Trouwkaarten maken voor jullie bruiloft

Trouwkaarten maken
Save the Date kaartjes
Trouwkaart zelf maken
trouwkaarten
Save the Date kaartjes

  • 15+ jaar ervaring
  • alle kaarten in 1 stijl mogelijk
  • geen verzendkosten naar NL + BE
  • snel verzonden


Een bruiloft voorbereiden kost veel tijd. Daarom helpen we je zo goed mogelijk bij het maken van de mooiste huwelijksuitnodigingen. Favoriet zijn onze klassieke trouwkaarten, trouwkaarten met goudfolie en pocketfold trouwkaarten. Bekijk onze trouwhuisstijlen om alle drukwerk in 1 stijl te kunnen bestellen. Van verlovingskaarten tot en met bedankkaarten kun je bij ons bestellen. 

Inspiratie trouwkaarten

Trouwkaarten folie
klassieke trouwkaarten
trouwhuisstijlen bruiloft
trouwkaarten met touwtje


Bekijk de collectie huwelijksuitnodigingen en personaliseer de trouwkaart.

Je bestelt een gratis proefdruk met de code STIJLVOL (met folie €1,50).

Mogelijkheden voor een trouwkaart ontwerp
 

papiersoorten stijlvolle trouwkaarten
enveloppen stijlvolle trouwkaarten
formaten stijlvolle trouwkaarten
trouwkaarten mooi versturen


Trouwkaarten maken in 6 stappen

Je wilt het maken van trouwkaarten in eigen hand houden? Welke stappen moet je dan nemen?
Stap 1: Kies een kaart uit onze collectie of zelf trouwkaart maken. Daarna lees je de belangrijkste informatie over jouw gekozen kaart.
Stap 2: Bewerk de kaart in de kaartopmaker. Je kunt gebruik maken van onze uitgebreide beeldbank met lettertypes, afbeeldingen en achtergronden.
Stap 3: Sla je kaart op in je account. Maak een account waarin je opgeslagen kaarten altijd weer terug kunt vinden en bewerken.
Stap 4: Bestel een proefdruk. Bij je 1e proefdruk ontvang je een proefsetje met samples van de papiersoorten en kleuren enveloppen.
Stap 5: Maak eventueel aanpassingen als je nog iets ziet op de proefdruk die niet klopt of mooi is. Je vindt de kaart in je account.
Stap 6: Plaats de bestelling. Bestel je voor 18.00 uur, dan versturen wij 's avonds je kaarten zodat je ze snel thuis hebt.
Ja, ik ga aan de slag

Lees meer

over ons
blog trouwkaarten
trouwkaarten mooi versturen
spelfouten trouwkaart

Trouwuitnodiging

Hoe maak je een mooie trouwuitnodiging? Van welke trouwkaart word je blij en wil je graag versturen als uitnodiging voor de bruiloft. Volgens ons maken deze onderdelen van de trouwuitnodiging je kaart origineel:
- De stijl past bij jullie
- Liefdevolle teksten
- Toevoegen van een foto
- Consistent gebruiken van dezelfde lettertypes en afbeeldingen
- Toevoegen van iets extra’s

Huwelijksuitnodigingen maken

Hoe ontwerp je een huwelijksuitnodiging zelf? Jullie trouwkaarten ontwerp je in onze kaartopmaker. Een tool waar je de meeste elementen kunt aanpassen. Als je een trouwkaart uit onze collectie hebt gekozen dan kun je de teksten, lettertypes, kleuren achtergronden en afbeeldingen aanpassen. Je maakt hierdoor altijd een originele huwelijksuitnodiging. Kies je voor een trouwkaart zelf maken, dit is een blanco kaart, dan kun je in de kaartopmaker gebruik maken van onze beeldbank vol mooie afbeeldingen. Ook dan maak je een originele trouwkaart die niemand anders heeft. Het ontwerpen en maken van huwelijksuitnodigingen houd je in eigen hand.

Stijlvolle trouwkaarten

Wat is een stijlvolle trouwkaart? Jo-Anne – eigenaar van Stijlvolle Trouwkaarten.nl, vindt een trouwuitnodiging stijlvol als:
- De kaart echt past bij de stijl van het bruidspaar
- Alle zijden van de kaart aantrekkelijk en verrassend zijn om te bekijken
- De designs niet overheersend zijn
- Teksten mooi vormgegeven zijn
Tijd om jullie eigen stijlvolle trouwkaart te bestellen?

Alle trouwkaarten

Teksten trouwkaart

Origineel, compleet en zonder spelfouten: dat zijn woorden die je wilt toepassen in de teksten van jullie trouwkaart. In onze voorbeeld trouwkaarten proberen we zo volledig mogelijk te zijn. Voor verschillende dagprogramma’s schrijven we teksten. Je kunt je hierdoor laten inspireren. We hebben ook een aantal artikelen geschreven over teksten voor trouwkaarten. Het meest gelezen artikel gaat over het voorkomen van spelfouten. Je leest hier over de meest gemaakt spelfouten op trouwkaarten.

Voorkom spelfouten

Trouwkaarten met goudfolie

Je zoekt een trouwkaart met goudfolie? Een chique trouwkaart met zo’n glanzende laag? Deze kun je bij ons bestellen. We hebben een voorbeeld collectie gemaakt van trouwkaarten met folie. Wist je dat op elke kaart wij goudfolie kunnen laten drukken? Hiervoor moet je wel even contact met ons opnemen. Hier lees je meer over hoe het werkt. Ook goed om te weten: elke folie kan omgezet worden naar een andere kleur folie. Dus goudfolie kun je aanpassen naar zilverfolie, koperfolie , roséfolie of zwartfolie. Zo maak je altijd een chique trouwkaart.
 
trouwkaart folie
 

Trouwkaarten bestellen

Als je trouwkaarten gaat bestellen is het handig dat je rekening houdt met het volgende. Maak een lijstje met aantallen en formaten die je nodig hebt. Weet je welk papiersoort je wil kiezen? Bij elke kaart bestel je gelijk de envelop – weet je de kleur? Wil je er ook iets extra’s bij bestellen zoals touw, sluitzegels of lakzegels? Laat je bestelde trouwkaarten leveren op een adres waar iemand op die datum thuis is. We laten je de verwachte leverdatum zien. Voor 18.00 uur besteld is ’s avond verzonden naar jouw opgegeven adres.

Trouwuitnodiging

De meest hartelijke manier om familie en vrienden uit te nodigen voor de bruiloft: een trouwuitnodiging. Maak een persoonlijk en unieke trouwkaart op onze site. We vinden heb belangrijk dat jullie het maken van trouwkaarten in eigen hand houden. Zo veel mensen, zo veel wensen…en die kunnen in de kaartopmaker gerealiseerd worden. Hulp nodig bij het maken van een unieke trouwuitnodiging? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons (085-743 0766) tussen 9.00 en 21.00 uur op werkdagen.


Antwoorden op jouw vragen

Deze tips ontvang je van eigenaar Jo-Anne die jaren lang professioneel ceremoniemeester is geweest en veel ervaring met drukwerk heeft.


Hoe kies ik de mooiste trouwkaart?

Je wilt graag de allermooiste trouwuitnodiging versturen! Dat begrijpen we. Met deze vragen beantwoorden kun je al een heel eind komen:
Hoe ziet onze trouwlocatie er uit? Chique, informeel of buitenlocatie
Hoe kleden wij ons dagelijks? Kleurrijk, trendy of tijdloos?
In welk seizoen trouwen we?
Hoe is ons huis ingericht? Landelijk, modern, klassiek?
Waar word ik blij van? Bloemen, geometrische vormen, eenvoud, logo etc.
Antwoord kunnen geven? Dan weet je nu al een beetje in welke richting je moet zoeken. Selecteer onze filters op stijl: klassiek, trend, vintage, romantisch of modern.

Hoe trouwkaarten bestellen?

Als je kaart helemaal naar wens is adviseren we je om deze op te slaan in je account. Bestel daarna een proefdruk. Proefdruk: je bestelt de kaart op het formaat en papiersoort dat je wenst. Daarbij kies je een mooie kleur envelop. Je ontvangt bij je eerste proefdruk een proefsetje van ons. Daarin zitten alle papiersoorten en samples van onze 20+ kleuren enveloppen. Als je de proefdruk hebt ontvangen kun je nog aanpassingen maken in de kaart die opgeslagen staat in je account. Het is mogelijk om nog een proefdruk te bestellen zodat je zeker weet dat de wijzigigingen goed zijn. Daarna kun je de kaarten bestellen. Tijdens het bestellen kun je ook voor onze mooie extra's kiezen.

Wanneer trouwkaarten versturen?

Trouwkaarten mogen 6 tot 8 weken voor de bruiloft op de post. Het liefst op een donderdag trouwkaarten versturen. Waarom op een donderdag lees is in dit artikel met meer tips over het versturen van alle kaarten voor jullie bruiloft. Van verlovingskaarten en Save the Date kaarten menukaarten en bedankkaartjes. Een handige lijst.

Wanneer trouwkaarten versturen

Wat kosten trouwkaarten?

Je bestelt een gratis proefdruk met de code STIJLVOL. We sturen gratis een echte proefdruk toe met daarbij een proefsetje. Bij de bestelling van je kaarten > €25,00 betaal je geen verzendkosten. De prijs van kaarten wordt bepaalt door de volgende factoren: formaat, aantal, papiersoort, kleur envelop. Hoe duur jouw trouwkaart is bereken je op de productpagina van de kaart.

Prijzen trouwkaarten

Wat is een trouwhuisstijl?

Alle drukwerk die jullie nodig hebben voor de bruiloft kun je in 1 stijl en sfeer bij ons bestellen. Te beginnen bij de verlovingskaart of een Save the Date kaartje. Bij de trouwkaart kun je ook een bijpassend extra kaartje bestellen. Als de uitnodigingen voor de bruiloft zijn verstuurd kun je in dezelfde stijl een dagprogrammakaartje, menukaart, naamkaartjes, gereserveerd kaartjes en kleine kaartjes bestellen. Alles in jullie trouwstijl. Zo creëer je een eenheid op de trouwdag. Na de bruiloft heb je ook de mogelijkheid om bedankkaarten, natuurlijk met een prachtige trouwfoto, te bestellen. Van de meeste kaarten hebben we en complete collectie. Deze kun je hier bekijken. Kun je de bijpassende kaarten bij de trouwkaart die jullie willen niet vinden? Neem dan contact met ons op want we zetten ze gratis voor jullie op de website.
trouwhuisstijl

Hoe trouwkaart in envelop?

Als je de envelop open maakt wil je dat de genodigden gelijk jullie trouwkaart ziet. Stop daarom de kaart achterste voren in de envelop. Dus als je aan de achterkant van de envelop de envelop opent, dan zie je de voorkant van de trouwkaart. Een vierkante trouwkaart gaat rechtop in de envelop. Een rechthoekige kaart met vouw wordt met de vouwlijn aan de bovenkant in de envelop gestopt. Omdat de meeste mensen rechtshandig zijn stop je deze kaart linksom in de envelop zodat als je met je rechterhand de kaart er uit haalt je de voorkant kunt lezen.

Welke kaarten heb ik voor de bruiloft nodig?

Naast jullie trouwuitnodiging heb je vaak een extra informatiekaartje nodig. Op dit kaartje zet je de extra info die niet past op de trouwkaart. Je kunt ook een extra kaartje bij de trouwkaart voegen met een speciale uitnodiging. Bijvoorbeeld een uitnodiging voor het diner. Daarbij is het ook erg leuk om de voorbereidingen van de bruiloft te beginnen met het versturen van Save the Date kaartjes. Ander drukwerk voor de bruiloft kan zijn: RSVP kaartjes. dagprogrammakaartjesmenukaarten, naamkaartjes, gastenboekkaartjes en tot slot de bedankkaarten.

Tip van Jo-Anne: veel tijd kost het bedenken van teksten en verzamelen van alle adressen. Begin daar zo snel mogelijk mee en maak een overzichtelijk bestand.

Wanneer trouwkaarten bestellen?

Bestel ongeveer 9 weken voor de bruiloft jullie trouwkaarten. Trouwkaarten verstuur je 6 tot 8 weken voor de bruiloft. Je hebt dus nog een paar weken om de enveloppen te schrijven en de kaart klaar te maken om te versturen. Bestel altijd een proefdruk van jullie trouwkaart. Hier kun je al eerder mee beginnen. Bewaar het proefsetje die je alleen bij eerste proefdruk ontvangt goed. Onze levertijd is snel: op werkdagen voor 18.00 uur besteld is ’s avonds naar jouw thuisadres verstuurd.

Wanneer trouwkaarten versturen

Welke naam eerst op trouwkaart?

Er zijn weinig etiquette voor het versturen van trouwkaarten, maar 1 er van is wel welke naam eerst komt op de trouwkaart. De naam van de vrouw schrijf je als eerste op de trouwkaart. Als je nog niet getrouwd bent dan krijgt de vrouw de eer om als eerste vermeld te staan. Na de bruiloft vermeld je eerst de naam van de man in communicatie uitingen die namens het gezin verstuurd wordt. Je bent vrij om een eigen keuze te maken.

Lees verder ...

Hoe maak ik een trouwkaart met foto?

Jullie hebben een mooie foto? Kies dan een voorbeeld kaart uit onze collectie trouwkaarten met foto. In de kaartopmaker verwijder je onze voorbeeld foto en upload daarna jullie eigen mooie foto. Je kunt ook een trouwkaart zelf maken en daarop een foto plaatsen. Je kunt een trouwkaart met foto bestellen op fotopapier. Dit papiersoort heeft aan 1 zijde een glimmende laag. Jo-Anne adviseert Natuurkarton voor een mooi resultaat. Op elk papiersoort zal de foto een ander resultaat geven. Bestel daarom altijd een proefdruk.

Hoe duur zijn trouwkaarten?

Om een budget te kunnen bepalen is het handig om te weten hoe duur trouwkaarten zijn. De kosten worden bepaalt door de volgende factoren: een enkele of dubbele kaart, hoe groot de kaart in centimeters is, wel of geen folie, welk papiersoort je kiest en de kleur van de envelop. Houd er rekening mee dat de kosten voor de postzegel er nog bij komt. Om kosten te besparen geven we je een gratis proefdruk met de code STIJLVOL (met folie €1,50 ipv €2,50). Hoe meer kaarten je bestelt hoe lager de prijs per stuk.

Hoe schrijf ik de adressen op de envelop?

Gaan jullie voor een formele of informele aanhef? Een formele aanhef is de beleefde manier van aanspreken. Informele aanhef begin met de voornamen van de geadresserden. Wil je weten hoe je de adressen schrijft? We hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de regels die gelden voor het versturen van post naar adressen in Nederland en België.
Adressen schrijven
trouwkaarten versturen