Tips voor een bijzondere envelop

envelop trouwkaart

Is het tijd om de trouwkaarten te gaan versturen? Hoe maak je envelop voor jullie trouwkaart speciaal? Jo-Anne deelt 6 creatieve tips met jou:

1. Kies een contrasterende kleur envelop

Hebben jullie een mooie witte trouwkaart gemaakt met blauwe letters? Kies dan voor een blauwe envelop! Dan steekt de trouwkaart mooi af bij de envelop. Een gekleurde envelop valt op tussen de post. Kies een kleur die matcht met de trouwkaart.
Bij Stijlvolle Trouwkaarten krijg je bij de 1e proefdruk een proefsetje. In dit proefsetje zitten voorbeeldjes van alle papiersoorten en van alle 20+ kleuren enveloppen. Er is dus voldoende keus. Altijd tijd een kleur die matcht bij jullie trouwkaart.
Bekijk ons enveloppen

2. Schrijf met een gekleurde pen

Kiezen jullie voor een witte envelop? Gebruik dan een gekleurde pen voor het schrijven van de adressen. Is de tekst op de trouwkaart koningsblauw? Haal dan bij de boekhandel ook een pen met koningsblauwe inkt. Met een witte pen kun je heel mooi op een kraft envelop schrijven. 

3. Ontwerp een persoonlijke postzegel

Het is mogelijk om een persoonlijke postzegel te laten maken bij PostNL. Wij willen je graag helpen bij het ontwerpen van een mooie persoonlijke postzegel die matcht bij jullie trouwkaart. Als jullie meer dan 50 trouwkaarten bij ons bestellen, maken we een mooi ontwerp voor een postzegel GRATIS. Jullie krijgen dan het bestandje toegestuurd en bestellen zelf de postzegels bij Postnl. Neem contact met ons op voor het ontwerp van een unieke postzegel.
Lees meer over postzegels trouwkaart

sluitzegels

4. Sluit de envelop met sluitzegel of lakzegel

Maak de uitnodiging voor jullie bruiloft af met een keuze uit een van onze leuke sluitstickers. Je bestelt deze sluitzegels, met een diameter van 35 mm, per vel van 35 stuks voor €5,95. Bekijk hier onze collectie sluitzegels. We hebben ook lakzegels met een handig plaksticker. Voor een chique uitstraling bestel je deze lakzegels.

5. Schrijf het adres wel netjes

Het adres netjes schrijven is niet voor iedereen een makkelijk werkje! Maar met dit creatieve idee gaat het jou ook lukken om de adressen netjes te schrijven. 

Froukje: "Toen wij enveloppen moesten gaan schrijven vond ik deze blogs. Alle enveloppen zien er nu netjes uit."

Voor de aanhef aan de genodigden zijn officiële regels. Je kunt kiezen voor de formele of informele aanhef. We hebben alle mogelijkheden voor je op een rijtje gezet in het waardevolle blog: zo schrijf je het adres op de envelop.

envelop adres

6. Be creative

Op Pinterest kun je allerlei leuke ideeën vinden om je envelop nog leuker te maken. Denk aan kleine takjes bij het adres tekenen. Of de uitlijning van het adres net even anders. Laat je inspireren door Pinterest!