Stijlvolle Trouwkaarten > Trouwen in de winter & trouwkaarten kiezen

Trouwen in de winter

Welke trouwkaarten kies je voor een Winter Bruiloft? Zijn die anders dan de trouwkaarten voor een Zomer Bruiloft? Jo-Anne inspireert je met leuke ideeen voor alle kaarten op een Winter Bruiloft. Kaarten die bijdragen aan een unieke beleving waar jij blij van wordt.

Trouwen jullie wel in de winter?

Welke maanden vallen precies in de winter? Volgens de astronomische kalender begint de winter op 21 december en eindigt op 20 maart. De beleving van de winter loopt alleen niet gelijk. Na het verzetten van de klok eind november ervaren wij al de wintertijd. Dus trouw je begin december, dan kun je dit ook een winter wedding noemen. Trouw je begin maart, dan organiseer je een Voorjaars Bruiloft met hele andere tinten en beleving. Houdt dus voor een Winter Bruiloft de meteorologische kalender aan van 1 december tot 28 februari.

Winter Trouwkaarten

Zijn trouwkaarten voor een Winter Bruiloft anders? Moet je een andere keuze maken? Dit is niet altijd nodig. Er zijn trouwkaarten die voor alle seizoenen gebruikt kunnen worden. Dit zijn trouwkaarten met geen specifiek detail die past bij een seizoen. Maar trouwkaarten met bloemetjes in pasteltinten adviseren wij niet voor een WInter Bruiloft. Een trouwkaart met bloemtjes in donkere tinten past daar beter bij.
Wat zijn de kenmerken van winter trouwkaarten? Wij gebruiken voor deze kaarten donkere kleuren in achtegronden en bloemen. De kleuren die daarbij passen zijn donker groen, rood en blauw. De roest tint is ook erg trend.Goudfolie is mooi om te gebruiken op een winter trouwkaart.

Winter trouwkaarten

Lang tafelen Winter Bruiloft

Bij een Winter Bruiloft hoort lang tafelen aan sfeervol gedekte tafels met kaarjes. Buiten is het donker en binnen worden mooie gesprekken gevoerd tijdens een heerlijk diner. Naast de kaarsjes kun je elke dinertafel voorzien van menukaarten in wintersetinten. Je kunt de menukaart op het bord leggen. We adviseren daarvoor het formaat 11 bij 17 cm. Het is ook mogelijk om dubbele staande menukaarten te maken. Deze zet jet bij elk bord of een aantal per diner tafel. Op een dubbele kaart heb je meer ruimte om bijvoorbeeld de wijnen te noemen en/of een lief berichtje aan alle gasten te schrijven.

Voorbeeld van een lief berichtje:

Lieve familie en vrienden.
We vinden het heel bijzonder om ons eerst diner als man en vrouw met jullie te mogen delen.
Bedankt voor jullie betrokkenheid en liefde voor ons.
We hopen dat jullie genieten van de lekkere gerechten die we met liefde voor jullie hebben uitgezocht.

En tot slot een laatste tip:

TIP: Geef de achtergrond van jullie menukaart een kleur die opvalt op een wit gedekte tafel!

Bekijk winter menukaarten

Afbeelding van trouwkaart Rusty floral met menukaart in kleur

Welkomstbord

Jullie Winter Bruiloft kun je extra bijzonder maken met een welkomstbord. Een hartelijk welkom voor jullie gasten. Dit welkomstbord matcht natuurlijk met jullie trouwkaart. Je kunt bij ons zelf zo'n bord maken. We verkopen er geen standaard bij. Het is ook mogelijk om een seating plan te maken voor het diner. Lees de info op deze pagina goed en maak zelf een ontwerp.

Maak eigen welkomstbord

Winter trouwhuisstijl

We hebben speciaal voor de winter bruiloften een trouwhuisstijl gemaakt. Alle kaarten matchen bij elkaar. Het is een trouwhuisstijl met bloemen en blaadjes in warme winterse tinten. We hebben deze winter trouwhuisstijl de naam Rusty Floral gegeven. Sommige kaarten hebben een gekleurde achtergrond gekregen voor een meer winterse sfeer.

Winterse trouwhuisstijl: Rusty Floral