5 voordelen dagprogrammakaartjes voor bruiloft

dagprogrammakaart bruiloft

Als professioneel ceremoniemeester maakte Jo-Anne - eigenaar van Stijlvolle Trouwkaarten, altijd dagprogrammakaartjes voor een bruiloft. Waarom deed ze dit bij elke bruiloft? Dit zijn de 5 voordelen van dagprogrammakaartjes die ten goede komen voor jullie ceremoniemeester, daggasten en natuurlijk jullie zelf: een onbezorgde bruiloft. Dat willen we allemaal.

Voordeel 1: Duidelijkheid voor iedereen

Iedereen is verschillend, maar een ding is belangrijk voor jong en oud: duidelijkheid. Jullie daggasten weten door middel van het dagprogrammakaartje wat er van hem/haar wordt verwacht. Geen onzekerheden over "wel of niet buiten wachten op het bruidspaar" of "mogen we nu wel/niet feliciteren" voorkom je met dagprogrammakaartjes.

Voordeel 2: Voordeel voor jullie ceremoniemeester

Een grote groep daggasten aansturen vraagt veel inzet van jullie ceremoniemeester. Doordat jullie ceremoniemeester aan het begin van de dag het programma met de gasten heeft besproken hoeft hij/zij geen brandjes te blussen gedurende de bruiloft. Jullie ceremoniemeester hoeft niet meerdere keren op een dag de groep aan te spreken, want de mensen weten al wat er van hen wordt verwacht want het staat op het dagprogrammakaartje. Dit scheelt veel tijd en stress voor jullie ceremoniemeester.

Voordeel 3: Adressen vermelden

De trouwkaart heeft waarschijnlijk niet iedereen bij zich. Als jullie naar verschillende locaties gaan, dan is het handig dat de gasten de adressen van de locaties weten. Ook als jullie op een locatie blijven is het vaak handig om de zalen te vermelden.

Lianne -ceremoniemeester: "Voor een volgende bruiloft maak ik weer zo'n kaartje want wat scheelde mij dit veel vragen. Het werkte perfect."

Voordeel 4: Aanwijzingen geven

Een dagprogrammakaartje geeft de mogelijkheid om handige aanwijzingen te geven.
Ik deel mijn kennis met jou:
* vermeld wanneer er wel/niet gelegenheid is om te feliciteren
​* laat weten wanneer cadeaus gegeven kunnen worden
​* wanneer de groepsfoto genomen wordt
​* geef tips voor parkeergelegenheden in de buurt van de locaties
​* het wel of niet aanwezig zijn van gereserveerde plaatsen / tafelschikking
​* vermeld wie de fotograaf/videograaf is
​* naam en telefoonnummer van de ceremoniemeester vermelden

Voordeel 5: Fotolijst vermelden

Tijdens de bruiloft is vaak een moment ingepland om met jullie gasten leuke (groeps)foto’s te maken. Maak voor de bruiloft een lijstje met foto’s die gemaakt moeten worden en vermeld deze op het programmakaartje. Jullie gasten weten wanneer ze aan de beurt zijn.

LAATSTE TIP voor jullie ceremoniemeester van Jo-Anne

Laat de ceremoniemeester voordat jullie arriveren even kort het dagprogramma doornemen met de daggasten aan de hand van het programmakaartje. Jullie kennen het programma wel uit het hoofd. Jullie ceremoniemeester heeft rustig de tijd om het verloop van de trouwdag door te nemen met de gasten. Dit scheelt veel vragen gedurende de bruiloft.

Ga naar collectie dagprogrammakaartjes of ga naar home