Stijlvolle Trouwkaarten > Tips voor het versturen van de Save the Date kaarten

19 tips voor versturen van Save the Date kaartjes

​1: Alleen versturen als de trouwdatum vast staat

Verstuur pas Save the Date kaartjes als jullie zeker weten dat er op die datum getrouwd gaat worden. De trouwdatum staat dus vast bij de gemeente en de locatie is gereserveerd.

2: Maak een afspraak voor een loveshoot bij jullie fotograaf

Gebruik een foto van jullie loveshoot voor een originele Save the Date. Heb je al een leuk idee voor een ontwerp, laat de fotograaf dit weten. Hij of zij kan rekening houden met de compositie.

3: Show your style!

Laat d.m.v. de Save the Date kaarten zien welke stijl jullie bruiloft gaat hebben. Wordt het chique, shabby, colorful, vintage … kom alvast in de sfeer van jullie trouwdag.

4: Vermeld de trouwlocatie niet

De trouwlocatie vermeld je meestal NIET op de Save the Date kaart – mits dit in het buitenland is. 

5: Vermeld geen programma van jullie trouwdag

Een uitgebreide beschrijving van jullie trouwdag is niet nodig. Waarschijnlijk is die ook nog niet definitief. Het dagprogramma vermeld je wel op de trouwkaart.

6: Officiële uitnodiging volgt later

Om verwarring te voorkomen kun je melden dat de officiële uitnodiging (trouwkaart) later volgt, want dit is een voor-aankondiging.

7: Te gek idee: Save the Date kerstkaart sturen

Stuur een Save the Date KERSTkaart met een lieve wens voor de feestdagen en het nieuwe jaar – natuurlijk met een kerstpostzegel. Bekijk onze speciale collectie

8: Vermeld achternamen

Vergeet niet jullie achternamen te vermelden. De meeste mensen kennen jullie wel, maar het is netjes om zo volledig mogelijk te zijn.

9: Huisadres niet vergeten

Vermeld jullie huisadres! Misschien willen mensen naar aanleiding van jullie Save the Date kaart een lief kaartje sturen.

10: Een dagdeel of hele dag vrij nemen

Stuur de daggasten een Save the Date kaart met de vermelding dat ze de hele dag (of een gedeelte) vrij moeten houden.

11: Receptiegasten stuur je geen Save the Date

Stuur GEEN Save the Date kaarten aan receptiegasten. Deze mensen hoeven niet een hele dag vrij te houden voor een receptie van 2 uurtjes! Dit zijn vaak de genodigden waarvan het niet zo belangrijk is als ze niet kunnen komen. Mag natuurlijk wel als je het iedereen wilt laten weten!

12:  Vermeld alleen de avond om vrij te nemen voor feestgasten

Stuur een Save the Date kaart aan feestgasten met de mededeling dat ze voor de avond zijn uitgenodigd. Deze gasten hoeven geen hele dag vrij te nemen voor een leuk feestje ’s avonds! Als je wilt dat deze gasten ook bij het burgerlijk huwelijk aanwezig kunnen zijn, dan is deze tip niet van toepassing.

13: Houd het makkelijk voor jezelf

Wil je het makkelijk houden voor jezelf? Stuur dan iedereen die je wilt uitnodigen een Save the Date kaart. Later merken ze wel of ze voor de hele dag, receptie of feestavond zijn uitgenodigd.

14: Ruim een jaar van te voren een Save the Date versturen als je in het buitenland trouwt

Als jullie in het buitenland trouwen, stuur dan ruim van te voren een Save the Date kaart. Dit kan van 12 maanden tot 16 maanden voor de bruiloft zijn.

15: Vermeld verwijzing naar website

Vermeld een verwijzing naar een eventuele website over jullie bruiloft voor meer informatie.

16: Ontwerp een unieke postzegel

Versier de Save the Date kaarten met een persoonlijke originele postzegel. Lees op deze pagina meer over de mogelijkheden. 

17: Staat de trouwdatum vermeld

Check of je de trouwdatum niet vergeten bent op de kaart te vermelden! De maand schrijf je met kleine letters

18: Dag van de week vermelden

Vermeld eventueel op welke dag van de week jullie trouwdag is. Handig als de gasten gelijk weten of ze die dag vrij moet nemen of altijd al vrij zijn.

19: Zoek inspiratie op Pinterest

Zoek op Pinterest naar leuke ideeën voor originele foto’s. Wij hebben ook een aantal leuke ideeën voor Save the Date kaarten verzameld op Pinterest.

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: