Trouwkaarten voor daggasten en avondgasten

trouwkaarten daggasten avondgasten

Je wilt graag een trouwkaart maken voor de daggasten en avondgasten. Wat schrijf je op de trouwkaart voor daggasten en de trouwkaart voor avondgasten? Jo-Anne legt het je uit en geeft waardevolle tips.

Trouwkaarten voor daggasten

Daggasten zijn de gasten die van het begin tot het eind van de bruiloft er bij zijn. Je nodigt ze uit voor de gehele dag. De gehele dag zorgen jullie voor deze gasten.

Wat vermeld je op uitnoding voor daggasten?

In de tekst op de trouwkaart voor daggasten vermeld je hoe laat en waar de bruiloft start. Wees hier duidelijk over. Je vermeldt op de trouwkaart het programma van de trouwdag. Voor de daggasten moet het  logisch zijn dat alle programma onderdelen aansluitend zijn en dat er geen "gat" tussen de verschillende programma onderdelen valt waarin zij niet weten wat ze moeten gaan doen. Voor jullie is alles logisch, maar voor hen is het programma van jullie trouwdag nieuw.

Tip Jo-Anne: kruip in de huid van een daggast. Zal hij/zij begrijpen wat er die dag verwacht wordt en hoe de dag zal verlopen?


Hoe laat jullie de trouwdag eindigen kun je ook vermelden in de tekst op de uitnodiging voor daggasten. Verwachten jullie dat ze tot zo laat blijven? Dan moet je dit wel vermelden. Is het voor jullie niet belangrijk dat de daggasten tot het eind blijven? Dan hoef je de eindtijd niet te vermelden. 

Tekst voor trouwkaart daggasten

Dit vermeld je op trouwkaarten voor daggasten:
- Dat jullie de gehele dag met ze willen vieren
- Tijd en plaats van ontvangst
- Programma van de trouwdag
- Eindtijd van de dag
- Wie de ceremoniemeester is
- Afmelden bij verhindering
- Eventuele cadeauwens

Mogelijk beginzinnen:
- Deze gehele dag vieren we graag met jou. Je wordt om 11.00 uur verwacht in Kasteel Wijenburg waar om 14.30 uur de ceremonie zal plaatsvinden.
- We nodigen julie van harte uit om op vrijdag 12 juni onze daggast te zijn. Het ontvangst is om 11.00 uur in Kasteel Wijenburg.

 

"Laat je inspireren door onze

voorbeeldteksten op de trouwkaarten."

 

Trouwkaarten voor avondgasten

Avondgasten zijn de gasten die alleen 's avonds komen om jullie bruiloft te vieren. Dit kan gaan om een dansfeest maar ook om een gezellige avondreceptie.

Wat vermeld je op uitnodiging voor avondgasten?

Allereerst is het belangrijk om jezelf de volgende vraag te stellen: Wil ik dat de avondgasten ook bij de ceremonie en/of kerkdienst zijn? Als je de ceremonie alleen met de daggasten wilt beleven, dan vermeld je niet hoe laat jullie trouwen. Je kunt op de trouwkaart voor de avondgasten wel vermelden dat jullie elkaar het jawoord gaan geven in Kasteel Wijenburg, maar niet hoe laat.
Vaak wil je de kerkdienst met veel mensen vieren. Als avondgasten er bij kunnen zijn, zijn ze dan welkom? Vermeld dan tijdstip, locatie en adres van de kerkdienst op de trouwkaarten van de avondgasten.

Marloes: Wij gingen trouwen op een locatie waar niet veel mensen bij de ceremonie konden zijn, dus op de trouwkaart voor de avondgasten hebben we niet vermeld hoe laat we gingen trouwen.


Naast het vermelden van de begintijd van het feest is het voor veel gasten handig om te weten hoe laat het feest eindigt. Wees hier duidelijk over. Mensen moeten een tijdsafspraak kunnen maken met de oppas van de kinderen. Als jullie uitgezwaaid willen worden, is het handig om het tijdstip te weten. Misschien vinden jullie het helemaal niet erg als gasten eerder naar huis gaan. Dan hoef je de eindtijd niet te vermelden.

Tekst voor trouwkaart avondgasten

De inhoud van je tekst op de trouwkaarten voor avondgasten kan zijn:
- Vermelden dat jullie deze dag met ze 's avonds willen vieren
- Tijd en plaats van het feest
- Eindtijd van het feest
- Wie de ceremoniemeester is
- Of ze zich moeten afmelden bij verhindering
- Eventuele cadeauwens

Mogelijke tekst voor op de trouwkaart van de avondgasten is:
Graag proosten we met jullie op ons huwelijk. Jullie zijn vanaf 20.30 uur welkom in Kastel Wijenburg waar we vanaf 21.30 uur gaan dansen.
Hartelijk welkom om van 20.00 tot 22.30 uur met ons deze dag te vieren in Kasteel Wijenburg, Voorstraat 6 in Echteld.


Meest gestelde vragen:

Hoe maak ik een trouwkaart voor daggasten en avondgasten?

Jo-Anne adviseert je om eerst de trouwkaart voor de daggasten te maken. Laat je niet verleiden om ook gelijk de trouwkaart voor de avondgasten te maken want als je iets aanpast in de ene trouwkaart, dan moet je dit ook in de andere trouwkaart aanpassen. Zo heb je meer kans op fouten. Bestel van de trouwkaart voor de daggasten een proefdruk. Als er nog aanpassingen nodig zijn, omdat bijvoorbeeld de tekst te klein/groot is, dan hoef je dit alleen op de uitnodiging voor de daggasten te doen. Is deze trouwkaart helemaal perfect en naar wens? Dan kun je eenvoudig in de editor een kopie maken van je trouwkaart. In de kopie van je trouwkaart daggasten pas je de tekst aan voor de avondgasten. Beide trouwkaarten zijn identiek qua opmaak en klaar om besteld te worden.

Wat is het verschil tussen een trouwkaart voor daggasten en avondgasten?

Het verschil zit hem in de inhoud van de tekst. De tekst is toegepast voor elke groep genodigden, zodat ze komen naar de programmadelen die jullie graag wensen. Het ontwerp van de trouwkaart is hetzelfde.

Moet ik 2 verschillende trouwkaarten versturen?

Nee, dit is niet altijd nodig. Het zou ook goed kunnen dat je één algemene trouwkaart maakt met alle informatie voor alle genodigden. Voor alleen de daggasten voeg je een extra kaartje toe met de uitnodiging, ontvangsttijd en plaats en overige zaken die handig zijn om te weten.
Voordeel van 2 verschillende trouwkaarten is dat je beter kunt sturen in de programma onderdelen waar je iemand voor uitnodigt en de overige informatie. Zo kan het zijn dat je wel 3 verschillende trouwkaarten nodig hebt.

Wat is goedkoper: 2 verschillende trouwkaarten of een kaartje er bij?

Het is goedkoper om 2 verschillende trouwkaarten te bestellen. Misschien heb je wel 3 versies nodig! Je ontvangt geen voordeel van onze stapelkorting (meer kaarten = prijs lager) maar een extra kaartje er bij bestellen is duurder.
Een extra kaartje er bij bestellen is wel mooier en verzorgder. Soms moet er veel info gedeeld worden en dan is het vermelden van al deze info op de trouwkaart niet netjes en stijlvol. Kies dan voor een extra kaartje.

Lees ook: Beantwoord deze 8 vragen voor tekst op trouwkaarten
Lees ook: Voorkom spelfouten in trouwkaarten