Stijlvolle Trouwkaarten > Originele trouwkaart ontwerpen in 5 stappen

Hoe je een originele trouwkaart in 5 stappen maakt

Maak een originele trouwkaart in 5 stappen

We willen allemaal dat onze trouwkaart uniek is en doen daar hard ons best voor. Maar wat maakt een trouwkaart uniek? Op deze pagina lees je 5 stappen die je kunt nemen zodat je een orignele trouwkaart kunt ontwerpen die echt niemand heeft.

1. Kies een trend kleur

Veel trouwkaarten laten we zien in vier verschillende kleuren, maar elke kleur is mogelijk! In onze ontwerptool kun je kiezen uit 60 kleuren, maar voor een orignele trouwkaart kies je een unieke persoonlijke kleur. Dit doe je door een kleurcode (#hexacode) in te voeren in het vakje naast het kleurenpalet. Bijvoorbeeld de kleur kiezelsteen heeft de code: #b7ab9c
Hoe vind je de goede kleur? Wij gebruiken de pagina www.color.kuler.com voor het kiezen van een goede kleur. Je vindt er prachtige kleurcombinaties van andere designers. Kopieer de HEX code en plaats deze in onze kaartopmaker.

De volgende kleuren zijn trend:

#9F978E #A6C1AA #CFA298 #7A8CA7
#CCC2B8 #BFDCC9 #F7CDC4 #9BBBBC
#E8E8DC #76B19A #F08C93 #77abb5
#6c6050 #516324 #570303 #232D3A
#D6B571 #EBDE91 #B7888A #978C9E
#C9CFD1 #F2E9C2 #EDCCB2 #CDD4E0

Let op: illustraties op onze kaarten, die bestaan uit meerde kleuren, kun je geen andere kleur geven!

 

2. Gebruik verschillende lettertypes

Lettertypes bepalen de stijl en sfeer van je trouwkaart. Voor een originele klassieke trouwkaart maak je een unieke combinaties van 2 lettertypes. Wij gebruiken vaak een sierlijke lettertype gecombineerd met eeen strak, goed leesbaar, lettertype. Voor een meer uitbundige originele trouwkaart, zoals in de categorie Typografie, gebruiken we meerdere lettertypes door elkaar. Probeer toch consequent dezelfde lettertypes te gebruiken en gebruik er niet meer dan 4. Zoek lettertypes die bij elkaar passen wat betreft de stijl van de letter.

De volgende lettertypes kun je gebruiken in de kaartopmaker:

 

3. Voeg een (eigen) illustratie of foto toe

Jullie foto maakt de trouwkaart natuurlijk origneel. Het is alleen de kunst om een foto goed te gebruiken in de trouwkaart. Om een mooi resultaat te krijgen moet je rekening houden met de jullie positie op de foto. Is er mogelijkheid om boven, onder of aan de zijkant tekst te plaatsen? Maak gebruik van de kleuren die jullie foto heeft. Laat in de tekst of de achtergrond de kleur van jullie kleding terugkomen voor een origineel resultaat.

Voeg een illustratie zelf toe aan de kaart. Deze heb je misschien bij ons gevonden, gekocht of laten maken. Je kunt deze toevoegen aan de trouwkaart en overig drukwerk. Neem contact met ons op als je vragen hebt over het plaatsen van een foto of illustratie in de kaartopmaker. Laat de illustratie die je hebt gekozen op al jullie drukwerk terug komen. Wist je dat als de trouwkaarten besteld zijn je van ons een bestand van de illustratie kunt krijgen waarmee je anderen items voor jullie bruiloft kunt laten maken? Bijvoorbeeld voor de cupcakes, liturgie o.i.d.

Een paar voorbeelden van illustraties die je elke kleur kunt geven:(deze vind je in de kaartopmaker in de map met Afbeelding en versieringen: clipart)

Een paar voorbeelden van illustraties die je NIET kunt veranderen van kleur:(deze vind je in de kaartopmaker in de map met Afbeelding en versieringen)

 

4. Opmaak van de tekst

Met de opmaak van de tekst kun je het verschil maken. We kennen allemaal de klassieke gecentreerde tekst op een trouwkaart. Wil je een orignele trouwkaart maak dan gebruik van andere uitlijningen, icoontjes of vakjes. In de kaartopmaker vind je voor elke onderdeel van een bruiloft een icoontje. We laten je een aantal voorbeelden met orignele tekst zien.

Helemaal origineel zijn onze trendy Typografie kaarten.

 

5. Zeg het op een andere manier

Als je de opmaak van de tekst hebt aangepast, kun je ook de manier van zeggen wijzigen. Wij hebben de 10 meest stijlvolle beginzinnen voor een trouwkaart opgezocht. Daar zit vast iets moois voor jullie tussen.

1. Wij hebben besloten onze liefde te bezegelen door elkaar het ja-woord te geven op ...
2. Omdat je in ons gelooft, liefde deelt en aangemoedigt, nodigen we je van harte uit voor onze bruiloft.
3. Wij willen samen heel oprecht, elkaar het ja-woord geven.
4. Na ruim zes jaar liefdevol samenzijn gaan wij trouwen.
5. Wij slaan de handen in een en gaan een nieuwe toekomst tegemoet op ...
6. Liefde en trouw willen wij elkaar beloven op ...
7. Uitnodiging voor onze beloftes van liefde en trouw.
8. Wij willen ons verdere leven met elkaar delen als man en vrouw en gaan trouwen op..
9. Met veel vreugde kondigen wij onze bruiloft aan.
10. Wij beloven elkaar trouw op ...

Ben je opzoek naar een mooi gedicht voor jullie trouwkaart. Op deze pagina hebben we een aantal mooie voor je staan.

Wil je meer tips ontvangen voor het maken van een orignele trouwkaart. Lees dan onze tips en tricks en de pagina met als titel: Wanneer BESTEL en VERSTUUR ik het drukwerk voor onze bruiloft.