Stijlvolle Trouwkaarten > Welke naam schrijf je eerst op een trouwkaart?

Welke naam schrijf je eerst op een trouwkaart?

Een trouwdag zit boordevol met tradities en leuke etiquettes. In het gemeentehuis zit de vrouw bijvoorbeeld rechts en de man links van de vrouw, terwijl ze na hun officiële ‘ja’ andersom weg lopen: de man rechts en de vrouw hier links van. Maar hoe "hoort" het eigenlijk bij de trouwkaart? Welke naam komt eerst?

Namen op de trouwkaart

Volgens de etiquette schrijf je voor de bruiloft altijd eerst de naam van de vrouw. Op jullie trouwkaart vermeld je daarom altijd eerst de naam van de vrouw en daarna de naam van de man. De doopnamen hoeven niet vermeld te worden, als je dat niet wilt. De oorsprong van deze etiquette komt uit de oude traditie, dat de man het hoofd van het gezin is. Voor jullie trouwdag is hij nog niet het hoofd van jullie gezin dus krijgt de vrouw de eer. Haar naam wordt dus als eerst vemeld op de trouwkaart.

Namen op de bedankkaart

Na de bruiloft is alles anders! In tegenstelling tot de etiquettes voor de trouwkaart schrijf je nu als eerst de naam van de man en daarna de naam van de vrouw. En voor de meeste stellen geldt: de achternaam is voor beide hetzelfde, dus deze noem je 1 keer of laat je helemaal achterwege. Misschien mogen jullie in de toekomst kinderen krijgen. Op het geboortekaartje schrijf je dus officieel eerst zijn naam.

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: