Stijlvolle Trouwkaarten > Eerste hulp bij Change the Date kaartjes

Eerste hulp bij Change the Date kaartjes

Change the Date kaartjes

Wil je graag een Change the Date kaartje maken? Jo-Anne geeft je 5 tips voor de teksten op jullie Change the Date kaartjes. Zij is al ruim 15 jaar werkzaam in de trouwbranche waarvan grotendeels als professioneel ceremoniemeester op bruiloften. Met deze tips kun je volledig en duidelijk zijn in de communicatie en een mooi Change the Date kaartje maken. Vergeet niet de bonustip onderaan te lezen!

TIP 1: Vermeld de nieuwe trouwdatum duidelijk

Het liefste 2x keer op de kaart. Het is ook handig om de dag van de week er bij te vermelden. Stel dat jullie op een vrijdag trouwen, dan weet ik als ontvanger gelijk dat ik geen dag vrij hoef te regelen of juist wel!
Jullie nieuwe trouwdatum schrijf je met kleine letters. Dus de dag van de week en de maand van het jaar schrijf je NIET met een hoofdletter. Hier lees je meer over de meest gemaakte spelfouten op trouwkaarten.

Tip 2: Leg de situatie uit

Deze tip is vooral handig als jullie een Change the Date kaart toevoegen bij trouwkaarten die jullie al besteld hadden. Deze trouwkaarten hebben een verkeerde datum en dat leg je even kort uit op de Change the Date kaart.
Voorbeeldteksten: Helaas hebben wij door de omstandigheden onze trouwdatum moeten verzetten. 
Door de huidige situatie hebben we onze bruiloft moeten verzetten.

Tip 3: Wat gaat er veranderen?

Wees duidelijk over wat er gaat veranderen:
- Is er een andere datum bekend?
- Welke keuzes jullie gemaakt hebben (wel of niet wettelijk trouwen)
- Voor de nieuwe trouwdatum: veranderen de tijden dan op de trouwkaart vermeld?
- Voor de nieuwe trouwdatum: zijn andere gegevens gewijzigd dan op de trouwkaart vermeld?

Tip 4: RSVP aanpassen

Hebben jullie een RSVP gevraagd op de trouwkaart of Save the Date kaart? Pas dan de uiterlijke datum van reageren voor de nieuwe trouwdatum aan. Voor de ontvanger is het handig om nog een keer de informatie te ontvangen hoe ze zich moeten aan- of afmelden. Let  ook hier op: de maand van het jaar schrijf je met een kleine letter!

Tip 5: Vermeld jullie namen en adres

Om volledig te zijn vermeld je op de Change the Date kaart jullie namen en adres. Door jullie adres te vermelden kunnen mensen een persoonlijk kaartje naar jullie sturen. Hoe leuk is dat!

Bonus tip: Stel jezelf de vraag of het handig is om ook te vermelden dat de officiële uitnodiging later volgt? In sommige gevallen kan het handig zijn om te vermelden dat de officiële trouwkaart later volgt. Dit wordt ook vaak bij een Save the Date kaart gedaan.

Hoe kunnen wij jullie helpen?

Wist je dat wij jullie kunnen helpen bij het ontwerpen van een mooie Change the Date kaart? Deze service bieden we kosteloos aan. We maken een mooi ontwerp die matcht bij de eerder bestelde trouwkaart of Save the Date kaart. Deze plaatsen we in je eigen account zodat je zelf nog aanpassingen kunt doen, een proefdruk kunt bestellen en de eindbestelling plaatsen.
Ook kunnen we kijken hoe we jullie tegemoet kunnen komen. Hiervoor mag je contact met ons opnemen.

Bruiloft plannen: wat kun je nu wel doen?
Bruiloft verzet: hoe nu verder?

Alle Change the Date kaartjes of ga terug naar home.