Extra kaartje bij trouwkaart: tips

trouwkaart met extra kaartje

De belangrijkste vraag is: Hebben jullie een brief of informatiekaartje bij de trouwkaart nodig? Niet voor elke bruiloft is het nodig om de gasten extra informatie te geven op een apart kaartje.

Wanneer dan wel?  

Als jullie de gasten meer informatie willen verstrekken, maar het past niet op de trouwkaart of het past niet bij de stijl van de trouwkaart. Of jullie hebben 1 tekst voor de trouwkaart en willen de verschillende genodigden (daggasten, receptiegasten en feestgasten) voorzien van extra informatie.

Moeten wij die brief schrijven of de ceremoniemeester? 

Vroeger werd vaak door de ceremoniemeester een brief bij de trouwkaart geschreven. Hierin wordt een verrassing of bijdrage voor het bruidspaar vermeld die jullie niet mogen weten. Jullie kunnen ook zelf een brief met informatie toevoegen. Informatie die jullie belangrijk vinden om te delen.

Hoe stel je een brief bij de trouwkaart op?

Begin eerst met een vriendelijke openingszin. Vermeld daarna zo kort mogelijk alle informatie die je wilt delen. Gebruik korte zinnen en wees duidelijk. Sluit de brief af met een hartelijke groet, namen van de ceremoniemeester (s) en gegevens (mailadres en telefoonmummer) of jullie eigen namen.

Hoe stel je een extra informatiekaartje op?

Een extra informatiekaartje hoeft geen openingszin te hebben. Dit kan ook een kaartje zijn met een opsomming van informatie.

Anne: "Wij hebben gekozen voor 1 basiskaart met alle info die iedereen mocht weten. Op het extra kaartje hebben we de daggasten uitgenodigd en gevraagd om 's morgen op de locatie te zijn voor de ceremonie.'"

Wat kun je in een brief bij de trouwkaart of het extra informatiekaartje vermelden?

* Hoe laat gasten worden verwacht op welke locatie
* Uitnodigen om bij het diner aanwezig te zijn
* Extra informatie over het programma
* Als iemand een bijdrage wilt leveren of ze dit willen melden
* Als jullie absoluut geen stukjes of speeches willen
* Cadeauwensen en lijstjes
* Adressen van locaties
* Dresscode
* RSVP
* Parkeergelegenheden / parkeerproblemen / parkeerkosten etc
* Routebeschrijving (met alle navigatiesystemen is dit vaak niet meer noodzakelijk)
* Leuke bijdrage van gasten (verrassing georganiseerd door de ceremoniemeester)

​Wat is het verschil tussen een extra informatiekaartje en een brief bij de trouwkaart?

Op een extra kaartje vermeld je alleen de informatie puntsgewijs. In een brief begin je met een beginzin en een slotzin. De brief bij de trouwkaart kan door jullie zelf of de ceremoniemeester geschreven worden.

Hoe maak je deze brief bij de trouwkaart of informatiekaartje op deze site?

Van elke formaat kaart hebben we een enkele formaat kaart. Jullie kunnen dus van hetzelfde papiersoort een mooie brief/kaart maken in dezelfde stijl als de trouwkaart. Er staan voorbeelden van brieven en informatiekaartjes op de website. Als je zelf een ontwerp wil maken kan dat ook. Let op dat je dezelfde lettertypes, puntgrote en kleuren gebruikt als in jullie trouwkaart.

Is van jullie trouwkaart geen bijpassend kaartje? Neem dan contact met ons op want we maken gratis een passend ontwerp bij jullie trouwkaart.

Lees ook: Trouwkaarten voor daggasten en avondgasten