Tips voor versturen Save the Date kaartjes

save the date kaartjes

Save the Date kaarten: je hebt geen idee waar je allemaal rekening mee moet houden? Zijn er regels voor het versturen van Save the Date kaartjes? Wat zet je op een Save the Date? Jo-Anne snapt dat je vragen hebt en geeft met liefde haar antwoorden, zodat jij aan de slag kan met het versturen van Save the Date kaarten voor jullie bruiloft.

Show your style!

Laat d.m.v. de Save the Date kaarten zien welke stijl jullie bruiloft gaat hebben. Wordt het chique, shabby, colorful, vintage … kom alvast in de sfeer van jullie trouwdag.

Alleen versturen als de trouwdatum vast staat

Verstuur pas Save the Date kaartjes als jullie zeker weten dat er op die datum getrouwd gaat worden. De trouwdatum staat dus vast bij de gemeente en de locatie is gereserveerd.

Tessa: "Ik vond het leuk om op de Save the Date kaart een klein detail te laten zien van de stijl van onze trouwdag".

 

Maak een afspraak voor een loveshoot bij jullie fotograaf

Gebruik een foto van jullie loveshoot voor een originele Save the Date Heb je al een leuk idee voor een ontwerp, laat de fotograaf dit weten. Hij of zij kan rekening houden met de compositie.

Vermeld de trouwlocatie niet

De trouwlocatie vermeld je meestal NIET op de Save the Date kaart – mits dit in het buitenland is. 

Vermeld geen programma van jullie trouwdag

Een uitgebreide beschrijving van jullie trouwdag is niet nodig. Waarschijnlijk is die ook nog niet definitief. Het dagprogramma vermeld je wel op de trouwkaart.

Kies je Save the Date

Officiële uitnodiging volgt later

Om verwarring te voorkomen kun je melden dat de officiële uitnodiging (trouwkaart) later volgt, want dit is een voor-aankondiging.

Te gek idee: Save the Date kerstkaart sturen

Stuur een Save the Date kerstkaart met een lieve wens voor de feestdagen en het nieuwe jaar – natuurlijk met een kerstpostzegel. Bekijk onze Save the Date kerstkaarten

save the date kaart met foto

Vermeld achternamen

Vergeet niet jullie achternamen te vermelden. De meeste mensen kennen jullie wel, maar het is netjes om zo volledig mogelijk te zijn.

Huisadres niet vergeten

Vermeld jullie huisadres! Misschien willen mensen naar aanleiding van jullie Save the Date kaart een lief kaartje sturen.

Een dagdeel of hele dag vrij nemen

Stuur de daggasten een Save the Date kaart met de vermelding dat ze de hele dag (of een gedeelte) vrij moeten houden.

Receptiegasten stuur je geen Save the Date

Stuur GEEN Save the Date kaarten aan receptiegasten. Deze mensen hoeven niet een hele dag vrij te houden voor een receptie van 2 uurtjes! Dit zijn vaak de genodigden waarvan het niet zo belangrijk is als ze niet kunnen komen. Mag natuurlijk wel als je het iedereen wilt laten weten!

Vermeld alleen de avond om vrij te nemen voor feestgasten

Stuur een Save the Date kaart aan feestgasten met de mededeling dat ze voor de avond zijn uitgenodigd. Deze gasten hoeven geen hele dag vrij te nemen voor een leuk feestje ’s avonds! Als je wilt dat deze gasten ook bij het burgerlijk huwelijk aanwezig kunnen zijn, dan is deze tip niet van toepassing. 

Lonneke: "Wij hebben er voor gekozen om iedereen dezelfde kaart te sturen. Iedereen mocht het weten en zo veel leuke reacties gekregen"

 

Houd het makkelijk voor jezelf 

Wil je het makkelijk houden voor jezelf? Stuur dan iedereen die je wilt uitnodigen een Save the Date kaart. Later merken ze wel of ze voor de hele dag, receptie of feestavond zijn uitgenodigd.

Ruim een jaar van te voren een Save the Date versturen als je in het buitenland trouwt

Als jullie in het buitenland trouwen, stuur dan ruim van te voren een Save the Date kaart. Dit kan van 12 maanden tot 16 maanden voor de bruiloft zijn.

Val op in de post

Laat jullie Save the Date kaart in de post opvallen met een gekleurde envelop. Of een envelop met een gouden inlay. Je kunt de envelop sluiten met een sluitzegel of een lakzegel. We hebben nog meer opties om je Save the Date kaart mooi te versturen.

Ontwerp een unieke postzegel

Versier de Save the Date kaarten met een persoonlijke originele postzegel. Lees op deze pagina meer over de mogelijkheden. 

Staat de trouwdatum vermeld

Check of je de trouwdatum niet vergeten bent op de kaart te vermelden! De maand schrijf je met kleine letters.

Dag van de week vermelden

Vermeld eventueel op welke dag van de week jullie trouwdag is. Handig als de gasten gelijk weten of ze die dag vrij moet nemen of altijd al vrij zijn.

Zoek inspiratie op Pinterest

Zoek op Pinterest naar leuke ideeën voor Save the Date kaarten die te realiseren zijn in onze kaarten. We hebben een beeldbank voor afbeeldingen die je mag gebruiken. Begin met een blanco kaart om je Pinterest idee uit te werken.

Lees ook: Welke tekst zet je op Save the Date kaartjes
Lees ook: Wanneer Save the Date kaartjes versturen

Bekijk onze Save the Dates of lees meer waardevolle blogs.