Dé truc om netjes enveloppen te schrijven

Netjes enveloppen schrijven

Heb jij ook altijd enveloppen met woorden op verschillende hoogtes, scheve zinnen die niet helemaal in een rechte lijn staan? Dan herkennen wij jouw probleem! Wij zijn op zoek gegaan naar een oplossing en dankzij deze DIY kan iedereen nette enveloppen op de post doen.

DIY: nette enveloppen schrijven

De oplossing is het maken van een mal en we gaan je uitleggen hoe je deze maakt. Je kunt hier de video van 15 seconden bekijken.

Bekijk de stappen

Werkbeschrijving

Wat je nodig hebt is een envelop, schaar, liniaal, potlood, pen, en een A4-papiertje. Pak je envelop en leg je deze op het A4-papiertje. Leg deze in de hoek van het papier want dat bespaart je knipwerk. Pak je potlood en schaar erbij en trek de envelop om met potlood en knip het malletje uit. Wil je het adres in het midden van de envelop schrijven? Vouw het malletje dan dubbel in het midden zodat het aan beide kanten even breed is. Om te zorgen dat de regels van het adres op de envelop op dezelfde hoogte zitten adviseren wij om te beginnen met het zetten van stipjes op de vouwlijn van het A4-papiertje. Dan bepaal je waar je de regels zet. De afmetingen van de regels zijn ongeveer 1 centimeter. De ruimte tussen elke regel is een halve centimeter, dus je krijgt 6 stipjes met tussen de bovenste twee stipjes 1 centimeter en daarna een halve centimeter de volgende twee stipjes. Als je de stipjes hebt gezet, zet je dezelfde stipjes ook 4 á 5 cm van de vouwlijn en verbind die met een liniaal. Door het verbinden van de stippen krijg je drie balkjes, waartussen je het adres gaat schrijven. Als je deze balkjes hebt getekend pak je je schaar en knip je de grote tussenruimtes er tussenuit. Vervolgens vouw je het malletje weer open en leg je ‘m op de envelop.

Om echt netjes te schrijven adviseren we wel met hoofdletters te schrijven. Om te oefenen met het schrijven van hoofdletters kun je het overgebleven stuk van het A4-tje gebruiken. Als jij denkt dat je de smaak te pakken hebt, begin je met het beschrijven van de ‘echte’ enveloppen. Van netjes beschreven enveloppen worden wij blij!

Onze enveloppen

Lees verder: Zo schrijf je het adres op de envelop