Stijlvolle Trouwkaarten > Unieke tips in de laatste weken voor jullie bruiloft.

20 unieke tips voor een unieke beleving op de bruiloft

De laatste weken voor de bruiloft: wat moet je nog doen? Jo-Anne is jaren lang professioneel ceremoniemeester geweest en deelt 20 tips met betrekking tot het drukwerk voor jullie bruiloft. Tips die origineel zijn en bijdrage aan een bijzondere beleving van de bruiloft.

TIP 1: Spreken jullie persoonlijke beloftes naar elkaar uit?

Laat deze drukken op een mooie kaart in dezelfde stijl van de trouwkaarten. Begin hier met een blanco kaart en ontwerp zelf een trouwbeloftekaart. Hebben jullie de trouwkaarten bij ons besteld? Open dan je trouwkaart en verwijder de teksten die niet passen bij een trouwbeloftekaart. Plaats in een tekstvak je tekst met beloftes en bestel de kaart. Heb je geen trouwkaart bij ons besteld? Kies dan een mooi ontwerp van een trouwkaart en verwijder de teksten die niet nodig zijn voor de trouwbeloftekaart. Zo maak je een unieke kaart. Laat je aanstaande man ook zo'n kaart maken!

TIP 2: Voorzie elke menukaart van een lieve persoonlijke tekst.

Leuke verrassing voor jullie gasten. Laat op de menukaart ruimte over om een persoonlijke tekst te schrijven. Je kunt een lieve tekst op de kaart laten drukken maar ook per genodigde een persoonlijke tekst schrijven. 

TIP 3: Kies een kleur voor menukaart die opvalt op gedekte dinertafel.

Vaak wordt een dinertafel gedekt met wit linnen. Een gekleurde menukaart valt beter op dan een witte kaart. Dit geldt natuurlijk ook anders om. 

TIP 4: Bestel naamkaartjes ongeveer 2 weken voor de bruiloft.

We hebben naamkaartjes in 2 verschillende formaten: 5 bij 8 cm en 8 bij 8 cm. Deze kleine kaartjes kun je zelf voorzien van een naam, maar ook per stuk bestellen met de naam van de genodigde. Laat het naamkaartje matchen met de menukaart.

TIP 5: Bestel een paar extra naamkaartjes voor het geval dat ....

TIP 6: Ontwerp leuke Happy Wishes Cards voor jullie gasten.

Met veel plezier schrijven ze een lieve wens voor jullie. Hier vind je meer inspiratie voor een origineel wenskaartje.

TIP 7: Plaats bij de Happy Wishes Cards een bordje plaatsen met uitleg.

Bestel hiervoor een enkele kaart en maak een eigen ontwerp of gebruik jullie trouwkaart en verwijder de tekst. Je houd weer het ontwerp over zodat je alles in 1 stijl kunt maken. Dit is een leuk voorbeeld ter inspiratie.

TIP 8: Beschrijf in je tijdschema op welk moment de ceremoniemeester de wenskaartjes moet klaar leggen. 

Het is erg fijn als je daar geen zorgen over hoeft te maken. Als het in het tijdschema staat, kun je het loslaten.

TIP 9: Ontwerp een mooie bedankkaart met lieve tekst voor de trouwambtenaar

Die kaart kun je op de trouwdag geven of later opsturen. Natuurlijk in dezelfde stijl als de trouwkaart! Open daarvoor het ontwerp van je trouwkaart en verwijder de teksten of vervang de tekst voor een bedanktekst.

TIP 10: Wil je niet dat er wordt gefotografeerd tijdens de ceremonie?

Ontwerp dan een mooie kaart met duidelijke tekst en onze icoontje uit de clipart met "verboden te fotograferen" en "verboden op social media te plaatsen" Plaats deze op een centrale plek op de locatie. We hebben een leuk voorbeeld gemaakt. Wil je van jullie trouwkaart ook o'n leuk ontwerp hebben? Neem dan contact met ons op.

TIP 11: Willen jullie met verschillende groepjes daggasten op de foto?

Ontwerp een kaart met de lijst van volgorde, dan weet iedereen wanneer hij/zij aan de beurt is.

TIP 12: Voor duidelijkheid onder je daggasten ontwerp je een dagporgrammakaartje.

Iedereen weet wat er van hem/haar verwacht wordt. Je kunt daar handige info op kwijt die handig is voor de gasten om bij de hand te hebben.

TIP 13: Beschrijf duidelijk in je tijdschema wanneer je ceremoniemeester de menukaarten moet klaar zetten.

Schrijf het op in het tijdschema en je hoeft er niet meer aan te denken.

TIP 14: Stop alle naamkaartjes van 1 dinertafel in een envelop en beschrijf duidelijk op welke tafel ze moeten staan.

Het neerleggen van de naamkaartjes kan namelijk nogal een grote klus zijn op de trouwdag en je wilt jullie ceremoniemeester of het personeel zo min mogelijk belasten.

TIP 15: Leg de naamkaartjes per dinertafel alvast op goede volgorde.

In elke envelop liggen de kaartje al op goede volgorde. De etiquette schrijven voor dat mannen en vrouwen om en om moeten zitten maar dat is natuurlijk jullie eigen keuze.

TIP 16: Ontwerp een mooie tafelkaart met nummer.

We hebben een free printable van een tafelkaart, maar als je in dezelfde stijl als jullie trouwkaart een tafelkaart wilt hebben, neem dan contact met ons op. We maken gratis een ontwerp.

TIP 17: Laat gasten jullie aan het eind niet nog een keer groeten.

Maak en kaart met daarop het vriendelijke verzoek dat ze aan het eind van jullie receptie of feest niet hoeven te groeten, als jullie dat fijn vinden. Zet een paar grote kaarten op centrale punten op de locatie neer! Hier hebben we ook een leuk voorbeeld van gemaakt!

TIP 18: Bestel lege bedankaarten met een mooie tekst.

De zijde waar jullie een trouwfoto willen plakken laat je leeg. Op jullie trouwdag laat je trouwfoto's bij een 1-uurs service afdrukken. Laat de ceremoniemeester en een paar vriendinnen de foto in de kaart plakken.

TIP 19: Koop voldoende fotolijm om de foto's in de bedankkaarten te plakken.

Altijd testen of de lijm niet vlekt! Wij adviseren om lijmsticks te kopen uit ervaring. Deze geven geen vlekken.

TIP 20: Personalize jullie give away met een klein bedankkaartje.

Onze kleinste kaartjes zijn 5 bij 8 cm of 8 bij 8 cm. Is er van jullie trouwkaart geen ontwerp? Laat het ons weten, dan maken we een ontwerp voor jullie gratis.