Stijlvolle Trouwkaarten > Postzegels op trouwkaart I Stijlvolle Trouwkaarten

Alles wat je wilt weten over postzegels

Hoeveel postzegels per trouwkaart?

Om te weten hoeveel postzegels je moet plakken adviseren we de proefdruk te wegen met de keukenweegschaal. Vergeet niet de envelop mee te wegen! Onze papiersoorten hebben verschillende diktes dus dit kan van invloed zijn op de frankering. Weeg zo precies mogelijk. Het is niet mogelijk om losse postzegels bij ons te bestellen. We kunnen ze wel voor jullie direct versturen.

Tarieven in NL

PostNL hanteert een codering voor postzegels. Een postzegel met de waarde van €0.87 heeft de code Nederland 1. Alle kaarten tot 20 gram kunnen worden gefrankeerd met een Nederland 1 postzegel (= €0,91). Tussen de 21 en 50 gram geldt een tarief van 2x Nederland 1 (= €1,82). Op deze pagina van PostNL lees je meer over de tarieven.

Tarieven in BE

In België kan het formaat van de kaart invloed op de frankering. Op de site van BPost lees je meer over de actuele tarieven. Lees hier meer over het speciale formaat trouwkaarten die we hebben gemaakt voor onze Belgische klanten zodat maar 1 postzegel nodig is.

Direct versturen

Het is mogelijk om ons gelijk jullie kaarten te laten versturen. Op deze pagina lees je meer over direct versturen. Deze service kost €1,30 extra per kaart als je binnen Nederland verstuurt. Technisch is het voor ons momenteel alleen mogelijk één kaart tegelijk te verzenden middels onze verzendservice. Wil je bijvoorbeeld een trouwkaart en RSVP-kaartje tegelijk verzenden? Wij raden je dan aan om de kaarten zelf te verzenden. 

Persoonlijke postzegels laten ontwerpen

Zelf een postzegel ontwerpen

Willen jullie van de postzegel iets bijzonders maken? Bij PostNL kun je een eigen ontwerp uploaden.

Gratis een ontwerp gemaakt door ons

Wij willen je graag helpen bij het ontwerpen van een mooie persoonlijke postzegel die matched bij jullie trouwkaart. Als jullie meer dan 50 trouwkaarten bij ons bestellen, maken we een mooi ontwerp voor een postzegel GRATIS. Jullie krijgen dan het bestandje toegestuurd en bestellen zelf de postzegels bij Postnl. Neem contact met ons op voor het ontwerp van een unieke postzegel.

Geen extra kosten maken?

Willlen jullie geen extra kosten maken voor het aanschaffen van de postzegels? PostNL verkoopt speciale "liefdes-postzegels". Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Hier vind je meer informatie over deze liefdes postzegels.

Tip: Mooi enveloppen schrijven

Nu je weet met hoeveel postzegels je jullie trouwkaarten moet frankeren, is het tijd om enveloppen te schrijven. Mooie handgeschreven enveloppen maken 'het pakketje' helemaal af. Jo-Anne, de drijvende kracht achter deze site maakte eerder een handige DIY, die laat zien hoe je eenvoudig netjes je enveloppen kunt schrijven. Vind je van jezelf, dat je handschrift niet zo mooi is? Wij helpen je graag met het schrijven van de enveloppen!