Trouwen in de winter

Trouwkaarten winter bruiloft

Welk drukwerk kies je voor een Winter Bruiloft? Zijn die anders dan voor een Zomer Bruiloft? Jo-Anne inspireert je met leuke ideeen voor alle kaarten op een Winter Bruiloft. Kaarten die bijdragen aan een unieke beleving waar jij blij van wordt.

Trouwen jullie wel in de winter?

Welke maanden vallen precies in de winter? Volgens de astronomische kalender begint de winter op 21 december en eindigt op 20 maart. De beleving van de winter loopt alleen niet gelijk. Na het verzetten van de klok eind november ervaren wij al de wintertijd. Dus trouw je begin december, dan kun je dit ook een winter wedding noemen. Trouw je begin maart, dan organiseer je een Voorjaars Bruiloft met hele andere tinten en beleving. Houdt dus voor een Winter Bruiloft de meteorologische kalender aan van 1 december tot 28 februari.

trouwkaart winter

Winter Trouwkaarten

Zijn trouwkaarten voor een Winter Bruiloft anders? Er zijn trouwkaarten die voor alle seizoenen gebruikt kunnen worden. Maar trouwkaarten met bloemetjes in pasteltinten adviseren wij niet voor een WInter Bruiloft. Een trouwkaart met bloemtjes in donkere tinten past daar beter bij.
Wij gebruiken voor winter trouwkaarten donkere kleuren in achtergronden en bloemen. De kleuren die daarbij passen zijn donker groen, rood en blauw. De roest tint is ook erg trend. Goudfolie is mooi om te gebruiken op een winter trouwkaart.
Winter trouwkaarten

Winterse enveloppen

Het leuke is om een winter trouwkaart te combineren met een envelop in een echte winterse kleur. We hebben mooie enveloppen in donkergroen, donkerblauw en roestbruin. Ook is de goudkleur en zilverkleur envelop een optie. Bij de 1e proefdruk ontvang je een proefsetje met daarin voorbeeldjes van ons kleuren enveloppen. Zo maak je met de envelop de winter trouwkaart compleet. En hoe je dan de envelop mag adresseren hebben we voor je beschreven. Wil je graag netjes het adres op de envelop schrijven? We delen een handig trucje met je.

Lang tafelen Winter Bruiloft

Bij een Winter Bruiloft hoort lang tafelen aan sfeervol gedekte tafels met kaarjes. Buiten is het donker en binnen worden mooie gesprekken gevoerd tijdens een heerlijk diner. Naast de kaarsjes kun je elke dinertafel voorzien van menukaarten in wintersetinten. Je kunt de menukaart op het bord leggen. We adviseren daarvoor het formaat 11 bij 17 cm. Het is ook mogelijk om dubbele staande menukaarten te maken. Deze zet jet bij elk bord of een aantal per diner tafel. Op een dubbele kaart heb je meer ruimte om bijvoorbeeld de wijnen te noemen en/of een lief berichtje aan alle gasten te schrijven.

Voorbeeld van een lief berichtje:
Lieve familie en vrienden.
We vinden het heel bijzonder om ons eerst diner als man en vrouw met jullie te mogen delen.
Bedankt voor jullie betrokkenheid en liefde voor ons.
We hopen dat jullie genieten van de lekkere gerechten die we met liefde voor jullie hebben uitgezocht.

 

TIP: Geef de achtergrond van jullie menukaart een kleur die opvalt op een wit gedekte tafel!

 

 

Een tip voor een goede organisatie van een winter diner. Zorg voor heel veel kaarsjes op tafel of in de ruimt! Het aansteken van kaarsjes of waxinelichtjes zal voor jullie cermeoniemeester sneller gaan als alle kaarsen van te voren aangestoken zijn en weer uiygeblazen. Het aansteken van lont dat nog nooit gebrand heeft duurt langer. Kaarsen uitgeblazen? Laat ze eerst even afkoelen voordat je ze gaat opruimen omdat anders het kaarsvet lelijke en vieze vlekken kan geven.

Welkomstbord

Jullie Winter Bruiloft kun je extra bijzonder maken met een welkomstbord. Een hartelijk welkom voor jullie gasten. Dit welkomstbord matcht natuurlijk met jullie trouwkaart. Je kunt bij ons zelf zo'n bord maken. We verkopen er geen standaard bij. Het is ook mogelijk om een seating plan te maken voor het diner. Lees op stijlvolletrouwkaarten.nl de info op deze pagina goed en maak zelf een ontwerp.

Maak eigen welkomstbord

Winter trouwhuisstijl

We hebben speciaal voor een  winter bruiloft een trouwhuisstijl gemaakt. Alle kaarten matchen bij elkaar. Het is een trouwhuisstijl met bloemen en blaadjes in warme winterse tinten. We hebben deze winter trouwhuisstijl de naam Rusty Floral gegeven. Sommige kaarten hebben een gekleurde achtergrond gekregen voor een meer winterse sfeer.

Winterse Trouwhuisstijl: Rusty Floral

Je kunt natuurlijk ook altijd jullie eigen winter trouwkaarten met complete trouwhuisstijl maken. Je begint dan met het kiezen van een blanco kaart. In onze editor kun je daarna gebruik maken van onze beeldbank. Alle kaarten die daarbij moeten matchen maak je daarna zelf. Je bestelt eenvoudig zelf een proefdruk.