De nummer 1 in trouwkaarten maken

Waar je drukwerk voor de bruiloft naar eigen wens maakt

Trouwkaarten maken als je gaat trouwen
Save the Date kaartjes trouwdatum aankondigen
Trouwkaart zelf maken voor bruiloft
trouwkaarten
Save the Date kaartjes

Trouwen! Wij weten hoeveel tijd een bruiloft plannen kost. Daarom helpen we je zo goud mogelijk bij het maken van huwelijksuitnodigingen. Je houdt trouwkaarten maken in eigen hand.

  • 14+ jaar ervaring
  • alle kaarten in 1 stijl mogelijk
  • geen verzendkosten naar NL + BE
  • snel verzonden

 

Kan ik een proefdruk bestellen?

Je wilt graag de kwaliteit van de trouwkaart eerst zien en ook voelen. Dat begrijpen we helemaal en daarom geven we je ook een gratis proefdruk. 

Gratis proefdruk met code STIJLVOL

Exclusieve kaarten €1,50 ipv €2,50

Bij 1e proefdruk krijg je ook
een proefsetje met daarin:
- alle papiersoorten
- alle kleuren enveloppen
- handige tips

Trouwkaart kiezen

Bestel daarna een proefdruk

Trouwkaarten

Trouwen? Wij weten dat het voorbereiden van een bruiloft veel tijd kost. Daarom helpen we je zo goed mogelijk bij het maken van huwelijksuitnodigingen. We hebben onze kaarten voorzien van complete teksten. In de kaartopmaker kun je eenvoudig de teksten en andere elementen aanpassen. We hebben een complete beeldbank met unieke afbeeldingen waar jij gebruik van mag maken. Je bestelt daarna een proefdruk die je thuis kunt bekijken. Eventuele aanpassingen kun je daarna doen voordat je de bestelling plaatst. Op werkdagen voor 18.00 uur besteld is ’s avonds verstuurd.

Trouwkaart kiezen

Trouwkaarten maken

Je wilt het maken van trouwkaarten in eigen hand houden? Welke stappen moet je dan nemen?
Stap 1: Kies een kaart: uit onze collectie of zelf trouwkaart maken
Stap 2: Bewerk de kaart in de kaartopmaker
Stap 3: Sla je kaart op in je account
Stap 4: Bestel een proefdruk
Stap 5: Maak eventueel aanpassingen
Stap 6: Plaats de bestelling
Wil je een uitgebreid stappenplan voor trouwkaarten maken lezen van Jo-Anne?

Ja, ik ga aan de slag

Originele trouwkaarten

Hoe maak je een originele trouwkaart? Van bijzondere trouwkaarten worden we blij en willen we graag versturen. Volgens ons maken deze onderdelen van de trouwkaart je kaart origineel:
- de stijl past bij jullie
- liefdevolle teksten
- toevoegen van een foto
- consistent gebruiken van dezelfde lettertypes en afbeeldingen
- toevoegen van iets extra’s

Trouwkaarten ontwerpen

Hoe ontwerp je nu een trouwkaart zelf? Jullie trouwuitnodiging ontwerp je in onze kaartopmaker. Een tool waar je de meeste elementen kunt aanpassen. Als je een voorbeeld trouwkaart uit onze collectie heb gekozen dan kun je de teksten, lettertypes, kleuren achtergronden en afbeeldingen aanpassen. Je maakt hierdoor altijd een originele trouwkaart. Kies je voor een trouwkaart zelf maken, dan kun je in de kaartopmaker gebruik maken van onze beeldbank vol mooie afbeeldingen. Ook dan maak je een originele trouwkaart die niemand anders heeft. Het ontwerpen en maken van trouwkaarten houd je in eigen hand.

Stijlvolle trouwkaarten

Wat is een stijlvolle trouwkaart? Wij zeggen dat we stijlvolle trouwkaarten verkopen, maar is dat ook zo? Jo-Anne – eigenaar van Stijlvolle Trouwkaarten.nl, vindt een trouwkaart stijlvol als:
1: de kaart echt past bij de stijl van het bruidspaar
2: alle zijden van de kaart aantrekkelijk en verrassend zijn om te bekijken
3: de designs niet overheersend zijn
4: teksten mooi vormgegeven zijn
Tijd om jullie eigen stijlvolle trouwkaart te bestellen?

Alle trouwkaarten

Trouwkaarten met goudfolie

Je zoekt een trouwkaart met goudfolie? Een chique trouwkaart met zo’n glanzende laag? Deze kun je bij ons bestellen. We hebben een voorbeeld collectie gemaakt van trouwkaarten met goudfolie. Wist je dat op elke kaart wij goudfolie kunnen laten drukken? Hiervoor moet je wel even contact met ons opnemen. Ook goed om te weten: elke folie kan omgezet worden naar een andere kleur folie. Dus goudfolie kun je aanpassen naar zilverfolie, koperfolie of roséfolie. Zo maak je altijd een chique trouwkaart.

Trouwkaarten bestellen

Als je trouwkaarten gaat bestellen is het handig dat je rekening houdt met het volgende:
- Maak een lijstje met aantallen en formaten die je nodig hebt.
- Weet je welk papiersoort je wil kiezen?
- Bij elke kaart bestel je gelijk de envelop – weet je de kleur?
- Wil je er ook iets extra’s bij bestellen zoals touw, sluitzegels of lakzegels?
Laat je bestelde trouwkaarten leveren op een adres waar iemand op die datum thuis is. We laten je de verwachte leverdatum zien. Voor 18.00 uur besteld is ’s avond verzonden naar jouw opgegeven adres

Tekst trouwkaart

Origineel, compleet en zonder spelfouten: dat zijn woorden die je wilt toepassen in de teksten van jullie trouwkaart. In onze voorbeeld trouwkaarten proberen we zo volledig mogelijk te zijn. Voor verschillende dagprogramma’s schrijven we teksten. Je kunt je hierdoor laten inspireren. We hebben ook een aantal artikelen geschreven over teksten trouwkaarten.

Trouwuitnodiging

De meest hartelijke manier om familie en vrienden uit te nodigen voor de bruiloft: een trouwuitnodiging. Maak een persoonlijk en unieke trouwkaart op onze site. We vinden heb belangrijk dat jullie het maken van trouwkaarten in eigen hand houden. Zo veel mensen, zo veel wensen…en die kunnen in de kaartopmaker gerealiseerd worden. Hulp nodig bij het maken van een unieke trouwuitnodiging? Neem contact met ons op

Hoe kies ik de mooiste trouwkaart?

Je wilt graag de allermooiste trouwuitnodiging versturen! Dat begrijpen we. Met deze vragen beantwoorden kun je al een heel eind komen:
- Hoe ziet onze trouwlocatie er uit? Chique, informeel of buitenlocatie
- Hoe kleden wij ons dagelijks? Kleurrijk, trendy of tijdloos?
- In welk seizoen trouwen we?
- Hoe is ons huis ingericht? Landelijk, modern, klassiek?
- Waar word ik blij van? Bloemen, geometrische vormen, eenvoud, logo etc.
Antwoord kunnen geven? Dan weet je nu al een beetje in welke richting je moet zoeken. Selecteer onze filters op stijl: klassiek, trend, vintage, romantisch of modern.

Hoe trouwkaarten bestellen?

Als je kaart helemaal naar wens is adviseren we je om deze op te slaan in je account. Je kunt daarna een proefdruk bestellen, een bestelling plaatsen of de kaart direct laten versturen.
Proefdruk: je bestelt de kaart op het formaat en papiersoort dat je wenst. Daarbij kies je een mooie kleur envelop. Je ontvangt bij je eerste proefdruk een proefsetje van ons. Daarin zitten alle papiersoorten en samples van onze 20+ kleuren enveloppen.

Wanneer trouwkaarten versturen?

Trouwkaarten mogen 6 tot 8 weken voor de bruiloft op de post. Het liefst op een donderdag trouwkaarten versturen. Waarom op een donderdag lees is in dit artikel met meer tips over het versturen van alle kaarten voor jullie bruiloft. Van verlovingskaarten en Save the Date kaarten menukaarten en bedankkaartjes. Een handige lijst.

Wat kosten trouwkaarten?

Wij bieden je het voordeel van een gratis proefdruk met de code STIJLVOL. We sturen je geheel gratis een echte proefdruk toe met daarbij een proefsetje. Bij de bestelling van je kaarten > €25,00 betaal je ook geen verzendkosten bij ons. De prijs van kaarten wordt bepaalt door de volgende factoren: formaat, aantal, papiersoort, kleur envelop. Hoe duur jouw trouwkaart is bereken je op de productpagina van elke kaart.
Welke kosten komen daar nog bij? De postzegel! Deze kun je kopen bij PostNL. Let op:  weeg de proefdruk met de envelop om de waarde van de postzegel te bepalen.
 
“Als professioneel ceremoniemeester heb ik meer dan 70 bruidsparen geholpen bij het maken van hun trouwkaarten” Jo-Anne – eigenaar van Stijlvolle Trouwkaarten

Wat is een trouwhuisstijl?

Alle drukwerk die jullie nodig hebben voor de bruiloft kun je in 1 stijl en sfeer bij ons bestellen. Te beginnen bij de verlovingskaart of een Save the Date kaartje. Bij de trouwkaart kun je ook een bijpassend extra kaartje bestellen. Als de uitnodigingen voor de bruiloft zijn verstuurd kun je in dezelfde stijl een dagprogrammakaartje, menukaart, naamkaartjes, gereserveerd kaartjes en kleine kaartjes bestellen. Alles in jullie trouwstijl. Zo creëer je een eenheid op de trouwdag. Na de bruiloft heb je ook de mogelijkheid om bedankkaarten, natuurlijk met een prachtige trouwfoto, te bestellen. Van de meeste kaarten hebben we en complete collectie. Deze kun je hier bekijken. Kun je de bijpassende kaarten bij de trouwkaart die jullie willen niet vinden? Neem dan contact met ons op want we zetten ze gratis voor jullie op de website.

Wanneer trouwkaarten bestellen?

Bestel ongeveer 9 weken voor de bruiloft jullie trouwkaarten. Trouwkaarten verstuur je 6 tot 8 weken voor de bruiloft. Je hebt dus nog een paar weken om de enveloppen te schrijven en de kaart klaar te maken om te versturen. Bestel altijd een proefdruk van jullie trouwkaart. Hier kun je al eerder mee beginnen. Bewaar het proefsetje die je alleen bij eerste proefdruk ontvangt goed. Onze levertijd is snel: op werkdagen voor 18.00 uur besteld is ’s avonds naar jouw thuisadres verstuurd.

Welke naam eerst op trouwkaart?

Er zijn weinig etiquette voor het versturen van trouwkaarten, maar 1 er van is wel welke naam eerst komt op de trouwkaart. De naam van de vrouw schrijf je als eerste op de trouwkaart. Als je nog niet getrouwd bent dan krijgt de vrouw de eer om als eerste vermeld te staan. Na de bruiloft vermeld je eerst de naam van de man in communicatie uitingen die namens het gezin verstuurd wordt. Je bent vrij om een eigen keuze te maken.

Tip van Jo-Anne: de meeste tijd kost het bedenken van de teksten en het verzamelen van alle adressen. Begin daar zo snel mogelijk mee.

Hoe trouwkaart in envelop?

Als je de envelop open maakt wil je dat de genodigden gelijk jullie trouwkaart ziet. Stop daarom de kaart achterste voren in de envelop. Dus als je aan de achterkant van de envelop de envelop opent, dan zie je de voorkant van de trouwkaart. Een vierkante trouwkaart gaat rechtop in de envelop. Een rechthoekige kaart met vouw wordt met de vouwlijn aan de bovenkant in de envelop gestopt. Omdat de meeste mensen rechtshandig zijn stop je deze kaart linksom in de envelop zodat als je met je rechterhand de kaart er uit haalt je de voorkant kunt lezen.

Welke kaarten heb ik voor de bruiloft nodig?

Naast jullie trouwuitnodiging heb je vaak een extra informatiekaartje nodig. Op dit kaartje zet je de extra info die niet past op de trouwkaart. Je kunt ook een klein kaartje bij de trouwkaart voegen met een speciale uitnodiging. Bijvoorbeeld een uitnodiging voor het diner. Daarbij is het ook erg leuk om de voorbereidingen van de bruiloft te beginnen met het versturen van Save the Date kaartjes. Ander drukwerk voor de bruiloft kan zijn: menukaarten, naamkaartjes en bedankkaarten.

Hoe maak ik een trouwkaart met foto?

Jullie hebben een mooie foto? Kies dan een voorbeeld kaart uit onze collectie trouwkaarten met foto. In de kaartopmaker verwijder je onze voorbeeld foto en upload daarna jullie eigen mooie foto. Je kunt ook een trouwkaart zelf maken en daarop een foto plaatsen. Je kunt een trouwkaart met foto bestellen op fotopapier. Dit papiersoort heeft aan 1 zijde een glimmende laag. Jo-Anne adviseert Natuurkarton voor een mooi resultaat. Op elk papiersoort zal de foto een ander resultaat geven. Bestel daarom altijd een proefdruk.

Hoe schrijf ik de adressen op de envelop?

Gaan jullie voor een formele of informele aanhef? Een formele aanhef is de beleefde manier van aanspreken. Informele aanhef begin met de voornamen van de geadresserde. Wil je weten welke hoe je de aanhef moet gebruiken? We hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de regels die gelden voor het versturen van post naar adressen in Nederland en België.

Hoe duur zijn trouwkaarten?

Om een budget te kunnen bepalen is het handig om te weten hoe duur trouwkaarten zijn. De kosten worden bepaalt door de volgende factoren:
- een enkele of dubbele kaart
- hoe groot de kaart in centimeters is
- of je wel of niet voor folie kiest
- welk papiersoort je kiest
- de kleur van de envelop
Houd er rekening mee dat de kosten voor de postzegel er nog bij komt.
Om kosten te besparen geven we je een gratis proefdruk met de code STIJLVOL (met folie €1,50 ipv €2,50). Hoe meer kaarten je bestelt hoe lager de prijs per stuk.