knoop voor deze look. Hij zorgt voor volume en heeft een mooie symmetrische vorm. Draag hem bij Widespread kragen en niet bij dassen breder dan 8 cm.

stropdas knopen

2. De Victoria knoop

Wil je je onderscheiden en niet voor een alledaagse knoop gaan? Kies dan voor de Victoria knoop. Door zijn asymmetrische vorm geeft hij je stropdas een elegante, bijna vorstelijke uitstraling. En hij zorgt voor net zoveel volume. Vermijd ook bij deze knoop stropdassen die breder zijn dan 8 cm.

stropdas knopen

3. De Four in Hand

Ga je voor een smalle of een gebreide das, dan is de Four in Hand waarschijnlijk de beste keuze. Deze verfijnde knoop is minder volumineus en daardoor de perfecte knoop om te combineren bij een button down kraag. Deze kraagvorm heeft simpelweg minder opvulling nodig. Staat prachtig bij mannen met een smal postuur.

stropdas knopen

4. De halve Windsor

Eén van de meest veelzijdige stropdassenknopen is de halve Windsor. Dat komt omdat hij wat betreft grootte precies tussen de Four in Hand en Windsor in zit, waardoor elke model stropdas ermee weg komt. Een smalle stropdas krijgt net wat meer volume dan bij de Four in Hand variant en ook een stropdas breder dan 8 cm komt met deze knoop goed tot zijn recht. Kies je voor zo’n bredere das, dan leent deze knoop zich er uitstekend voor om een geultje aan de onderkant van je knoop met je vinger te maken. Zo geef je de das een klassiek-speelse touch.

stropdas knopen

 

Eén ding is je inmiddels wel duidelijk geworden, er is niet zoiets als dé perfecte stropdassenknoop voor de bruidegom. Allereerst komt het neer op je persoonlijke smaak en daarnaast hangt het af van de stropdas die je hebt gekozen in combinatie met de kraagvorm. Stem daarnaast de kleur van je stropdas af op het bruiloftsthema en op je overige accessoires – van je pochet en manchetknopen tot aan je sokken en boxershorts – om tot in de puntjes verzorgd voor de dag te komen.

Draag je in het dagelijks leven niet vaak stropdassen? Oefen dan ruim voor je bruiloft met knopen, liefst met een oud exemplaar zodat je nieuwe trouwdas brand new uit de verpakking komt!

Fotocredit: Mon et Mine


Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!


Wil je jouw gedachtes delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright ©2009 - STIJLVOLLE TROUWKAARTEN
BlogSociety