Alles over postzegels trouwkaarten

postzegel trouwkaart

Je wilt niet te weinig of te veel postzegels op envelop van trouwkaart plakken? Je zoekt een unieke postzegel om op de envelop te plakken? Hier lees je alles over trouw postzegels.

Hoeveel postzegels per trouwkaart?

Weeg de proefdruk met de keukenweegschaal. Vergeet niet de envelop mee te wegen! Onze papiersoorten hebben verschillende diktes dus dit kan van invloed zijn op de frankering. Weeg zo precies mogelijk. Het is niet mogelijk om postzegels bij ons te bestellen. We kunnen ze wel voor jullie direct versturen.

Tarieven in NL

PostNL hanteert een codering voor postzegels. Een postzegel met de waarde van €1,01 heeft de code Nederland 1. Alle kaarten tot 20 gram kunnen worden gefrankeerd met een Nederland 1 postzegel (= €1,01). Tussen de 21 en 50 gram geldt een tarief van 2x Nederland 1 (= €2,02). Op deze pagina van PostNL lees je meer over de tarieven.

Tarieven in BE

Op de site van BPost lees je meer over de actuele tarieven. In België kan het formaat van de kaart invloed op de frankering. Voor onze Belgische bruidsparen kunnen we het formaat van een vierkante kaart aanpassen naar "net-geen-vierkant". Vul hiervoor het contactformulier in.

Direct versturen

Het is mogelijk om jullie kaarten direct te laten versturen naar de genodigden. Op deze pagina lees je meer over direct versturen. Deze service kost €1,49 extra per kaart als je binnen Nederland verstuurt. Dit is inclusief de postzegel. We stoppen je kaart in een envelop, voorzien deze van een adressticker en plakken er een postzegel op.

Persoonlijke postzegels laten ontwerpen

Zelf postzegel ontwerpen

Willen jullie van de postzegel iets bijzonders maken? Bij PostNL kun je een eigen ontwerp uploaden. Een foto is altijd leuk. Deze postzegels zijn iets duurder dan de gebruikelijke postzegels.

Gratis ontwerp postzegel

Wij willen je graag helpen bij het ontwerpen van een mooie persoonlijke postzegel die matcht bij jullie trouwkaart. Vul het aanvraagformulier in voor een bijpassende postzegel bij jullie kaart. Dit is een service zonder extra kosten. Jullie krijgen dan het bestandje toegestuurd en bestellen zelf de postzegels bij PostNL.

Geen extra kosten maken?

Willen jullie geen extra kosten maken voor het aanschaffen van de postzegels? PostNL verkoopt speciale "liefdespostzegels". Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Hier vind je meer informatie over deze liefdes postzegels.

Tip: Mooi enveloppen schrijven

Nu je weet met hoeveel postzegels je jullie trouwkaarten moet frankeren, is het tijd om enveloppen te schrijven. Mooie handgeschreven enveloppen maken 'het pakketje' helemaal af. Jo-Anne maakte een handige DIY-stappenplan die laat zien hoe je wel netjes je enveloppen kunt schrijven. Vind je van jezelf, dat je handschrift niet zo mooi is? We helpen je graag met het schrijven van de enveloppen!