Wanneer verstuur je Save the Dates

Save the Date kaartjes verstuur een jaar tot 4 maanden voor de bruiloft! Wil je weten wanneer jullie Save the Date kaarten mogen versturen? Gebruik dan onze calculator. Selecteer jullie trouwdatum en we geven je adviezen over het bestellen en versturen van alle drukwerk voor de bruiloft.

Wanneer kaarten versturen?

Bereken eenvoudig alle data voor het bestellen en versturen
van alle drukwerk voor jullie bruiloft.

Selecteer jullie trouwdatum:

Bereken data
Dit zijn onze adviezen
Trouwkaarten
i
Op de post:
Test
Proefdruk bestellen:
Test
Trouwkaarten bestellen:
Test
Save the Date kaarten versturen:
Test
Drukwerk voor "de dag"
i
Bestellen:
Test
Proefdrukken bestellen:
Test
Na de bruiloft
i
Bedankkaarten versturen:
Test
Proefdruk en kaarten bestellen:
Test
Wist je dat jullie gaan trouwen over dagen!
×
 
 

Wanneer zeker Save the Date kaartjes versturen?

Er zijn een aantal gevallen waarin we het wel aanraden om een Save the Date kaart te versturen. Dat is als je trouwt in de maand mei. In deze maand nemen veel mensen een korte break en zijn er veel bijzondere feestdagen. Dit geldt ook voor de maanden augustus en september. Als je begin september trouwt en jullie versturen netjes 6 weken voor de bruiloft de trouwkaarten, dan heb je kans dat mensen al op vakantie zijn en laat ontdekken dat ze een feestje hebben. September is ook een geliefde maand om vakantie te vieren.

Ga naar Save the Date kaarten

Te vroeg of te laat?

Trouwen jullie in het buitenland dan is het raadzaam om (ruim) een jaar voor de bruiloft de trouwdatum te communiceren. Veel vakanties worden een jaar van tevoren geboekt. Valt jullie trouwdatum op een speciale dag dan is een jaar voor de bruiloft de trouwdag aankondigen een goed idee. Wil je gewoon dat iedereen erbij is en geen enkel risico lopen, stuur dan een jaar voor de trouwdatum jullie persoonlijke Save the Dates. Tot 4 maanden voor de bruiloft kun je nog Save the Dates versturen. Dit is ongeveer 16 weken voor de bruiloft. De trouwkaart krijgen ze pas 6 tot 8 weken voor de bruiloft, dus is een vooraankondiging zeker nog mogelijk!

Jannemieke: Wij hebben de Save the Date kaartjes 6,5 maand voor de bruiloft verstuurd. De reacties waren erg leuk!

 


Meer tips over het versturen van trouwdrukwerk

Save the Dates verstuur je op donderdag

Waarom? Als de Save the Dates op vrijdag of zaterdag op de mat vallen dan hebben jullie genodigen meer rust en ruimte om jullie Save the Date kaart te bekijken. Ze zijn dan in de weekend modus. 

Handig blog met tips

Wil je meer tips lezen over de Save the Dates? We hebben een handige lijst met Save the Date tips met daarin antwoord op vragen zoals: Wat vermeld je wel of niet op de Save the Dates?

Hoe schrijf je de adressen op de envelop?

We hebben een handige lijst met de juiste schrijfwijze voor informele en formele adressering.

Heb je na het lezen van deze tips nog een vraag, dan mag je ons altijd mailen. We vinden het leuk om jullie te helpen bij het vinden en maken van persoonlijke Save the Dates.

Ga naar Save the Date kaarten of lees meer waardevolle blogs.