20 tips voor unieke bruiloft

tips trouwkaarten

Bruiloft plannen: wat moet je nog doen in de laatste weken voor de bruiloft? Ik - Jo-Anne - ben jaren lang professioneel ceremoniemeester geweest en deel graag mijn 20 tips met betrekking tot de laatste voorbereidingen voor de bruiloft. Tips die waardevol zijn en bijdrage aan een unieke beleving op de bruiloft. Alle tips zijn gerelateerd aan ons drukwerk.

TIP 1: Spreek persoonlijke beloftes uit

Laat jullie beloftes drukken op een mooie kaart in dezelfde stijl van de trouwkaarten. Begin met een blanco kaart en ontwerp zelf een trouwbeloftekaart.
Hebben jullie de trouwkaarten bij ons besteld? Open dan je trouwkaart en maak een kopie. Verwijder de teksten die niet passen bij een trouwbeloftekaart. Plaats in een tekstvak je tekst met beloftes en bestel de kaart.
Heb je geen trouwkaart bij ons besteld? Kies dan een mooi ontwerp van een trouwkaart en verwijder de teksten die niet nodig zijn voor de trouwbeloftekaart. Zo maak je een unieke kaart. Laat je aanstaande man ook zo'n trouwbeloftekaart maken!

TIP 2: Voorzie menukaart van lieve persoonlijke tekst

Leuke verrassing voor jullie gasten. Laat op de menukaart ruimte over om een persoonlijke tekst te schrijven. Je kunt een lieve tekst op de kaart laten drukken maar ook per genodigde een persoonlijke tekst schrijven.

Voorbeeld tekst voor op alle menukaarten: 
Onze eerste diner als meneer en mevrouw Van Dijk.
Met liefde hebben we een heerlijk menu uitgekozen.
We hopen dat je er van geniet en wensen je eet smakelijk.

TIP 3: Kies een kleur voor menukaart die opvalt op gedekte dinertafel

Vaak wordt een dinertafel gedekt met wit linnen. Een gekleurde menukaart valt beter op dan een witte menukaart. Dit geldt natuurlijk ook anders om. 

TIP 4: Bestel naamkaartjes 2 weken voor de bruiloft

We hebben naamkaartjes met verschillende mogelijkheden. Op deze kleine kaartjes kun je zelf een naam schrijven, maar ook per stuk bestellen met de naam van de genodigde. Laat het naamkaartje matchen met de menukaart.

TIP 5: Bestel een paar extra naamkaartjes voor het geval dat ....

Voor die onverwachte gast die welkom is bij jullie aan tafel.

happy wishes cards

TIP 6: Ontwerp leuke Happy Wishes Cards voor jullie gasten

Het orignele gastenboekkaartje. Met veel plezier schrijven jullie gasten een lieve wens voor jullie op dit gastenboekkaartje. Je kunt vragen of ze een wens opschrijven, maar ook om vragen te beantwoorden. Je kunt het zo uniek maken als je zelf wil. Je hebt altijd een waardevolle herinnering van jullie trouwdag. Natuurlijk in dezelfde stijl als de trouwkaart mogelijk.

TIP 7: Plaats bij de Happy Wishes Cards een bordje met uitleg

Bestel een enkele kaart en maak een eigen ontwerp of gebruik jullie trouwkaart en verwijder de tekst. Je houdt weer het ontwerp over zodat je alles in 1 stijl kunt maken. Dit is een leuk voorbeeld ter inspiratie.

TIP 8: Zet in tijdschema wanneer ceremoniemeester gastenboekkaartjes klaar leggen

Het is erg fijn als je daar geen zorgen over hoeft te maken. Als dit in het tijdschema staat, dan kun je het loslaten. Weet de ceremoniemeester waar ze liggen? Zet dit ook in het tijdschema.

Tip: Check altijd voor jullie gastenboek(kaartjes) of de pennen goed schrijven.

 

TIP 9: Ontwerp bedankkaart met lieve tekst voor trouwambtenaar

Die kaart kun je op de trouwdag geven of later opsturen. Natuurlijk in dezelfde stijl als de trouwkaart! Open daarvoor het ontwerp van je trouwkaart en verwijder de teksten of vervang de tekst voor een bedanktekst.

TIP 10: Geen foto's tijdens de ceremonie?

Ontwerp dan een mooie kaart (grootste formaat 14 bij 21 cm) met duidelijke tekst en onze icoontje uit de clipart met "verboden te fotograferen" en "verboden op social media te plaatsen". Plaats deze op een centrale plek op de locatie. We hebben een leuk voorbeeld gemaakt. Wil je van jullie trouwkaart ook zo'n leuk ontwerp hebben? Neem dan contact met ons op.

dagprogramma kaart

TIP 11: Maak een handige fotolijst

Met wie wil je zeker op de foto? Ontwerp een programmakaart met daarop ook een lijst van volgorde voor de foto's Iedereen weet wanneer hij/zij aan de beurt is en jullie hebben later de foto's die je graag wilt hebben. Niemand wordt vergeten. Een handige lijst voor de daggaten maar ook voor de ceremoniemeester en de fotograaf.

Tip: Opa's en oma's slecht ter been? Ga eerst met hen op de foto! Laat ze niet wachten.

 

TIP 12: Ontwerp een dagprogrammakaartje

Elke daggast weet wat er van hem/haar verwacht wordt. Je kunt daar informatie op kwijt die handig is voor de gasten om bij de hand te hebben. Bijvoorbeeld of ze na de huwelijksceremonie wel of niet mogen feliciteren en gelijk het cadeau kunnen geven. Een dagprogrammakaart scheelt ook veel vragen aan de ceremoniemeester.

TIP 13: Beschrijf wanneer ceremoniemeester menukaarten klaarzetten

Schrijf in het tijdschema wanneer de menukaarten en naamkaartjes klaar gezet moeten worden en jij hoeft er niet meer aan te denken. Weet je ceremoniemeester ook waar de menukaarten en menukaarten te vinden zijn?

TIP 14: Naamkaartjes per dinertafel in envelop

Het neerleggen van de naamkaartjes kan nogal een grote klus zijn op de trouwdag en je wilt jullie ceremoniemeester of het personeel zo min mogelijk belasten. Stop daarom per tafel alle naamkaartjes in één envelop. Op de envelop schrijf je duidelijk op welke tafel deze gelegd moeten worden.

TIP 15: Leg naamkaartjes op goede volgorde

In elke envelop - per dinertafel - liggen de naamkaartjes al op goede volgorde. De etiquette schrijven voor dat mannen en vrouwen om en om moeten zitten maar dat is natuurlijk jullie eigen keuze. 

TIP 16: Ontwerp mooie tafelkaart met nummer

De gasten moeten kunnen zien aan welke tafel ze moeten gaan zitten. Elke tafel een nummer of naam nodig? Zoals deze tafelkaart? Wil je in dezelfde stijl als jullie trouwkaart een tafelkaart wilt hebben? Neem dan contact met ons op. We maken gratis een ontwerp van tafelkaarten.

TIP 17: Organiseer goed einde van de receptie

Maak en kaart met daarop het vriendelijke verzoek dat de gasten aan het eind van jullie receptie of feest niet hoeven te groeten, als jullie dat fijn vinden. Zet een paar grote kaarten (grootste formaat kaart - 14 bij 21 cm) op centrale punten op de locatie neer! Hier hebben we ook een leuk voorbeeld van gemaakt!

TIP 18: Bestel bedankkaarten voor trouwfoto

Maak een mooie bedankkaart in dezelfde stijl als jullie trouwkaart. De zijde van de kaart waar jullie een trouwfoto willen plakken laat je leeg. Op jullie trouwdag laat je trouwfoto's bij een 1-uurs service afdrukken zoals de Hema. Informeer eerst op welke formaten deze gedrukt kunnen worden. Laat de ceremoniemeester en een paar vriendinnen de foto in de kaart plakken op jullie bruiloft. Aan het eind van de bruiloft kunnen jullie gelijk bedankkaartjes meegeven.

Tip: gebruik speciale fotolijm of een lijmstick omdat vloeibare lijm vlekken geeft.

 

bruiloftsborden

TIP 19: Maak bruiloftsborden

We hebben verschillende soorten bruiloftsborden die in verschillende formaten besteld kunnen worden. Zo maak je een mooi welkomstbord, een seating plan of een bord bij de bedankkaartjes zelf. 

TIP 20: Personalize give away met klein bedankkaartje

Onze kleinste kaartjes zijn 5 bij 8 cm of 8 bij 8 cm. Met deze kleine kaartjes kun je leuke bedankjes maken. Natuurlijk in de stijl van alle andere drukwerk.

Foto credit: Studio Phylicia