Stijlvolle Trouwkaarten > Tips & Tricks

Handige tips en tricks voor persoonlijke trouwkaart.

Op deze pagina vind je tips en tricks voor het ontwerpen van een persoonlijke trouwkaart in de editor. Wil je etiquette en regels weten over het opstellen van een trouwkaart? Ga dan naar de pagina met veel gestelde vragen.

Tip: Plaats de tekst niet te dicht op de rand

Laat voldoende ruimte over aan alle kanten. Als je de tekstvakken neemt uit het voorbeeld, dan zit je altijd goed. Plaats de tekstvakken niet dichter op de kant! Vraag daarom altijd eerst een proefdruk aan. Met de code STIJLVOL is je 1e proefdruk gratis.

Tip: Foto zoeken en uploaden

Verwijder eerst de voorbeeldfoto door de foto aan te klikken en met het rode kruisje te verwijderen. Ga daarna naar de map AFBEELDINGEN en VERSIERINGEN. Klik op UPLOAD EIGEN FOTO. Als je een foto of afbeelding hebt geselecteerd op je eigen computer, dan kun je het bestand daarna het bestand UPLOADEN in je kaart.

Tip: Laat je niet verleiden tot groot lettertype.

Veel teksten worden met een te grote lettergrootte gemaakt. Dit vult de kaart wel, maar de lezer is niet blind. Daarom is het zo handig dat je een echte proefdruk kunt bestellen. Ga je onze grootste formaat kaart bestellen, werk dan met kleine puntgrootte. Heb je een klein kaartje nodig, maak dan juist wel de tekst groter.

Tip: Gebruik verschillende lettertypes!

Kies voor een originele trouwkaart twee of meerdere verschillende lettertypes. Combineer bijvoorbeeld een sierlijke letter met een strakke letter. Kies de lettertypes die jullie mooi vinden en die passen bij jullie stijl.

Tip: Maak je trouwkaart persoonlijk!

Achter de knop AFBEELDINGEN en VERSIERINGEN zitten veel leuke afbeeldingen die je kunt gebruiken om een persoonlijk ontwerp te maken. Als de afbeelding zwart is, dan kun je hem een andere kleur geven. Andere afbeelding zijn in kleur en die kun je niet van kleur veranderen.

Tip: Controleren van lettertypes, lettergroote en kleuren

Controleer altijd of je op voorkant, binnenkanten en op de achterkant dezelfde lettertypes hebt gebruikt met dezelfde grootte en in dezelfde kleur!

Tip: Wees origineel met tekst

Probeer de tekst op de trouwkaart origineel vorm te geven. We geven in de voorbeeldkaarten veel verschillende ideeen. Van heel strak en modern tot traditioneel. Neem het voorbeeld over of laat je inspireren door verschillende kaarten en maak je eigen combinatie.

Tip: Maak van de envelop ook een feestje

Je kunt de envelop dichtplakken met een van onze sluitzegels. Kies de sluitzegel die bij jullie past voor een originele envelop. Hier lees je meer creatieve tips voor een originele envelop.