Welke etiquette gelden voor trouwkaarten?

trouwkaarten etiquette

Voor het versturen van uitnodigingen voor de bruiloft gelden de volgende 4 officiële etiquette.

1 - Volgorde namen

De naam van de vrouw schrijf je als eerste op de trouwkaart. Als je nog niet getrouwd bent dan krijgt de vrouw de eer om als eerste vermeld te staan. Na de bruiloft vermeld je eerst de naam van de man in communicatie-uitingen die namens het gezin verstuurd wordt. 

2 - Enveloppen schrijven

De enveloppen voor de trouwkaart schrijf je met de hand. Je nodigt familie en vrienden uit voor een heel bijzonder feest en dan is een persoonlijk geschreven adres gewenst.
Etiketten plakken is dus niet zoals het volgens de etiquette hoort.

Tip van Jo-Anne: organiseer een gezellig avondje om samen te schrijven - muziekje, thee en lekkers erbij!

3 - Verzenddatum

Trouwuitnodigingen verstuur je 6 tot 8 weken voor de bruiloft. Bereken hier eenvoudig wanneer de trouwkaarten op de post mogen.
Deponeer het drukwerk op een donderdag in de brievenbus zodat de genodigden jullie huwelijksuitnodiging op vrijdag of zaterdag ontvangt. Dit is de start van het weekend waarin de genodigden tijd zullen hebben om jullie trouwkaart en eventuele extra informatie goed te lezen.

Wanneer trouwkaarten versturen

4 - Wederzijdse ouders kondigen het huwelijk aan

Deze etiquette wordt het minst in acht genomen in deze tijd. De regel komt uit de tijd waarin de ouders de kosten van de bruiloft voor hun rekening namen. Zij nodigden de familie en vrienden uit die zij geschikt vonden om aanwezig te zijn.
In de aanhef staat geschreven: De heer en mevrouw ... kondigen het huwelijk van hun dochter .... met ....aan.

Er zijn niet meer officiële etiquette te vermelden over het versturen van trouwkaarten. Gelukkig mag je altijd je eigen regels maken voor jullie bruiloft!