Bruiloft plannen: wat kun je doen?

bruiloft plannen wat kun je wel doen

Het duurt nog lang voordat jullie gaan trouwen? Wat kun je dan nu wel doen voor de bruiloft? Met deze tips wil ik je inspireren met leuke haalbare een waardevolle voorbereidingen. Je krijgt een voldaan gevoel want je hebt "aan" je bruiloft gewerkt!

Tip 1: Adreslijst (af)maken

Ik begin met het minst leuke klusje maar wel een hele belangrijke. Als er straks wel getrouwd kan gaan worden ben je dankbaar dat je die adressenlijst hebt aangepakt. Hij is helemaal compleet als de namen (of initialen), achternamen, adres, postcode en woonplaats in een lijst staan.
Adressenlijst al klaar? Is het formaat van de trouwkaart al bekend? Weet je hoe groot de trouwkaart gaat worden omdat je bij ons uit meerdere formaten kunt kiezen. Bestel dan je enveloppen en begin met schrijven. Bij een trouwkaart van 13 bij 13 cm bestel je een envelop van 14 bij 14 cm.
Voor het schrijven van de adressen op de enveloppen hebben we een handig blog met tips over het adresseren van enveloppen voor trouwkaarten.

Tip 2: Planning afmaken

Is je tijdschema al helemaal klaar? Weet iedereen al wat, waar en wanneer van hem/haar verwacht wordt? Maak nu je tijdschema helemaal af. Denk aan alle details.
Nog niet aan begonnen? Deze 5 kolommen kun je gaan invullen: tijd – activiteit – betrokkenen – aantekeningen - meenemen
Maak een spread sheet en begin met het invullen van de tijden die je al weet. In de volgende kolom daarnaar beschrijf je wat er gaat gebeuren - de activiteit. De klom daarna vermeldt wie er bij betrokken is. Dit kan zijn: bruid, bruidegom, ceremoniemeester, fotograaf etc. Aantekeningen zet je in de volgende kolom. En de belangrijke kolom is "meenemen". Als jullie om 12.00 uur vertrekken voor de footshoot met de fotograaf dan staat in de laatste kolom wat jullie (of ceremoniemeester) allemaal moeten meenemen. Zo vergeet je niets en is het voor nu "uit je hoofd". 

Tip 3: Zoek inspiratie

Dit is een leuk idee om uit te werken zodat je geïnspireerd raakt voor een unieke bruiloft. Maak ieder een (geheim)bord op Pinterest en pin de plaatjes die jullie het meest aanspreken. Dit kun je doen door eerst samen de 4 mooiste trouwjurken te kiezen, daarna je 4 favoriete bruidsboeketten, trouwauto etc. Stop na 5 bruiloftgerelateerde pinopdrachten. Kies daarna voor de 4 mooiste foto's van eten, materialen, verfstalen en jullie hobby's etc. Daarna bekijk je elkaars pinbord. Hoogst waarschijnlijk kom je tot leuke ontdekkingen en kun je met elkaar in overleg. Bewaar uiteindelijk max. 20 plaatjes die jullie aanspreken en ga daarmee aan de slag. Doordat een aantal plaatjes iets zeggen over jullie persoonlijkheden heb je een unieke richtlijn voor de keuzes die jullie kunnen gaan maken voor de bruiloft. Zo organiseer je zeker een unieke bruiloft. 

Tip 4: Trouwbeloften schrijven

Neem de tijd en rust om je trouwbelofte te schrijven. Geniet van het bakje thee als je liefdevolle woorden, waarderingen en beloftes voor je aanstaande man/vrouw op papier zet.
Als je deze op papier hebt staan, kun je bij ons ook een beloftekaart maken. Deze kun je zelf ontwerpen op onze site maar wij kunnen ook je trouwkaart omzetten naar een mooie dubbele kaart zodat alles matcht. Neem daarvoor contact met ons op. 

Tip 5: Maak een stylingplan

Een wat? Ja, een stylingplan. In plaatst van als een malle allerlei leuke styling ideeën te gaan voorbereiden voor je bruiloft, kun je beter een goed doordacht stylingplan maken. Daardoor houd je overzicht, kun je items meerdere keren gebruiken en krijgen alle onderdelen op de dag aandacht d.m.v.. een mooie styling.
Dus begin bij de ochtend. Welke leuke details wil je daar naar voren laten komen? Is dat de voordeur versieren of een mooi gestylde (slaap)kamer met details uit jullie leven waar de fotograaf prachtige foto's van kan maken. Je kunt niet alles stylen, maar wel veel. Maak keuzes die persoonlijk zijn. In je stylingplan staat wie voor welke activiteit de styling voor z'n rekening neemt. Omdat je bij tip 3 inspiratie samen hebt gezocht en een mooi moodboard hebt, weet je ook hoe de styling er uit gaat zien.

BONUSLIJST

  • Tafelschikking maken
  • Welkomstborden ontwerpen - dit kan via ons site!
  • Cadeautjes voor bruidspersoneel bedenken: ceremoniemeester- getuigen- ouders etc
  • Kiezen jullie voor een gastenboek wel of niet? Bekijk ook de Happy Wishes Cards op onze site
  • Bruidspersoneel vragen - dit kan op verschillende leuke manieren
  • Teksten voor trouwkaarten maken - uitkiezen is leuk maar teksten maken is een tijdrovend klusje
  • Samen liedjes uitzoeken - ceremonie, kerkdienst en het feest
  • Locatie uitzoeken voor fotoshoot- maak samen een heerlijk wandeling, of rij een rondje om de mooiste plekjes te spotten
  • Bedankjes bedenken - wel of niet? Zo ja, wat vinden we leuk?

Bekijk onze trouwkaarten of lees meer waardevolle blogs