Wanneer verstuur je Save the Date kaartjes?

21-03-2019


Hoeveel maanden voor de bruiloft verstuur je deze kaartjes? Een jaar tot 4 maanden voor de bruiloft! Wil je weten wanneer je zeker Save the Date kaartjes moet versturen en of dit ook voor jullie geldt, lees dan alle adviezen en tips van Jo-Anne hier onder.

Bereken wanneer je Save the Date kaarten verstuurt

Wanneer moet je zeker Save the Date kaartjes versturen?

Allereerst is het versturen van Save the Date een hele leuke start van jullie voorbereidingstijd. Maar is het nodig? Hoe je het wendt of keert, het zijn extra kosten. Maar er zijn een aantal gevallen waarin we het wel aanraden om een Save the Date kaart te versturen. Dat is als je trouwt in de maand mei. In deze maand nemen veel mensen een korte break en zijn er veel bijzondere feestdagen. Het zou jammer zijn als de mensen die je er graag bij wilde hebben nu net op vakantie zijn. Dit geldt ook voor de maand augustus en september. Als je begin september trouwt en jullie versturen netjes 6 weken voor de bruiloft de trouwkaarten, dan heb je kans dat mensen al op vakantie zijn en wel erg laat ontdekken dat ze een feestje hebben. Maar hebben jullie veel vrienden zonder kinderen, dan is de maand september een geliefde maand om vakantie te vieren. Dus de bruidsparen die trouwen in mei, augustus en september trouwen kunnen beter wel een Save the Date versturen als ze iedereen er bij willen hebben op de bruiloft.

Ga naar Save the Date kaarten

Is dit te vroeg of te laat?

Trouwen jullie in het buitenland dan is het raadzaam om (ruim) een jaar voor de bruiloft de trouwdatum te communiceren. Veel vakanties worden een jaar van tevoren geboekt. Valt jullie trouwdatum op een speciale dag dan is een jaar voor de bruiloft de trouwdag aankondigen een goed idee. Wil je gewoon dat iedereen erbij is en geen enkel risico lopen, stuur dan een jaar voor de trouwdatum jullie persoonlijke Save the Dates. Tot 4 maanden voor de bruiloft kun je nog Save the Dates versturen. Dit is ongeveer 16 weken voor de bruiloft. De trouwkaart krijgen ze pas 6 tot 8 weken voor de bruiloft, dus is een vooraankondiging zeker nog mogelijk!

"Jannemieke: Wij hebben de Save the Date kaartjes 6,5 maand voor de bruiloft verstuurd. De reacties waren erg leuk!"

Tips voor maken Save the Date kaarten

Wil je nog meer tips lezen over de Save the Dates? Ik heb een lijst gemaakt met 19 handige tips zoals: Wat vermeld je wel of niet op de Save the Dates? Heb je na het lezen van deze tips nog een vraag, dan mag je ons altijd mailen. We vinden het leuk om jullie te helpen bij het vinden en maken van persoonlijke Save the Dates.

Ga naar Save the Date kaarten of lees meer waardevolle blogs.