Stijlvolle Trouwkaarten > Creatieve tips voor een bijzondere envelop

Creatieve tips voor een bijzondere envelop

Na het ontwerpen van een mooie trouwkaart, kun je ook iets bijzonders maken van de envelop. En dat hoeft niet altijd veel geld te kosten. We delen graag 6 creatieve ideeën met jou:

1. Kies een contrasterende kleur envelop

Hebben jullie een mooie witte trouwkaart gemaakt met blauwe letters? Kies dan voor een blauwe envelop! Dan steekt de trouwkaart er mooi bij af. Hebben jullie een witte kaart met alleen zwarte tekst ontworpen? Dan is een zwarte envelop een hele gewaagde én chique keus. Op deze zwarte envelop plak je een wit etiket voor het adres of schrijf het adres met een witte pen. Hebben jullie een foto gebruikt op de trouwkaart? Kies dan een kleur uit de foto voor een bijzondere envelop.

2. Schrijf met een gekleurde pen

Kiezen jullie voor een witte envelop? Gebruik dan een gekleurde pen voor het schrijven van de adressen. Is de tekst op de trouwkaart koningsblauw? Haal dan bij de boekhandel ook een pen met koningsblauwe inkt. Met een witte pen kun je heel mooi op een kraft envelop schrijven. 

3. Ontwerp een persoonlijke postzegel

Het is mogelijk om een persoonlijke postzegel te laten maken bij PostNL. Wij willen je graag helpen bij het ontwerpen van een mooie persoonlijke postzegel die matched bij jullie trouwkaart. Als jullie meer dan 50 trouwkaarten bij ons bestellen, maken we een mooi ontwerp voor een postzegel GRATIS. Jullie krijgen dan het bestandje toegestuurd en bestellen zelf de postzegels bij Postnl. Neem contact met ons op voor het ontwerp van een unieke postzegel.

4. Sluit de envelop met sluitzegel of lakzegel

Maak de uitnodiging voor jullie bruiloft af met een keuze uit een van onze leuke sluitstickers. Je bestelt deze sluitzegels, met een diameter van 35 mm, per vel van 35 stuks voor €5,95. Bekijk hier onze collectie sluitzegels. We hebben ook lakzegels met een handig plaksticker. Voor een chique uitstraling bestel je deze lakzegels.

5. Schrijf het adres wel netjes

Het adres netjes schrijven is niet voor iedereen een makkelijk werkje! Maar met dit creatieve idee gaat het jou ook lukken om de adressen netjes te schrijven.

6. Be creative

Op Pinterest kun je allerlei leuke ideeen vinden om je envelop nog leuker te maken. Denk aan kleine takjes bij het adres tekenen. De uitlijning van het adres net even anders. Laat je inspireren door Pinterest!