Stijlvolle Trouwkaarten > Tips & Tricks

Handige tips en tricks voor persoonlijke trouwkaart.

Op deze pagina vind je tips en tricks voor het ontwerpen van een persoonlijke trouwkaart in de editor. Wil je etiquette en regels weten over het opstellen van een trouwkaart? Ga dan naar de pagina met veel gestelde vragen.

Tip: ZEER BELANGRIJK: plaats de tekst nooit te dicht op de rand!! 

Laat voldoende ruimte over aan alle kanten. Als je de tekstvakken neemt uit het voorbeeld, dan zit je altijd goed. Plaats de tekstvakken niet dichter op de kant! Vraag daarom altijd eerst een proefdruk aan.

Tip: Foto zoeken en uploaden

Verwijder eerst de voorbeeldfoto door op de foto te gaan staan en deze naar linksonder te slepen. Je ziet een rood rondje met kruisje verschijnen. Ga daarna naar de map AFBEELDINGEN. Klik op VOEG FOTO TOE. Als je een afbeelding hebt geselecteerd op je eigen computer, dan kun je het bestand daarna het bestand UPLOADEN.

Tip: De lezer is niet slechtziend

Veel teksten worden met een te grote lettergrootte gemaakt. Dit vult de kaart wel, maar de lezer is niet blind. Laat je niet verleiden tot een groot lettertype. Daarom altijd een proefdruk aanvragen. Zeker bij een groot formaat kaart zijn de verhoudingen anders! 

Tip: Gebruik verschillende lettertypes!

Voor een speels effect gebruik je twee of meerdere verschillende lettertypes. Combineer bijvoorbeeld een sierlijke letter met een strakke letter.

Tip: Let goed op dat de volledige tekst of letter binnen het tekstvak past!

Kijk goed of alles past. Het wil nog wel eens voorkomendat niet de totale letter binnen het tekstvak past. Is dat het geval, maak dan het tekstvak groter met de blauwe pijl.

Tip: Maak je kaart persoonlijk!

Achter de knop AFBEELDINGEN EN VERSIERINGEN zitten veel leuke afbeeldingen die je kunt gebruiken om een persoonlijk ontwerp te maken.

Tip: Zelf gekleurde tekstvlakken toevoegen!

Achter de knop AFBEELDINGEN EN VERSIERINGEN vind je in de clipart KLEURVLAKKEN. Deze zijn er in het vierkant, rechthoek en rond. Het vlak kan elke gewenste kleur krijgen door in de map AFBEELDINGEN achter de categorie BIJKLEUREN de juiste kleur aan te klikken.

Tip: Controleren van lettertypes, lettergroote en kleuren

Controleer altijd of je op voorkant, binnenkanten en op de achterkant dezelfde lettertypes hebt gebruikt met dezelfde grootte en in dezelfde kleur!


Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: