Welke etiquette gelden voor trouwkaarten?

trouwkaarten etiquette

Voor het versturen van julle huwelijksuitnodigingen gelden de volgende 4 officiële etiquette.

Etiquette 1 - Welke naam eerst op de trouwkaart

De naam van de vrouw schrijf je als eerste op de trouwkaart. Als je nog niet getrouwd bent dan krijgt de vrouw de eer om als eerste vermeld te staan. Na de bruiloft vermeld je eerst de naam van de man in communicatie uitingen die namens het gezin verstuurd wordt. 

Etiquette 2 - Enveloppen schrijven

Een geldende etiquette is dat je de enveloppen voor de trouwkaart met de hand schrijft. Je nodigt familie en vrienden uit voor een heel bijzonder feest en dan is een persoonlijk geschreven adres gewenst. Etiketten plakken is dus niet zoals het volgens de etiquette hoort.

Tip van Jo-Anne: organiseer een gezellig avondje om samen te schrijven - muziekje, thee en lekkers erbij!

Etiquette 3 - Verzenddatum van trouwkaart

De officiële etiquette schrijven een periode van 6 tot 8 weken voor de bruiloft voor het versturen van de trouwkaarten. Bereken met onze calculator wanneer de trouwkaarten op de post mogen. Deponeer het drukwerk op een donderdag in de brievenbus zodat de genodigden jullie huwelijksuitnodiging op vrijdag of zaterdag ontvangt. Dit is de start van het weekend waarin de genodigden tijd zullen hebben om jullie trouwkaart en eventuele extra informatie goed te lezen.

Bereken wanneer trouwkaarten op de post mogen

Etiquette 4 - Wederzijdse ouders kondigen het huwelijk aan

Deze etiquette wordt het minst in acht genomen door bruidsparen. De regel komt uit de tijd waarin de ouders de kosten van de bruiloft voor hun rekening namen. Zij nodigden de familie en vrienden uit die zij geschikt vonden om aanwezig te zijn. In de aanhef staat geschreven: De heer en mevrouw ... kondigen het huwelijk van hun dochter .... met ....aan.

Er zijn niet meer officiële etiquette te vermelden over het versturen van trouwkaarten. Gelukkig mag je altijd je eigen etiquette maken!

Dit artikel gaat over de regels die ook gelden voor drukwerk voor de bruiloft en is misschien ook interessant.