Stijlvolle Trouwkaarten > Informatie en tips over pocketfolds

Vragen en antwoorden over pocketfold trouwkaarten

Op deze pagina hebben we alle mogelijke vragen over pocktfolds voor je beantwoord. Staat jouw vraag er niet bij of heb je hulp nodig met het bestellen van de pocketfolds? Neem contact met ons op, we helpen je graag!

pocketfolds

Wat is een pocketfold?

Een pocketfold is een luxe omslag voor huwelijksuitnodigingen. Op een exclusieve manier kan de trouwdag aangekondigd worden. In de pocketfold past een trouwkaart en een informatiekaartje. De trouwkaart wordt aan de linkerkant vast geplakt en het extra kaartje met informatie wordt in de "pocket" geschoven. Extra informatiekaartjes in verschillende formaten kunnen toegevoegd worden. De pocketfold wordt verstuurd in een grotere envelop.

Wat kost een pocketfold?

Alle pocketfolds kosten €2,- per stuk.

Waar kan ik de pocketfolds bestellen?

Op deze pagina kun je alle pocketfolds vinden. Maak een keuze uit de 6 pocketfolds en vervolg het bestelproces. Je kunt een proefexemplaar van €2,- bestellen. Bestel ook gelijk de proefdrukken van de kaarten.

Welk formaat heeft een pocketfold?

De liggende pocketfold - die je ook een kwartslag kunt draaien voor een staand formaat - heeft de afmeting: 12,5 bij 18,5 cm.
Hierbij bestel je een trouwkaart van 11 bij 17 cm en een informatiekaartje van 11 bij 17 cm. Eventueel nog een extra kaartje van 10 bij 15 cm of 11 bij 11 cm. 
De vierkante pocketfold heeft de afmeting: 14,5 bij 14,5 cm.
Hierbij bestel je een trouwkaart van 13 bij 13 cm en een informatiekaartje van 13 bij 13 cm. Eventueel nog een extra kaartje van 11 bij 11 cm of 8 bij 8 cm.

Kan ik de pocketfold ook een kwart slag draaien?

Beide formaten kun je een kwartslag draaien. Je krijgt dan een liggende of staande pocketfold. De vierkante pocketfold blijft natuurlijk vierkant maar door hem een kwart slag te draaien klap hij naar beneden of opzij open.

Kun je een proefdruk van een pocketfold bestellen?

Ja, je kunt 1 exemplaar van een pocketfold bestellen. Een proefexemplaar kost €2,-. De code voor een gratis proefdruk geldt niet voor een pocketfold. Ga naar deze pagina om een keuze te maken en te bestellen.

Waar vind ik de collectie kaarten voor in een pocketfold?

Voor de pocketfolds hebben we een speciale collectie gemaakt die je hier kunt vinden. Dit is een unieke collectie omdat de achterkant van de trouwkaart leeg is. Deze plak je in de pocketfold. Daarom is het nodig dat het informatiekaartje volledig is en alle gegevens vermeld die nodig zijn. We hebben een voorbeeld collectie gemaakt van beide formaten: liggend/staand en vierkant.

Ik heb een ander mooi ontwerp gezien, kan ik die ook bestellen voor een pocketfold?

Naast onze speciale collectie is het mogelijk om voor een ander ontwerp in de pocketfold te kiezen. Belangrijk is dat je de achterkant van de trouwkaart leeg laat. Als we je moeten helpen met een ontwerp, laat het ons weten want we helpen je gratis en met liefde.

Welk formaat kaarten moet ik bestellen?

Als je een liggende/staande pocketfold bestelt dan passen alleen kaarten van het formaat 11 bij 17 cm in de pocketfold. Voor in het vakje aan de rechtkant kunnen extra kaartjes besteld worden in het formaat 10 bij 15 cm en 11 bij 11 cm. Bestel altijd proefdrukken om te kijken of de tekst goed uitkomt.
Als je een vierkante pocketfold bestelt, dan passen alleen kaarten van het formaat 13 bij 13 cm in de pocketfold. Voor in het vakje aan de rechtkant kunnen extra kaartjes besteld worden in het formaat 111 bij 11 cm en 8 bij 8 cm. Bestel altijd proefdrukken om te kijken of de tekst goed uitkomt.

Welke papiersoorten zijn er beschikbaar?

De pocketfolds zijn beschikbaar in 3 verschillende papiersoorten: Oud-Hollands (met structuur), parelmoer (met glittering) en kraft.

Hoe zwaar is een pocketfold?

De liggende/staande pocketfold: inclusief trouwkaart + informatiekaart + envelop = ongeveeer 43 gram *
De vierkante pocketfold: inclusief trouwkaart + informatiekaart + envelop = ongeveer 37 gram*
* gewicht is afhankelijk van het papiersoort en wij zijn niet aansprakelijk voor onjuiste weergave van gewicht

Kun je een pocketfold zo versturen?

Nee, een pocketfold moet nog in een grotere envelop gestoken worden. Voor een liggende staande pocketfold bestel je een envelop van 15,6 bij 22 cm. De envelop die past bij een vierkante pocketfold heeft het formaat 16 bij 16 cm. Tijdens het bestellen van kaarten kun je NIET de enveloppen bestellen. De enveloppen moeten nog een slag groter zijn. Hier bestel je de enveloppen apart!

Hoe sluit je de pocketfold?

Er zijn verschillende leuke en creatieve ideeen om een pocketfold te sluiten. Wij hebben sluitzegels waar je de pocketfold mee dicht kunt plakken. Je kunt ook een lint om de kaart strikken. Een strook met designpapierer om vouwen en dichtplakken is een leuk idee. De pocketfold sluiten met een lakzegel is helemaal chique! 

Waar moet ik nog meer rekening mee houden als ik pocketfolds bestel?

- Houd er rekening mee dat 1 postzegel niet voldoende is. Als je een proefexemplaar en proefdrukken van de kaarten, plus de envelop hebt besteld, dan kun je wegen hoe zwaar alles bij elkaar is. Op deze pagina vind je de juiste tarieven.
- Plak de trouwkaart vast met een lijmstick. Vloeibare lijm kan doordrukken en lelijke vlekken geven.
- Volg ons op Facebook en Instagram voor inspiratie en creatieve ideeen.